Στις 15 Ιουλίου στην Μαυροράχη του Πηλίου ανεβαίνοντας το βουνό, εντοπίσαμε δύο σκυλιά δεμένα με αλυσίδες σε δύο δέντρα. Τα σκυλιά μόλις μας είδανε άρχισαν να γαυγίζουν σαν να μας καλούσαν να πάμε κοντά τους. Βλέποντας την έντονη ανάγκη κι επιθυμία τους για απελευθέρωση, αποφασίσαμε να παρέμβουμε και να τα οδηγήσουμε στην ελευθερία. Τα δύο πλάσματα βρίσκονταν όπως προείπαμε δεμένα με αλυσίδα μήκους ενός περίπου μέτρου σε δύο δέντρα, που περιόριζε κατά πολύ τις κινήσεις τους. Στο ασφυκτικό πλαίσιο το οποίο ήταν αναγκασμένα να ζουν υπήρχε κάτω στο χώμα η τροφή τους και δίπλα τα κόπρανά τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ιδιοκτήτης τους δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής τους. Θεωρούμε λοιπόν την κατάσταση αυτή ως κακοποιητική και βασανιστική γι΄αυτό και η παρέμβαση μας ήταν αντανακλαστική και δεδομένη ως προς την απελευθέρωση τους.

Ζούμε σ΄ένα κόσμο που η κακοποίηση αφορά όχι μόνο τα μη ανθρώπινα ζώα αλλά και τα ανθρώπινα, όπως τις γυναίκες, τα παιδιά, τους μετανάστες, τις/τους τρανσέξουαλ, και πολλούς άλλους/ες. Σ΄ένα κόσμο όπου ο οικονομικά ισχυρός και σωματικά δυνατός προσπαθεί να κυριαρχήσει σ΄ό,τι αυτός θεωρεί αδύναμο κι ευάλωτο. Σε μια κοινωνία όπου η εξουσία είναι διάχυτη και σε μια κοινωνία που αδιαφορεί, είναι αυτονόητο ότι θυμώνουμε και εξοργιζόμαστε και δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Για εμάς η ολική απελευθέρωση ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων είναι βασικό κομμάτι της δράσης μας, γι΄αυτό ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα αποτελέσουν έμπνευση και εφαλτήριο και για άλλες συντρόφισσες και συντρόφους, όπως και εμείς εμπνευστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια από τις χιλιάδες απελευθερώσεις ζώων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ALF – Αναρχικός Αντισπισιστικός Πυρήνας Άμεσης Δράσης

από Ορεσιβιος 24/07/2021 7:19 μμ.


Μακρυραχη λεγεται το χωριο, και οπως σε ολη τη περιοχη οι σκατοψυχοι ειναι σε αφθονια...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License