[Εξάρχεια] Ενημέρωση απ' την πορεία ενάντια στον εξευγενισμό

Ενημέρωση από την πορεία ενάντια στον εξευγενισμό των Εξαρχείων που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη Την Πέμπτη 1η Ιουλίο.

post image

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη, διοργάνωσε διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 250 άτομα, σε Εξάρχεια/Νεάπολη ενάντια στα κρατικά και δημοτικά σχέδια εξευγενισμού της περιοχής μέσω των τριών μεγάλων έργων: την ανάπλαση του Λόφου Στρέφη, την κατασκευή στάσης Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και τη μουσειοποίηση του Πολυτεχνείου.

Η προσυγκέντρωση της πορείας έγινε στα σκαλάκια του Αστέρα Εξαρχείων (Καλλιδρομίου), στη συνέχεια κινηθήκαμε προς το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Τζαβέλα, Ναυαρίνου, Χαριλάου Τρικούπη, Σμολένσκι και Ζωοδόχου Πηγής καταλήξαμε στην Πλατεία Εξαρχείων.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις της συνέλευσης, κρεμάστηκε ένα πανό έξω από το Πολυτεχνείο που έγραφε "Πολυτεχνείο - Πλατεία, Λόφος Στρέφη Ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές, τις γειτονιές και τις ζωές μας", σταθήκαμε στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου με συνθήματα ενάντια στην αστυνομοκρατία και έγινε μια παρέμβαση με μπογιές στην πρόσοψη ενός Airbnb κτηρίου. Ευχάριστη εξέλιξη, η βιαστική αποχώρηση της κλούβας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μόλις βγήκαμε στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν:

  • Ανάπλαση σημαίνει - φτωχοί εκτοπισμένοι
  • Μπάτσοι, εκμετάλλευση και αποκλεισμός - αυτό σημαίνει εξευγενισμός
  • Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω το ΜΕΤΡΟ από την πλατεία
  • Πλατεία - Στρέφης - Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο
  • Θέλουμε μετανάστριες σ’ όλες τις γειτονιές, κι όχι τουριστάκια που κάνουν διακοπές
  • Από τα Εξάρχεια μέχρι τα Χανιά, κανένα Airbnb ποτέ και πουθενά
  • Αν δεν αντισταθούμε σε λόφους και πλατείες, τις πόλεις μας θα χαίρονται μονάχα οι εταιρίες
  • Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές
  • Ούτε αναπλάσεις, ούτε και μετρό, πάρτε και τους μπάτσους σας και φύγετ' από δω

Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε το λόφο Στρέφη ζωντανό και δημόσιο, να μπλοκάρουμε την κατασκευή Μετρό στα Εξάρχεια και να αποκρούσουμε τα σχέδια πολιτικής απονέκρωσης της γειτονιάς μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License