Ενημέρωση και κάλεσμα για το δικαστήριο των συντρόφων Μιχαηλίδη, Βαλαβάνη και Αθανασοπούλου

Τρίτη 22 Ιουνίου στη Λουκάρεως η συνέχεια του δικαστηρίου με τη κατέθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και τις δηλώσεις των συντρόφων.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου ξεκίνησε επί της ουσίας το δικαστήριο των αναρχικών συντρόφων Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε ένταση με την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών. Πιο συγκεκριμένα, στη πρώτη διακοπή ενώ η έδρα του δικαστηρίου είχε δώσει εντολή πως οι σύντροφοι μπορούν να παραμείνουν εντός της αίθουσας για να συνεννοηθούν με τους δικηγόρους τους, τα τσογλάνια της ΕΟΜ προσπάθησαν - δια της βίας - να οδηγήσουν τους συντρόφους μας στα κρατητήρια μέχρι να ξανανέβει η έδρα. Οι σύντροφοι αντέδρασαν σθεναρά (όπως και ο αλληλέγγυος κόσμος) και το απέτρεψαν.

Στη συνέχεια μετά από την ανάγνωση του βουλεύματος οι σύντροφοι έκαναν σύντομες δηλώσεις σχετικά με τις κατηγορίες. Οι 2 συντρόφισσες δήλωσαν πως αρνούνται το σύνολο του κατηγορητηρίου ενώ ο σ. Μιχαηλίδης δήλωσε πως από αξιακή θέση επιλέγει να μην συμμετέχει στα αστικά δικαστήρια. Στο συγκεκριμένο όμως θα είναι παρών στην αίθουσα (χωρίς να εκπροσωπείται από δικό του δικηγόρο) καθώς οι 2 συντρόφισσες κατηγορούνται για δικές του πράξεις.

Μετά το τέλος των δηλώσεων το δικαστήριο εξέτασε όλους τους μάρτυρες κατηγορίας. Οι μάρτυρες στην απαλλοτρίωση της τράπεζας στην Ερυμάνθια δεν αναγνώρισαν τον σύντροφο. Ο μπάτσος στη Χαλκιδική όπου ο σύντροφος κατηγορείται πως τον ακινητοποίησε και του άρπαξε τον οπλισμό δήλωσε επίσης πως δεν αναγνωρίζει τον σύντροφο ως τον δράστη αυτής της πράξης. Τέλος ο επικεφαλής της ομάδας σύλληψης (αντιτρομοκρατική) Καραϊσκος στη καταθεσή του υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και γελοιοποιήθηκε ενώπιων του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα δήλωσε πως υπήρξε ισχυρή αντίσταση των συντρόφων κατά τη διάρκεια της σύλληψης κάτι που μετά από ερωτήσεις των δικηγόρων φάνηκε πως ήταν εξώφθαλμο ψέμμα. Επίσης όσο αφορά τις συνθήκες της σύλληψης επίσης μετά από ερωτήσεις της έδρας και του συντρόφου Μιχαηλίδη φάνηκε ξεκάθαρα πως πάλι ψεύδεται. Ουσιαστικά κανένας μάρτυρας ακόμα και ο βασικός (Καραϊσκος) δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό ίσα ίσα με τις καταθέσεις τους φάνηκε πως το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κατοχής όπλων και κλοπών είναι διάτρητο και δεν μπορεί να στηριχθεί σε κανένα σοβαρό δικαστήριο.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν όλα τα αναγνωστέα έγγραφα και το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Ιουνίου, όπου θα εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης και θα γίνουν οι δηλώσεις των συντρόφων.

Καλούμε λοιπόν στις 22 Ιουνίου συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Λουκάρεως στις 09.00 πμ για τη συνέχιση της δίκης των αναρχικών Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Σύντροφοι/Συντρόφισσες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License