post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ 2017

Στις 21 Φλεβάρη του 2017, επέτειο της ενσωμάτωσης της πόλης στην ελληνική επικράτεια, αντιφασίστριες και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν, κατά την κατάθεση στεφάνων, για να εναντιωθούνε και να καταγγείλουν την παρουσία του δολοφόνου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά και των Δημοκρατών φίλων του. Μεταξύ αυτών, βουλευτές του Σύριζα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Το κράτος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, με ποιανού το μέρος είναι και ποιον υπηρετεί και εξυπηρετεί, αποφάσισε να προστατεύσει τους φασίστες και τις πατριωτικές τους φιέστες και να διαλύσει την αντιφασιστική συγκέντρωση. Γι’ αυτό τον λόγο, έστειλε τα μαντρόσκυλά του να χτυπήσουν με μένος τους αντιφασίστες/στριες, εξαπολύοντας σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια εναντίον τους, στέλνοντας μάλιστα έναν από αυτούς αναίσθητο στο νοσοκομείο. Η οργή του κράτους ενάντια στον αντιφασισμό ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μετά την άγρια επίθεση ακολούθησε ένα καλά στημένο και βαρύ κατηγορητήριο για τους 4 συλληφθέντες καθώς και έναν που προστέθηκε αρκετούς μήνες μετά στην υπόθεση, ως ενορχηστρωτής, με ακόμα πιο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες.

Η τακτική του κράτους ήταν και είναι ξεκάθαρη: όποιος αντιδρά στον κρατικό αυταρχισμό, στα εθνικιστικά/μιλιταριστικά πανηγύρια και τη μονοπωλιακή κρατική αφήγηση της Ιστορίας φιμώνεται, καταστέλλεται και διώκεται. Οι αντιφασίστριες/στες που συγκεντρώθηκαν τότε δεν εναντιώθηκαν μόνο στους Χρυσαυγίτες αλλά και σε ολόκληρη την δημοκρατική ενότητα με ότι χρώμα και αν αυτή ήταν καμουφλαρισμένη. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία, το κράτος, αλλάζοντας περιτύλιγμα, στοχοποιεί και επιτίθεται σε πρόσφυγες, μετανάστες, εργάτες, καταλήψεις, χώρους ελευθερίας, σε εκείνες και εκείνους που δεν υπακούουν στις νόρμες και τις εντολές τους. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα – όπως ήταν και η Χρυσή Αυγή που ήρθε να συμπληρώσει τους ένστολους φασίστες – τους επιτίθεται είτε με καταστολή είτε με οικονομική εξόντωση.

Ο φασισμός είναι πολυδιάστατος και διάχυτος σε όλη την κοινωνία. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, παίρνει την μορφή πολιτικών κομμάτων, άτυπων ομάδων και συμπεριφορών και δανείζει πρακτικές ολοκληρωτισμού στην εκάστοτε εξουσία. Σαφέστατα, για την άνοδο του φασισμού δεν ευθύνονται μόνο οι Χρυσαυγίτες αλλά και το κράτος που τους σιγοντάρει, τους αναθρέφει και τους αφήνει ελεύθερους. Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους, δεν μας αφορά μόνο ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής, ούτε χάβουμε το παραμύθι της δικαιοσύνης πως ο φασισμός νικήθηκε γιατί μια χούφτα νεοναζί φασίστες φάγαν λίγα χρονάκια φυλάκισης. Ακόμα κι αν παρανομιμοποιήθηκε και καταδικάστηκε από την αστική δικαιοσύνη μια ναζιστική οργάνωση, ο φασισμός δεν θα μπορούσε να καταδικαστεί από τον καπιταλισμό, του οποίου αποτελεί οργανικό του κομμάτι. Παραμένει βαθιά ριζωμένος και ξεπροβάλει ενίοτε όταν χρειαστεί, είτε μέσω της αστυνομίας, είτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, στα ναρκοπέδια και τα θαλάσσια σύνορα, στους χώρους εργασίας, στις Μανωλάδες όλης της επικράτειας, στις διαπροσωπικές σχέσεις. Και φυσικά την οχύρωση και περιφρούρησή του αναλαμβάνει το δικαστικό σώμα με τις πανηγυρικές αθωώσεις ρατσιστών, βασανιστών, δολοφόνων, ευυπόληπτων πολιτών, ευθυγραμμισμένο πάντα με την προάσπιση των συμφερόντων της τάξης που εξυπηρετεί.

Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που κρατάει το μαχαίρι αλλά και οι τόσες χιλιάδες που τον ψήφισαν. Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που τρυπάει τις βάρκες αλλά και όποιος αποδέχεται τα σύνορα. Υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που επιτίθεται στο διαφορετικό αλλά και αυτός που κραυγάζει για τον δήθεν κίνδυνο μόλυνσης του ελληνορθόδοξου σώματος. Για μας ο αγώνας ενάντια στον φασισμό έχει κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Εναντιωνόμαστε σε αυτούς που σκότωσαν τον Λουκμάν, τον Παύλο, τον/την Zak/Zackie, αυτούς που (κατα)πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες και φωτογραφίζονται στον φράχτη του Έβρου, αυτούς που ασκούν ενδοοικογενειακή βία, αυτούς που θυσιάζουν εργάτες για το κέρδος τους, αυτούς που πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα απειλεί τη ζωή τους. Για πόσο ακόμα θα αφήνουμε την κοινωνία μας να σιγοβράζει στα φασιστικά τους δηλητήρια?

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και όλα τα ρατσιστικά, ιεραρχικά, σεξιστικά, πατριαρχικά, μισαλλόδοξα ιδεώδη που τον απαρτίζουν ήταν, είναι και θα είναι αβίαστη ανάγκη για εμάς. Παρόλο που σύσσωμα τα ΜΜΕ βάλθηκαν να μας πείσουν πως η μάχη κατά του φασισμού δεν είναι απαραίτητη μετά την καταδίκη της ΧΑ στις 7/10/2020, εμείς δεν εφυσηχαζόμαστε μέχρι να κόψουμε και το τελευταίο του κεφάλι. Τη νίκη ενάντια σε κάθε λογής φασίστα θα την πάρουμε μόνοι μας, όταν δεν θα τους αφήσουμε σπιθαμή γης να πατούν, όταν θα φοβούνται να βγουν από τις τρύπες τους, και ο τελευταίος φασίστας που θα μας ξεφύγει θα φοβάται να ξυπνήσει.

Αφανίζουμε όλα τα πρόσωπα του φασισμούΤσακίζουμε τους φασίστες και τα τσιράκια τους σε κάθε γειτονιά

Αλληλεγγύη σε όσους και όσες πολεμάνε τον φασισμό στον δρόμο, αντιστέκονται, παλεύουν εναντίον του και σηκώνουν το βάρος των επιλογών τους.

ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ 5 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τρίτη 15/6/2021 9:00 π.μ. Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License