[ΑΦΙΣΑ] Ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο από μια αναρχική σκοπιά. Να μην γράψουν την Ιστορία μόνοι τους.


post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο τίθεται ανοικτά πλέον ζήτημα κατάργησης του οκτάωρου και περιστολής της δυνατότητας συλλογικοποίησης και απεργίας των εργαζόμενων. Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια και εξειδίκευση των σχετικών ρυθμίσεων που προωθήθηκαν απαρέγκλιτα από δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις την περίοδο των μνημονίων και κινείται σταθερά στην κατεύθυνση της εργασιακής ευελιξίας και επισφάλειας.

Τα χτυπήματα σε μισθούς και ωράρια πάνε μαζί με την περιστολή δικαιωμάτων. Οι επενδύσεις απαιτούν ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Η κυριαρχία του κεφαλαίου έχει ανάγκη την κρατική πυγμή, την ιδεολογική ηγεμονία και τον κοινωνικό κατακερματισμό. Έτσι υπάρχει μια ενότητα στην αστική πολιτική. Ένας συνδετικός ειρμός ανάμεσα στις αναδιαρθρώσεις των εργασιακών σχέσεων, τις ληστρικές επιδρομές στις συντάξεις, την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και τη αυξανόμενη υπαγωγή της στις ανάγκες των επιχειρήσεων, την παράδοση των όποιων ανέγγιχτων φυσικών τόπων στα επενδυτικά συμφέροντα, τη δια νόμου ρύθμιση της κοινωνικής αναπαραγωγής υπέρ των αντρών «που κακοποιούν τις γυναίκες τους αλλά είναι καλοί μπαμπάδες», τη ρατσιστική περιθωριοποίηση των μεταναστών και άλλων κοινωνι κών κομματιών και την καταστολή των αντιστεκόμενων πολιτικών χώρων.

Να μην αφήσουμε την εξατομίκευση να γίνεται η νόρμα και τη γλώσσα των αφεντικών να κατακλύζει τη σκέψη μας. Να βιώνεται μοναχικά και σιωπηρά ο εγκλωβισμός σε μια δουλειά συνήθως κακοπληρωμένη, εξαντλητική, αδιάφορη και καταπιεστική ή αλλιώς η απόγνωση της ανεργίας και της ανέχειας.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ

Η απάντηση μας πρέπει να είναι η συλλογικοποίηση, η οργάνωση ακηδεμόνευτων σωματείων βάσης, κοινοτήτων αντίστασης σε κάθε πόλη και γειτονιά. Η ενημέρωση και η διάχυση του λόγου μας σε όλο τον ιστό της κοινωνικής βάσης.

Να αντισταθούμε στην υπερεργασία που μας επιβάλλουν για τα κέρδη τους. Να οργανώσουμε έναν κόσμο χωρίς μισθωτή εργασία.

Έναν κόσμο όπου η εργασία, τα προϊόντα και η ποσότητά της θα είναι απόφαση μιας κοινωνίας χειραφετημένης, αυτοοργανωμένης, ικανής να αποφασίζει για τις κοινωνικές ανάγκες και τις μορφές παραγωγής. Χωρίς κράτος, χωρίς καπιταλιστές-άρπαγες του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, χωρίς κανενός είδους αφεντικά και τάξεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

(Α)

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License