Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Για τον καπετάνιο του βουνού και της θάλασσας.


post image

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Για τον καπετάνιο του βουνού και της θάλασσας.

Την Κυριακή 30 Μαΐου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή Δημήτρη Κορνάρου (Καπετάν Αξά).

Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να καταθέσουμε ένα στεφάνι στο πολιτικό του μνημόσυνο που διεξήχθη στην Κρήτη, στο Πάρκο Γεωργιάδη, θέλοντας να τιμήσουμε την μνήμη του ακέραιου, γελαστού επαναστάτη από την Κρήτη.

Του αθόρυβου πρωτομάστορα των συνεταιρισμών, των οικοκοινοτήτων, των κινημάτων. Του καπετάνιου του βουνού και της θάλασσας. Του οραματιστή που δεν είπε ποτέ κανένα «θα», αλλά κατέθετε το όνειρό του στο παρόν, κάνοντας την ουτοπία πραγματικότητα στο τώρα. Το φως της καρδιάς του, όπως και κάθε αυτοσυνεπούς επαναστάτη, θα φωτίσει το δρόμο αυτές τις σκοτεινές εποχές, να διαβούνε οι ανυπόταχτες ψυχές του μέλλοντος. Κι όπως λέει ο επιστήθιος φίλος του, σύντροφος Χαΐνης, με μια μαντινάδα:

«Ε ουρανέ ρίξε φωτιά

Κι όσες καρδιές καούνε,

Θα φέξουν στα περάσματα

Οι άλλες να διαβούνε».

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masovka@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License