Οργάνωση Αναρχική Δράση: Κάλεσμα προς τις μαχόμενες δυνάμεις για την επιθετική υπεράσπιση των ταξικών ελευθεριών

Aπευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους μαχόμενους συντρόφους και τις συντρόφισσες των σχημάτων μέσα στα οποία αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι ενεργή συνιστώσα, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από το Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης και τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης, σε κάθε μαχόμενη πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο και αντιλαμβάνεται τη θέση της επιθετικά πλάι στα προλεταριακά συμφέροντα της κοινωνικής βάσης να ενισχύσει την επιχείρηση -Τάξη εναντίον Τάξης-, μια μαχόμενη πρωτοβουλία για τη σύμπραξη των επαναστατικών δυνάμεων προς την κοινή στρατηγική κατεύθυνση όξυνσης της ταξικής πάλης και του κοινωνικού πολέμου που μαίνεται.

Μπροστά μας τείνει να ορθώνεται μέρα με τη μέρα βαθιά ριζομένη μια νέα δυστοπική πραγματικότητα όπου ότι κερδήθηκε με κόπο, αγώνες και αίμα, χάνεται μέσα σε μια νύχτα. Δικαιώματα και ελευθερίες που ήταν αδιαπραγμάτευτα δεδομένα αποτελούν ζητήματα προς επαναπροσδιορισμό και διεκδίκηση. Ποιός να πίστευε πριν δεκαετίες πως σήμερα θα διεκδικούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, πως θα διαπραγματευόμαστε το 8ωρο, πως ακόμα και το νόμιμο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση θα αποτελεί ελεγχόμενη διαδικασία από την εργοδοσία. Αν η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της γνωστής οικογενείας, πιστή στα συμφέροντα των εργοδοτών της, θέλει να επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, τότε εμείς οφείλουμε να πάμε την κουβέντα χιλιετίες πίσω όπου θα ξυπνήσουν τα πρωτόγονα ένστικτα επιβίωσης-να φάμε τους πλούσιους.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή, αποτελεί το τελευταίο βήμα για την πλήρη διάλυση των εργασιακών ελευθεριών. Καταργεί στην πράξη το αιματοβαμμένο 8ωρο κανονικοποιώντας την 10ωρη εργασία, απελευθερώνει τις Κυριακές ζητώντας μας να δουλεύουμε χωρίς ανάσα 7 στα 7 με μισθούς πείνας, δρομολογεί το απόλυτο στις εργοδοτικές ελευθερίες περί απολύσεων, ελαστικοποιεί τις σχέσεις εργασίας, τα ωράρια, τις συμβάσεις και τις υπερωρίες, την ίδια στιγμή που καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποκαθιστώντας το με ένα φορέα που δε διστάζει να λογοδοτεί ακόμα και στους εργοδότες.Την ίδια στιγμή ασκεί ανοιχτά ευθεία πολεμική στη συνδικαλιστική δράση παρανομοποιώντας τις παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, απαιτώντας το φακέλωμα τον συνδικαλιστών και τον έλεγχο των διεργασιών όπως οι απεργιακές κινητοποιήσεις όπου η εργοδοσία θα μπορεί να διεξάγει εικονικές ψηφοφορίες με απεργοσπάστες καλοθελητές.

Η θέση μας για την εργασία μέσα στον καπιταλισμό είναι αδιαπραγμάτευτη. Αν θέλουμε να καταστρέψουμε στην πράξη το οικονομικό αυτό σύμπλεγμα που έχει παράξει ηθικές αρχές για να υπηρετούν την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση υποκαθιστώντας την ανάγκη μας για ζωή, ανθρωπιά και αξοπρέπεια, είναι μονόδρομος να αρνηθούμε και να καταστρέψουμε την εργασία. Όμως εξίσου αδιαπραγμάτευτη είναι και η μαχητική υπεράσπιση των προλεταριακών ελευθεριών που κέρδησαν οι πολιτικοί μας πρόγονοι πέφτοντας στη φωτιά της μάχης ενάντια στην εξουσία. Απέναντι στο κράτος και τα αφεντικά, όπως και σε κάθε ξεπουλημένο εργατοπατέρα που έχει εκφυλίσει την έννοια και την υπόσταση της εργατικής πάλης, συνάπτοντας σύγχρονες Βάρκιζες με την αστική τάξη για λίγα προνόμια. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έχει στόχο να θρυμματίσει κάθε σκέψη που επενδύει στην ριζοσπαστική συγκρότηση των προλεταριακών αντιστάσεων και τη ριζική ανατροπή των σχέσεων εκμετάλλευσης. Θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή στις κοινωνικές και ταξικές διεργασίες. Θέλουν σκλάβους να δουλεύουν χωρίς μιλιά στα γρανάζια τους.

Επιχείρηση -Τάξη εναντίον Τάξης-

Αυτή η απόπειρα καταλήστευσης και υφαρπαγής του συνόλου των ελευθεριών μας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία οφείλει περισσότερο από ποτέ να συντονίσει το σύνολο των αντιστάσεών μας, οικοδομώντας μια ενιαία προσπάθεια ταξικής αντεπίθεσης στον κόσμο των αφεντικών. Μια σύζευξη δυνάμεων όπου το δημόσιο θα αλληλεπιδρά με το παράνομο, όπου η επιθετική θέληση θα στοχοποιήσει με κάθε μέσο τα συμφέροντα και την υπόσταση των υπευθύνων για την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους μαχόμενους συντρόφους και τις συντρόφισσες των σχημάτων μέσα στα οποία αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι ενεργή συνιστώσα, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από το Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης και τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης, σε κάθε μαχόμενη πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο και αντιλαμβάνεται τη θέση της επιθετικά πλάι στα προλεταριακά συμφέροντα της κοινωνικής βάσης να ενισχύσει την επιχείρηση -Τάξη εναντίον Τάξης-, μια μαχόμενη πρωτοβουλία για τη σύμπραξη των επαναστατικών δυνάμεων προς την κοινή στρατηγική κατεύθυνση όξυνσης της ταξικής πάλης και του κοινωνικού πολέμου που μαίνεται. Με απαρχή την επαναστατική υπεράσπιση της μνήμης των νεκρών της Πρωτομαγιάς έως και την τελική ψήφιση του νέου αυτού αντεργατικού νομοσχεδίου, καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις σε ένταση της πολεμικής αντιπαράθεσης. Να σπάσουμε, να κάψουμε, να τα ισοπεδώσουμε όλα για να δώσουμε μια συλλογική μάχη για την υπεράσπιση της ιστορίας μας ενάντια στο επαπειλούμενο δυστοπικό μέλλον.

Όλες μας οι δυνάμεις στους δρόμους, στις απεργίες, στις επιθέσεις

Όλη μας η ισχύ στην επιθετική συγκρότηση της ταξικής αντεπίθεσης

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License