PFLP: Επείγουσα έκκληση! Η Γάζα δέχεται επίθεση! Σταθείτε δίπλα στην Παλαιστίνη, σταθείτε δίπλα στην Αντίσταση.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης Παλαιστίνης εκδόθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018, κατά την διάρκεια προηγούμενης φονικής επίθεσης της σιωνιστικής οντότητας εναντίον της Γάζας. Επειδή διαβάζοντας την κανείς αισθάνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα, την μεταφράσαμε για επαναδημοσίευση. Πηγή: https://english.pflp.ps/2018/11/12/urgent-call-gaza-under-attack-stand-with-palestine-stand-with-the-resistance/

post image

Το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης Παλαιστίνης καλεί σε επείγουσα δράση τους φίλους της Παλαιστίνης, τα κινήματα για την δικαιοσύνη και την ελευθερία και τις Παλαιστινιακές και Αραβικές κοινότητες σε όλα τα μέρη του κόσμου, για να σταθούν δίπλα στην Γάζα αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Απευθύνουμε αυτήν την έκκληση με αίσθημα τιμής και οδύνης για τους δύο ηρωικούς συντρόφους μας, τον Mohammed al-Tatari και τον Mohammed Odeh, οι οποίοι έπεσαν σήμερα μάρτυρες από τις σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της γης τους της Παλαιστίνης και όλου του λαού της.

Η συγκεκριμένη δολοφονία από τα χέρια των αποικιακών δυνάμεων ακολουθέι την χτεσινή επίθεση, όταν οι σιωνιστικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στην Λωρίδα της Γάζας κατά την διάρκεια μυστικής επιχείρησης με στόχο την απαγωγή ή την δολοφονία ηγετών της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Δολοφόνησαν 7 Παλαιστίνιους, οι οποίοι πέθαναν μαχόμενοι για την υπεράσπιση της γης τους. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση όμως δεν τους άφησε να φύγουν με το έγκλημα τους ατιμώρητο. Η αντίσταση έδρασε άμεσα, πολεμώντας ηρωικά ενάντια σε μια από τις πιο άρτια εξοπλισμένες στρατιωτικές δυνάμεις του πλανήτη, καταφέρνοντας ισχυρά χτυπήματα ενάντια στους δολοφόνους. 

Απόψε, η Γάζα βομβαρδίζεται για ακόμα μια φορά. Οι σιωνιστικές δυνάμεις ανατινάζουν και βομβαρδίζουν τηλεοπτικούς σταθμούς και πανεπιστήμια, ενώ απειλούν ότι θα ξαναρχίσουν να βομβαρδίζουν νοσοκομεία. Αυτή η τελευταία απάνθρωπη στρατιωτική επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους της Γάζας ακολουθεί τους πολέμους του 2009, του 2012 και του 2014 και τις αναρίθμητες εξορμήσεις βομβαρδισμών και δολοφονιών, μέσα σε 11 χρόνια βάρβαρου και αδιάκοπου αποκλεισμού.  

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μια απόπειρα καταστολής των επιτευγμάτων της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή, κατά την οποία χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην Γάζα διατράνωσαν το θεμελιώδες δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και του σπασίματος του αποκλεισμού. Ενάντια σε αυτή την λαϊκή κινητοποίηση οι σιωνιστικές δυνάμεις εξαπέλησαν ελεύθερους σκοπευτές, στερώντας την ζωή σε πάνω από 200 Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Παρόλες αυτές τις επιθέσεις ο Παλαιστινιακός λαός στην Γάζα παραμένει αφοσιωμένος στην αντίσταση, αρνείται να απομονώσει τους υπερασπιστές του και στηρίζει με σθένος τον αγώνα για επιστροφή και απελευθέρωση.  

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας δεν είναι μόνοι! Και δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους ποτέ. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν πραγματοποιείται μόνο από την ισραηλινή κατοχή, αλλά και από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία οι οποίες εξοπλίζουν και υποστηρίζουν το ρατσιστικό αποικιακό κράτος των εποίκων στο έπακρο. Τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, που δολοπλοκούν για το πώς θα εκμηδενίσουν τα δικαιώματα και την ύπαρξη των Παλαιστινίων την ίδια ώρα που εξαπολύουν την καταστροφή και τον θάνατο ενάντια στην Υεμένη, είναι και αυτά συμμέτοχοι στην σφαγή.

Τώρα είναι η ώρα για δράση. Βγείτε στους δρόμους και στις πλατείες, οργανωθείτε, διαδηλώστε και κινητοποιηθείτε για να σταθείτε δίπλα στον Παλαιστινιακό λαό, στην Γάζα που δέχεται επίθεση, αλλά που επιμένει να αντιστέκεται ενάντια σε όλους τους συσχετισμούς. Οικοδομήστε το μποϊκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ και σταθείτε ενάντια στον ιμπεριαλισμό όπου και αν αυτός εδρεύει. Σταθείτε διπλά στον Παλαιστινιακό λαό, δίπλα στην Παλαιστινιακή αντίσταση και στην Παλαιστινιακή υπόθεση - στον αγώνα για επιστροφή και και στην πάλη για την απελευθέρωση, από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα! 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License