post image

Η αδερφή μας, η Δ.Τ., 31 χρόνων, είναι τέσσερις μήνες φυλακισμένη στην Αμυγδαλέζα, επειδή δεν έχει ταυτότητα, ως Ρομά... Το μεγαλείο του μισογυνισμού και του ρατσισμού ασκείται στο σώμα, στη ψυχή και στο μυαλό της από γεννησιμιού... Δεν είναι η πρώτη φορά, δε, που συλλαμβάνεται, από την αστυνομία, επειδή δεν έχει ταυτότητα... Ρατσιστικοί νόμοι της εθνοπατριαρχίας οδηγούν πολλ@ άτομα Ρομά, σαν τη Δ., στα κρατητήρια αλλοδαπών. Οι Ρομά δεν αναγνωρίζονται ως Έλληνες με ίσα δικαιώματα.

Η Δ.T. είναι μητέρα 4 παιδιών, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Θέλει να ελευθερωθεί και να σταθεί δίπλα τους. Έχει ένα 15χρονο αγόρι, ένα 10χρονο, ένα κορίτσι 8χρονο και το μικρό της γιο 6 ετών. Παλεύει για να μάθουν τα παιδιά της γράμματα και τα στέλνει στο σχολείο, σταθερά. Έχει έρθει γι’ αυτό, και για το σύντροφο που διάλεξε, από μικρή, σε σύγκρουση με την κουλτούρα της πατρογονικής της οικογένειας, φεύγοντας από την επαρχιακή πόλη όπου γεννήθηκε, και αυτό το πληρώνει πολύ ακριβά. Παρόλα αυτά, ελπίζει κάποτε να μπορέσει και η ίδια να μάθει γράμματα σε σχολείο 2ης Ευκαιρίας.

Πρόσφατα είχε ένα σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα, καθώς για καιρό υπέφερε από δυνατούς πόνους. Η Δ.Τ. δούλευε στο νεκροταφείο της Νίκαιας, κάθε μέρα, για να βοηθά στα έξοδα της οικογένειας, όπως το νοίκι τους, και αυτό που επιθυμεί είναι να ελευθερωθεί και να γυρίσει πίσω στη δουλειά της και στα παιδιά της. Για να βγει από τα κρατητήρια, πρέπει να δηλωθεί κατοικία δηλωμένη στην εφορία, με συμβόλαιο, για να μη θεωρείται «άτομο υψηλού κινδύνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια...».

Πριν το Πάσχα, ο άνδρας της και τα παιδιά της βρήκαν ένα σπίτι, κι ενώ έδωσαν την εγγύηση και ο ιδιοκτήτης υποσχέθηκε ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα, που θα επέστρεφε από το χωριό του, θα του έδιναν το πρώτο ενοίκιο και θα υπέγραφαν συμβόλαιο για να μπουν στο σπίτι, εκείνος άλλαξε γνώμη. Πήγαν με το ενοίκιο στο χέρι αλλά ο τύπος τους είπε ότι δε δίνει το σπίτι του σε Ρομά. Ότι άλλαξε γνώμη, και τους επέστρεψε την εγγύηση.

Σήμερα, 12/5, μάθαμε από τη Δ.Τ. ότι τις τελευταίες 10 μέρες τα παιδιά της κοιμούνται με τον πατέρα τους στο αμάξι, που χρησιμοποιεί ως παλιατζής, κι από προχθές, Δευτέρα, ξεκίνησαν και το σχολείο.

Η Τσιγγανοφοβία, η Ισλαμοφοβία και η φοβία απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό, καλά κρατεί, και ο δολοφονικός ρατσισμός και φασισμός δεν έχει ανάγκη καμιάς συγκάλυψης. Αποτελεί μια κανονικότητα να νοικιάζουν αχούρια, πολλοί «πατριώτες», αδήλωτα, σε πρόσφυγες και αποκλεισμένα άτομα από τον εθνικό πατριαρχικό κορμό, ώστε, όποτε θελήσουν να τους διώχνουν, ανενόχλητοι, γιατί γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τους μηνύσουν, όντας τα περισσότερα χωρίς χαρτιά. 100 έως 150 ευρώ το μήνα «το κεφάλι», ζητάνε, σε δωμάτια με έξι άτομα, χωρίς συμβόλαιο, χωρίς έπιπλα, χωρίς ζεστό νερό ή Air Condition.

Τραγικά τραυματικά όσα συμβαίνουν. Αποτελεί κανονικότητα να παραβιάζονται τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα στα άτομα των ευάλωτων ομάδων, όπως οι Ρομά κ.ά., που τυχαίνει να είναι και φτωχά.

ΈΚΚΛΗΣΗ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πρέπει να βρεθεί σπίτι στην περιοχή της Νίκαιας/Κολωνού, στην Αθήνα, για να βγει η Δ.Τ. από τα κρατητήρια και να ενωθεί ξανά με την οικογένειά της, να πιάσει δουλειά, και να τη στηρίξει ψυχολογικά και οικονομικά. Αν γνωρίζετε ιδιοκτήτ(ρια)η σπιτιού προς ενοικίαση, με οικονομικό ενοίκιο και συμβόλαιο ή μπορείτε να σταθείτε αλληλέγγυ/ες/οι/α στη Δ.Τ. και την οικογένειά της, με όποιον άλλο τρόπο, στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας ή στο email: spiti.gynaikon@gmail.com.

Καμία μόνη/ο!

Αντίσταση στην απανθρωποποίηση!

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση της αδελφής μας!

Συμπαράσταση σε όλα τα αδέλφια μας, που δικαιούνται να ζουν ελεύθερα!

Κανένα άτομο αόρατο, κανένα παράνομο!

Να δίνονται γρήγορα χαρτιά ασύλου, άδειες παραμονής και δυνατότητες στέγασης και εκπαίδευσης μέσα στον κοινωνικό ιστό, με αξιοπρέπεια!

Η Αλληλεγγύη & η αυτό-οργάνωση είναι τα όπλα μας.

Συνέλευση Πρωτοβουλίας: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

email: spiti.gynaikon@gmail.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License