Εκδήλωση στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών και κάλεσμα στην πορεία την Πέμπτη 6 Μαϊου

Σε περιόδους φτώχειας και κοινωνικού κανιβαλισμού, ας αγωνιστούμε για την αυτοοργάνωση, την αυτοάμυνα και την ισότητα, την 1η Μαΐου όπως και κάθε μέρα. Καλούμε όλους και όλες να τιμήσουν την ιστορική μέρα αντίστασης και να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις της 6ης Μάη.

post image

Φέτος στα πλαίσια των εορτασμών για τη εργατική Πρωτομαγιά, φιλοξενήσαμε την εκδήλωση του Riseup4Rojava (τομέας Αθήνας) και συντασσόμαστε με την καμπάνια για μια κοινή εαρινή επίθεση ενάντια στον φασισμό.

Η παγκόσμια ημέρα των εργατών μνημονεύει και τιμά τους δολοφονημένους από το κράτος εργάτες το 1886, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Haymarket. Τον αγώνα για το δικαίωμα στην 8ωρη εργασία , και για τον απαγχονισμό των 5 αναρχικών στις 11 Νοεμβρίου 1887, και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες που παρευρίσκονταν στο δρόμο ενάντια στην κεφαλαιοκρατία .Στην καπιταλιστική κοινωνία το χρήμα είναι ο απόλυτος κοινωνικός μεσολαβητής αλλά και ισοδύναμο του θανάτου των εργατών. Εμείς, οι καταπιεσμένοι, αναγκαζόμαστε καθημερινά να εκτελούμε καθήκοντα που είναι επιβεβλημένα για την απόκτησή του. Έτσι, με τη μισθωτή εργασία, την αυτοαπασχόληση, το άτυπο εμπόριο και την οικιακή εργασία (δηλαδή τη μη αμειβόμενη εργασία που ανατίθεται ιστορικά στις γυναίκες, χωρίς τις οποίες δε θα μπορούσαν να διατηρηθούν οι άλλες μορφές εκμετάλλευσης), οι υποχρεώσεις αυτές δεσμεύονται από την ανάγκη οικονομικής αμοιβής για την ικανοποίηση βασικών αναγκών. Η ταξική πάλη ξεπερνά τον εργαζόμενο, (παλιό μοντέλο εργάτης - αφεντικό), αλλά η εκμετάλλευση προχωρά περαιτέρω, προέρχεται από το χέρι της εξουσίας, του κράτους, ενάντια σε όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους, είτε εργάζονται είτε όχι.

Εμείς οι καταπιεσμένοι, αποθέτοντας τη εργατική μας δύναμη στην υπηρεσία του κεφαλαίου, διαιωνίζουμε την κατάσταση. Εμείς είμαστε λοιπόν αυτοί που μπορούμε και να την σταματήσουμε και να καταστρέψουμε όλες τις τάξεις, τις καταπιέσεις, το χρήμα και τα κράτη. Είναι καιρός μαθαινοντας απο την ιστορια των εργατικων αγωνων να μην αναλωνομαστε μονο στα κεκτημενα των καλυτερων ορων/μορφων δουλιας αλλα συγχρονως να δουλεψουμε για την ανατροπη του κεφαλαιου. Το ανταγωνιστικό κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσει το κράτος και όλους τους θεσμούς του και να αγωνιστεί για την απελευθέρωση όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων. Την φετινή 1η Μαΐου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια ακραία κατάσταση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εργασιακές συνθήκες ήταν καλύτερες στο παρελθόν, αυτή η παγκόσμια πανδημία αύξησε την επισφάλεια και απέδειξε για άλλη μια φορά τις προτεραιότητες του κεφαλαίου. Οι καταπιεσμένοι όχι μόνο πρέπει να αντισταθούν στις σύγχρονες αντιξοότητες, αλλά και να τις καταπολεμήσουν, αναδεικνύοντας την θεμελιώδη σημασία της αλλαγής του κοινωνικού συστήματος. Ο καπιταλισμός πρέπει να μειώσει το κόστος παραγωγής για να έχει υψηλότερα κέρδη προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά, αυτό ισοδυναμεί με το γεγονός ότι ο χρόνος - η ζωή των εργαζομένων αξίζει όλο και λιγότερο. Το νέο εργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη καταργεί στην πράξη το 8ωρο, ενισχύει την ανεξέλεγκτη τηλεργασία, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό και διασφαλίζει στα αφεντικά τις απλήρωτες υπερωρίες.

Ως Συ.Κα.Προ υποστηρίζουμε τη δημιουργία οριζόντιων δικτύων για τη διασύνδεση των κοινωνικών αγώνων που έχουν αντικαπιταλιστική και αντικρατική στόχευση. Με την πρακτική της άμεσης δράσης και της πολιτικής ανυπακοής ως καθημερινές μεθόδους κοινωνικής αλλαγής. Για την κατάληψη των χώρων, την επιστροφή στα κοινά και την κολεκτιβοποίηση. Για την αναζήτηση της ελευθερίας και της ισότητας και την υπεράσπιση των εδαφών.Η αλληλεγγύη, η αμοιβαία υποστήριξη, η επιβίωση και η συντροφικότητα είναι βάσεις στην ιστορία του αγώνα της κοινότητας των Προσφυγικών. Σε περιόδους φτώχειας και κοινωνικού κανιβαλισμού, ας αγωνιστούμε για την αυτοοργάνωση, την αυτοάμυνα και την ισότητα, την 1η Μαΐου όπως και κάθε μέρα. Καλούμε όλους και όλες να τιμήσουν την ιστορική μέρα αντίστασης και να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις της 6ης Μάη.

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ.Αλεξάνδρας

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License