Συγκέντρωση-διαδήλωση στη γειτονιά του Γκύζη απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Σάββατο 24 Απρίλη στις 12:00 Πλατεία Γκύζη

post image

Κάλεσμα σε συγκέντρωση-διαδήλωση στη γειτονιά του Γκύζη απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη

Η κεντρική πολιτική μάχη της κυβέρνησης απέναντι στο εργατικό- λαϊκό κίνημα το επόμενο διάστημα είναι η ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που συμπυκνώνει τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας το επόμενο διάστημα.

Το αντεργατικό έκτρωμα θέλει να χτυπήσει κατακτήσεις που έχουν επικρατήσει με το αίμα της εργατικής τάξης και του λαού, βγάζει στην παρανομία επίσημα και θεσμικά την κατάκτηση του 8ωρου, ποινικοποιεί τα σωματεία-τα συνδικάτα και την συνδικαλιστική πάλη. Με βάση τις διαρροές που προκύπτουν από τα μέσα ενημέρωσης, στόχος της άρχουσας τάξης και του διεθνούς κεφαλαίου είναι τα σωματεία να τεθούν κάτω από τον ζυγό του κρατικού ελέγχου μέσα από το μητρώο πραγματικών δικαιούχων σε συνέχιση της νομοθεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να βγει στην παρανομία η απεργία μέσα από την διευκόλυνση των συνδικαλιστικών διώξεων και την θεσμική αποτύπωση δυσμενών όρων για την προκήρυξη απεργίας για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου- επί της ουσίας την συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (σε πολλούς κλάδους θα επιβληθεί προσωπικό ασφαλείας 40%). Ο χρόνος εργασίας θα ρυθμίζεται μέσα από την ατομική επικοινωνία των εργαζόμενων με τα αφεντικά, μια ανεξέλεγκτη διαδικασία που στο πλαίσιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας θα τσακίσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση των εργαζόμενων απέναντι στο κεφάλαιο. Οι υπερωρίες θα αυξηθούν και θα γίνουν και με την βούλα απλήρωτες, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας θα ισχύσει και για άλλους κλάδους δουλειάς από τους υπάρχοντες, διαλύοντας κάθε έννοια ξεκούρασης για ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό της εργατικής τάξης και του λαού.

Σαν Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου αξιολογούμε ως πολύ σημαντική την μάχη που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουν για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη και με στόχο να αποσυρθεί άμεσα από κάθε κοινοβουλευτική διαβούλευση. Το Σαββατοκύριακο 24-25 Απρίλη οι εργαζόμενοι-ες σε πολλές γειτονιές της Αθήνας θα βγουν στο δρόμο απέναντι σε αυτή την εξέλιξη που διαμορφώνει ακόμη δυσμενέστερους όρους για την τάξη και τον λαό μας. Καλούμε και την δικιά μας γειτονιά, τον εργαζόμενο κόσμο που ζει και εργάζεται στο Γκύζη ή που ζει στη γειτονιά αλλά εργάζεται έξω από αυτήν, να κατέβει στον δρόμο μαζί μας για να διεκδικήσουμε από κοινού, οι εργαζόμενοι-ες, οι νεολαίοι-ες, οι δημοκρατικοί πολίτες, ο εχθρός λαός για το σύστημα τους, να μην κατατεθεί-να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα, να γίνουν οι γειτονιές και η γειτονιά μας ένα ταξικό οχυρό του λαού απέναντι στην επέλαση της στρατηγικής του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου που υλοποιείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Σάββατο 24 Απρίλη στις 12:00 Πλατεία Γκύζη

*Στηρίζουμε το μπλοκ του Συντονισμού Κατοίκων Γκύζη

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ- ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πολιτικός Χώρος "Ηλέκτρα Αποστόλου"

mail: ilektra.apostolou@protonmail.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License