post image

“Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ερόλ, την Τρίτη 20/04, 11πμ, στο διοικητικό πρωτοδικείο στην Πανόρμου (οδός Λουίζης Ριανκούρ 85), όπου ενδέχεται να εξεταστεί η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής της απέλασης.”

https://athens.indymedia.org/post/1612075/

Η στοχοποίηση του αναρχικού συντρόφου Ερόλ από το κράτος συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, και αυτή τη στιγμή έχει λάβει έγγραφο νέας απέλασης με διορία για να φύγει από τη χώρα μέχρι το τέλος Απριλίου, καθώς αποτελεί «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια». Τελευταίο στιγμιότυπο της συνεχιζόμενης δίωξης του για την αναρχική πολιτική του ταυτότητα ήταν η εκ νέου απαγωγή του στις 20/3, μετά από πορεία στη Βικτώρια, όταν τρεις μηχανές ασφαλιτών τον στρίμωξαν στην Πατησίων και κατόπιν μεταφέρθηκε στην Πέτρου Ράλλη όπου του ανακοίνωσαν την κράτησή του για παράνομη διαμονή στο ελληνικό έδαφος. Ο Ερόλ μετά την πρώτη απαγωγή και απέλαση του τον Δεκέμβρη με ένα σωρό αστυνομικές μεθοδεύσεις, είχε επιστρέψει στην Ελλάδα με απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου, που του επέτρεπε να ξαναμπεί. Ωστόσο, με μια νέα συμπαιγνία ΕΛ.ΑΣ και δικαιοσύνης, η απόφαση αυτή ανατράπηκε καθιστώντας τον εκ νέου «παράνομο» για διαμονή στη χώρα, και έτσι του επιδόθηκε έγγραφο απέλασης, που τον καλεί να φύγει από τη χώρα μέσα σε 30 μέρες, στο τέλος Απριλίου.

Το συνεχιζόμενο κυνηγητό στον Ερόλ, με φυλακίσεις στα κολαστήρια κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας και της Π. Ράλλη, και συναπτές αποφάσεις απέλασης, συνιστά μια ξεκάθαρα εκδικητική και πολιτικά εφορμούμενη πράξη λόγω της ανυποχώρητης δράσης και συνεχούς παρουσίας του συντρόφου μας στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, το καταληψιακό κίνημα και τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Το κράτος διοχετεύει όλο του το μένος στο σύντροφό μας στο πλαίσιο μιας εντεινόμενης και πολυεπίπεδης επίθεσης απέναντι στον κόσμο του αγώνα, απέναντι σε όσους κι όσες τολμούν να αμφισβητήσουν την κρατική διαχείριση της Covid-19, να σπάσουν στον δρόμο τον φόβο και τις απαγορεύσεις και να αντισταθούν στις κυρίαρχες αφηγήσεις.

Η ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, που εκτείνεται από την απαγόρευση διαδηλώσεων και συναθροίσεων, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις αγωνιζόμενων από τα ένστολα καθάρματα που έχουν κατακλύσει το κέντρο και τις γειτονιές μας, τον περιορισμό και τον έλεγχο της μετακίνησης στον δημόσιο χώρο, μέχρι την επίθεση στις εναπομείνουσες κοινωνικές και ταξικές κατακτήσεις και την καταστολή όσων αντιστέκονται στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, έχει έναν στόχο: την πειθάρχηση στις κρατικές προσταγές, τη βίαιη προσαρμογή στη νέα κανονικότητα που επιχειρείται να επιβληθεί, και την επέλαση του ολοκληρωτισμού με το τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων.

Για αυτό απέναντι στο ψηφιδωτό αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα από τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, μέχρι τις κινήσεις αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, η απάντηση ήταν η κρατική βία. Γι’ αυτό και στην πρόσφατη πορεία της Νέας Σμύρνης, όπου ξεδιπλώθηκε εμβληματικά η οργή και οι αντιστάσεις κοινωνικών και πολιτικών υποκειμένων με εμφανείς διαφορετικές καταβολές και ετερόκλητα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, φωτίζοντας τις ρωγμές στο σώμα της κοινωνικής συναίνεσης, η απάντηση ήταν ένα όργιο καταστολής, βίας και συλλήψεων απέναντι σε κατοίκους, διαδηλωτ(ρι)ές και διερχόμενους-ες, βασανιστήρια στους συλληφθέντες και στις συλληφθείσες στη ΓΑΔΑ, βαρύτατα κατηγορητήρια και 3 προφυλακίσεις με σαθρά στοιχεία.

Όπως αποδείχθηκε όμως, με ορόσημο τη Ν. Σμύρνη, η αντίσταση και η σύγκρουση ανοίγουν περάσματα για τη γενικευμένη αμφισβήτηση των κυριαρχικών προσταγών, που ανάγκασαν το κράτος προσωρινά να αναδιπλωθεί, μέχρι φυσικά το επόμενο κύμα επιθέσεων στους/στις αγωνιζόμενους-ες, αφού η καταστολή συνιστά πυρηνικό στοιχείο του εξελισσόμενου κρατικού σχεδίου.

Μπροστά σε αυτή την εκστρατεία ακόμα πιο εκτεθειμένοι-ες είναι όσες και όσοι δεν έχουν τα “κατάλληλα” χαρτιά & προνόμια, και γι’ αυτό το κράτος φροντίζει να αξιοποιήσει ένα ακόμη εργαλείο από την κατασταλτική φαρέτρα του. Αυτό της απέλασης με το επιχείρημα του «κινδύνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», στήνοντας έναν νέο μηχανισμό εκτοπισμού και εξόντωσης αγωνιστ(ρι)ών κι στέλνοντας μήνυμα εκφοβισμού προς τους συντρόφους-ισσες μας που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα χαρτιά και αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς καταπίεσης.

Όμως, δε θα επιτρέψουμε να ορίζονται από χαρτιά και σύνορα οι ζωές, οι αγώνες, η αλληλεγγύη και οι αντιστάσεις μας. Ούτε πρόκειται να σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε το καθεστώς των απελάσεων και της αιχμαλωσίας στα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη, της Αμυγδαλέζας, του Καρα Τεπέ και των δεκάδων ακόμη κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστ(ρ)ιών, των οποίων οι ζωές αντιμετωπίζονται ως ανάξιες να βιωθούν .

Όπως δεν πρόκειται να αφήσουμε μόνο του τον σύντροφό μας απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους και των μηχανισμών του, ούτε θα αφήσουμε αναπάντητη την προσπάθεια ενός εξουσιαστικού κόσμου να αναπαράξει τον εαυτό του μέσω της φυσικής και πολιτικής μας εξόντωσης. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο, αμφισβητώντας στην πράξη τις απαγορεύσεις και την καταστολή, θα συνεχίσουμε να υψώνουμε οδοφράγματα απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και την επέλαση της δυστοπίας.

Να μπλοκάρουμε την εκδικητική απέλαση του συντρόφου Ερόλ

Ενάντια στο καθεστώς απελάσεων και αιχμαλωσίας στα κέντρα κράτησης

Στον δρόμο να σπάσουμε τον φόβο και την καταστολή

Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Απρίλης 2021

Εικόνες:

από Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις 21/04/2021 2:18 πμ.


post image

Φώτο από ανάρτηση πανό στα Πευκάκια

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License