post image

Την Πέμπτη 15/04 συμμετείχαμε στην πανεκπαιδευτική πορεία που αποτέλεσε συνέχεια αντιστάσεων και αγώνων ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την είσοδο των μπάτσων στις σχολές. Το μπλοκ στο οποίο συμμετείχαμε απαρτίστηκε από κατειλημμένες πρυτανείες, ανοιχτές συνελεύσεις και συντρόφους/ισσες, δείχνοντας μια δυναμική παρουσία 500 περίπου ατόμων στο δρόμο. Δεδομένης της προσπάθειας του κράτους να απονεκρώσει τους πανεπιστημιακούς χώρους -και ιδιαίτερα αυτούς του κέντρου- επιλέξαμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, παρά τη αποχώρηση των υπόλοιπων μπλοκ στα προπύλαια, για να προσεγγίσουμε το κάτω Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ. Ο κατασταλτικός σχεδιασμός να διατηρηθούν αποκλεισμένες αυτές οι σχολές φάνηκε από την στιγμή που βγήκαμε στην Πατησίων, με την έντονη παρουσία μπάτσων περιμετρικά του πολυτεχνείου. Αφού αναρτήσαμε πανό στην πύλη Πατησίων του Πολυτεχνείου, συνεχίσαμε προς την ΑΣΟΕΕ. Παρά τους παρατεταγμένους ματάδες επί της οδού Μαυροματαίων, ανοίχτηκε η πύλη και το σώμα της πορείας επιχείρησε να εισέλθει στο πίσω προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ώστε να πραγματοποιηθεί μικροφωνική συγκέντρωση. Το κράτος έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του, με τους μπάτσους να προσπαθούν να διαλύσουν τον κόσμο με χρήση χημικών. Παρά την καταστολή, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ο κόσμος που δεν μπόρεσε να εισέλθει πραγματοποίησε ταυτόχρονα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Πεδίο του Άρεως. Οι δυο συγκεντρώσεις έληξαν μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Αναγνωρίζουμε τη σημερινή κίνηση ως ένα ακόμα βήμα προς την επανοικειοποίηση των σχολών του κέντρου και την επανακατοχύρωσή τους ως χώρους συνάντησης, πολιτικοποίησης και αγώνα των από τα κάτω. Η πρόσφατη υποχώρηση του κράτους στην κατασταλτική διαχείριση είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεών μας και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Σε αυτή τη κατεύθυνση, καλούμε τον κόσμο του αγώνα να συμμετέχει την Παρασκευή 16/04 στις δράσεις επανοικειοποίησης του κάτω Πολυτεχνείου από τις 13:00 και να διεκδικήσει την παρουσία του σε κάθε δημόσιο/πανεπιστημιακό χώρο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των δράσεων:

13:00 Καλλιτεχνική παρέμβαση

(εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, μικροφωνική)

15:00 Δημόσιοι χώροι σε καιρούς πανδημίας: διαδρομές μεταξύ καταστολής και εμπορευματοποίησης

(ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή φοιτητριών, καθηγητριών και κατοίκων)

18:00 Απολογισμός, προοπτικές και προτάσεις για νέες δράσεις

*Οι δράσεις θα γίνουν σε ανοιχτό χώρο για την συμπερίληψη όλων. Στον χώρο θα υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά.

 

ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ  

ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Κατηλειμμένη Πρυτανεία ΕΜΠ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License