Η συγκρουση ανοίγει περάσματα

Δύο αφίσες που κολλιούνται σε διάφορες γειτονιές της μητρόπολης, αναφορικά με τα συγκρουσιακά γεγονότα της Νέας Σμύρνης και για την αλληλεγγύη σε όσους και όσες διώκονται.

post image

1η αφίσα:

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η κυριαρχική δυστοπία των ημερών μας μιλάει τη γλώσσα των πολεμικών ανακοινωθέντων, κυβερνάει με διατάγματα, επιβάλλεται δια ροπάλου και απαιτεί κοινωνική σιγή νεκροταφείου. Η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού όμως συναντά κοινωνικά αναχώματα.

Από τις διάχυτες αρνήσεις, τις αθέατες συναντήσεις, τις ακάλεστες παρεμβάσεις και τα σινιάλα ανυπακοής μέχρι τις διαδηλώσεις σε γειτονιές και στα κέντρα των πόλεων τη 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις επιθετικές δράσεις για την αλληλεγγύη στον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ένα ψηφιδωτό αντιστάσεων που αμφισβήτησε τις κυριαρχικές προσταγές. Μικροί χείμαρροι που φούσκωναν, για να συναντηθούν στις 9/3 στη Νέα Σμύρνη σε ένα ορμητικό ποτάμι που ξέσπασε την οργή του στον αστυνομικό στρατό κατοχής. Μακριά από διαμεσολαβήσεις και ανώφελα αριστερά «κατηγορώ». Μια ανταρσία που θρυμμάτισε τη βιτρίνα της νέας κανονικότητας που θέλουν να επιβάλλουν τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά, οι δεξιοί-κεντρώοι-αριστεροί ψάλτες του καθεστώτος, οι ειδικοί τους και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα.

Να γίνουμε συνειδητά το λάθος στην κυριαρχική εξίσωση πειθάρχησης και υποταγής.

Ας υπονομεύσουμε με κάθε τρόπο την επιβολή της νέας κρατικής, καπιταλιστικής, πατριαρχικής, εθνικιστικής, ρατσιστικής, τεχνοκυβερνητικής κανονικότητας.

Γιατί είναι η ευφυία και φαντασία των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, η αντιιεραρχική λογική και οι αυτοοργανωμένοι τρόποι, η άρση των επίπλαστων διαχωρισμών, η αμοιβαιότητα και η αλληλοβοήθεια, οι ακηδεμόνευτοι αγώνες και οι ρηξικέλευθες επιλογές, που εισηγούνται, κάθε φορά που εκδηλώνονται, τη δυνατότητα για την «έφοδο στον ουρανό». Ως δημιουργική καταστροφή του εξουσιαστικού πλέγματος, ως διαδικασία χειραφέτησης, ως επινόηση νέου τύπου κοινωνικών σχέσεων και συλλογικών μορφών ζωής, ελευθεριακών και εξισωτικών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

με σαθρά κατηγορητήρια, έχουν κακοποιηθεί, βασανιστεί και δεχτεί

σεξιστικές απειλές κατά τη σύλληψή τους και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις

2η αφίσα:

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

με μπάτσους παντού, με πρόστιμα και εξευτελισμούς, με τεχνολογίες ελέγχου και εκπειθάρχησης, με απαγόρευση κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, με εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας ή επιδοματική επιβίωση, με τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και κατ' οίκον εγκλεισμό, με καθημερινή προπαγάνδα και διασπορά του φόβου από ΜΜΕ και ειδικούς, με εκτεταμένη καταστολή ακόμα και με απαγωγές, βασανιστήρια, σεξιστικούς οχετούς και απειλές

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

όπως στις 9/3 στη Νέα Σμύρνη, όπου χιλιάδες διαδηλωτ(ρι)ών, με εμφανείς διαφορετικές καταβολές και ετερόκλητα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, βρέθηκαν ώστε να διεκδικήσουν την ορατότητα τους και πάλι στο δημόσιο πεδίο, να συγκρουστούν με τους δυνάστες τους και να πάρουν πίσω τον κλεμμένο χώρο και χρόνο τους

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License