Ανταπόκριση από πορεία Ηράκλειο Κρήτης (Κυρ. 21/03)

Μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής συνέλευση Αναρχικών- Αντιεξουσιαστ(ριών Ηρακλείου Κρήτης διεξήχθη πορεία την Κυριακή 21/03 στο Ηράκλειο Κρήτης.

post image

Στις 12 το μεσημέρι άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ανοιχτής συνέλευση Αναρχικών- Αντιεξουσιαστ(ριών. Οι μπάτσοι βρισκόνταν περιμετρικά της πλατείας σε αναμονή. Κατά τις μία η πορεία ξεκίνησε με παλμό και έκανε την κλασική διαδρομή στο κέντρο της πόλης. Κόσμος από διάφορες ηλικίες σχημάτισε το α/α μπλοκ που ξεπερνούσε τα 400 άτομα. Επίσης κάποια άτομα από το χώρο της Αριστεράς όπως και αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην προπαγάνδιση της πορείας με αφίσα, μοιραστικές και μοτοπορεία την προηγούμενη εβδομαδα. Το κλίμα πολύ καλό με την μπατσαρία να ακολουθά διακριτικά σε απόσταση. Η πορεία τερμάτισε στην πλατεία των λιονταριών βάζοντας μια πολύ καλή παρακαταθήκη για μελλοντικά καλέσματα.

Ακολουθεί η τελευταία παράγραφος του καλέσματος που μοιράστηκε:

Στη Νέα Σμύρνη καθώς και σε πολλές άλλες γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, χιλιάδες κόσμου φώναξε ΩΣ ΕΔΩ. Να μη συνηθίσουμε τη δυστοπία που μας επιβάλλεται. Να βρεθούμε να συζητήσουμε και να διώξουμε συλλογικά το φόβο. Αμφισβητώντας την παντοδυναμία του κράτους, να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα και να αντισταθούμε στην αδιάκοπη υποτίμηση των ζωών μας. Ενάντια στον περιορισμό της συλλογικής ζωής, να οργανωθούμε χωρίς ιεραρχίες, χωρίς φυλετικούς και έμφυλους διαχωρισμούς, σε γειτονιές, χώρους εργασίας, σχολεία, πανεπιστήμια, πάρκα και δρόμους και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να αντεπιτεθούμε στον αυταρχισμό. Να μη ζήσουμε σαν δούλοι.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΕΥΡΑ!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΡΤΗΣ 2021

 

Το πλήρες κείμενο του καλέσματος μπορείτε να το βρείτε εδω:

https://athens.indymedia.org/post/1611422/

Εικόνες:


post image

Hράκλειο 21/3/21: H συγκέντρωση για την σημερινή πορεία ενάντια στην καταστολή,την κρατική τρομοκρατία και τον ολοκληρωτισμό την οποία καλούσε η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστ(ρι)ων Ηρακλείου ήταν στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας (σχετικό κάλεσμα εδώ) .Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 13:30 με περίπου 350-400 άτομα και η διαδρομή της ήταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (οδός δικαιοσύνης -καλοκαιρινού-αγ.Μηνά πλατεία Κορνάρου-πλατεία Ελευθερίας -οδός δικαιοσύνης) και κατέληξε στην πλατεία λιονταριών.

Η παρουσία των μπάτσων ήταν εμφανής από την αρχή , χωρίς άμεση αντιπαράθεση και διαπληκτισμούς , με ασφαλίτες να παρακολουθούν από μακρυά την συγκέντρωση & διμοιρίες να ακολουθούν σε απόσταση από πίσω την διαδρομή της πορείας. Κατά την διάρκεια της πορείας που είχε δυνατό παλμό ,ρίχνονταν τρικάκια και φωναζόταν αντικρατικά ,αντιμπατσικά συνθήματα και γράφονταν συνθήματα και stencil ενάντια στην αστυνομοκρατία ,την καταστολή και τον κοινωνικό έλεγχο.

(((●))) Candia :: Alternativa

https://candiaalternativa.info/2021/03/22/irakleio-enimerosi-apo-tin-poreia-enantia-stin-katastoli-kai-ton-oloklirotismo/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License