Ενημέρωση από την μέρα που πήραμε πίσω ξανά τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας

Σήμερα πήραμε πάλι πίσω τους δρόμους της Αθήνας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Σήμερα ενώθηκαν διάφορα κινήματα, με όλα τους να φωνάζουν: "Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα!"

Εδώ είναι μια συνολική ενημέρωση από τις συγκεντρώσεις που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για διάφορους λόγους.

Στη 1 το μεσημέρι υπήρχαν καλέσματα για την διεθνή μέρα των γυναικών. Υπήρχαν διάφορα μπλόκα με δύο διαφορετικά πανό αναρχοφεμιστριών που ήταν ιδιαίτερα μαζικά. Η πορεία που ακολούθησε ήταν ογκώδης και πήγε από Σύνταγμα και πανεπιστημίου. Δεν έλειψαν τα συνθήματα αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Όταν η πορεία περνούσε από Πανεπιστημίου πετάχτηκαν μπογιές στις τράπεζες και γράφτηκαν πολλά συνθήματα αντισεξιστικού και αντικαπιταλιστικού περιεχομένου. Το μπλοκ των αναρχοφεμιστριών κατέληξε στο μαγαζί που είχε δολοφονηθεί η Ζακη με πολύ πάθος και οργή για μια δολοφονία που βαφτίστηκε ληστεία. 

Στο ενδιάμεσο είχε μείνει κάποιος λίγος κόσμος για να συμμετάσχει και στις απογευματινές πορείες για την αστυνομική καταστολή και για συμπαράσταση στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Θυμόμαστε ότι για δύο συνεχόμενες μέρες το κράτος δεν είχε αφήσει να γίνουν αυτές οι πορείες και είχε επιδοθεί σε όργιο καταστολής. Τούτη την φορά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Τούτη την φορά ο κόσμος επέβαλλε πάλι την παρουσία του και ήταν περισσότερος από ποτέ αν και η πορεία ξεκίνησε κάπως νωρίτερα (Στις 6.30 αντί για 6.45) Ο κόσμος ήταν σίγουρα περισσότερος από τις άλλες μαζικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης βδομάδας και ήταν η πρώτη φορά που είχε απλωθεί και στον δρόμο και στα πεζοδρόμια. Οι μπάτσοι πάλι άφαντοι καθώς ήξεραν πολύ καλά ότι αυτή την φορά η καταστολή τους θα έπαιρνε μαζική απάντηση. Το πάθος πιο μεγάλο από ποτέ κι ενώ ο πήχης της προηγούμενης βδομάδας ήταν πολύ ψηλά.

Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα που ξαναπήραμε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας κόντρα σε ένα αδίστακτο αστυνομικό καθεστώς που βαράει απροκάλυπτα κόσμο ακόμη και στις πλατείες.

Και αύριο και μεθαύριο κι όσο χρειαστεί!

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License