Ενημέρωση από τη συγκέντρωση για την 8η Μάρτη - Kαρδίτσα

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση για την 8η Μάρτη.Υπό την πίεση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση, καθώς για ακόμη μία φορά η αστυνομία εκκένωσε και περικύκλωσε την πλατεία Παυσιλύπου λίγο πριν την ώρα των προγραμματισμένων καλεσμάτων...

post image

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση για την 8η Μάρτη.

Υπό την πίεση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση, καθώς για ακόμη μία φορά η αστυνομία εκκένωσε και περικύκλωσε την πλατεία Παυσιλύπου λίγο πριν την ώρα των προγραμματισμένων καλεσμάτων. Παρά την αστυνομοκρατία και την επίδειξη δύναμης, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Μοιράστηκαν δεκάδες κείμενα, ενώ νωρίτερα έγιναν παρεμβάσεις και σε super market του κέντρου της πόλης. Στη συγκέντρωση καλούσε και το «Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Καρδίτσας – για υγεία, ζωή και ελευθερία», ενώ ύστερα από κάλεσμά του και για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό, κόσμος της πόλης παρά την αστυνομοκρατία, κατάφερε να συνεισφέρει διάφορα είδη.

Τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας, διεξάγεται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση στοχοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, με πλήθος εκδικητικών προστίμων και αναίτιων προσαγωγών στο αστυνομικό τμήμα, ενώ σε σχεδόν όλες τις κινητοποιήσεις η αστυνομία εκκενώνει το κέντρο της πόλης προκειμένου να απομονώσει τον κόσμο του αγώνα από την υπόλοιπη κοινωνία. Στη ζοφερή περίοδο που ζούμε, σ’αυτήν της επέλασης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της ολοένα και αυξανόμενης υποτίμησης των ζωών μας, της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας και της ακραίας καταστολής ως τη μόνη απάντηση από την κυριαρχία, ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα αποτελεί μονόδρομο.

Από την μικρή μας πόλη, υψώνουμε μια γροθιά αλληλεγγύης σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται σε ολόκληρη τη γη, απέναντι στο δολοφονικό κόσμο της πατριαρχίας, του κράτους και του κεφαλαίου. Με όχημα τους αγώνες του χθες, να συνεχίσουμε στο δρόμο των γυναικείων επαναστατικών αγώνων του σήμερα. Να σταθούμε πλάι-πλάι με όλες και όλους και ως μια γροθιά, να αγωνιστούμε μέχρι την οικοδόμηση του κόσμου της χειραφέτησης, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ζωής. Μέχρι την τελική νίκη!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ & ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Πρωτοβουλία αγωνιζόμενων γυναικών για την 8η Μάρτη.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License