post image

‘Ξέρω ότι υποστήριξα την σωστή πλευρά (...)Το μόνο ερώτημα είναι το πως και το γιατί ζει κανείς, για μένα είναι ξεκάθαρο: Ως άνθρωπος για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Ως μάχιμος επαναστάτης που αγαπά παράφορα τη ζωή περιφρονώντας τον θάνατο’

Χόλγκερ Μαίνς

Από τις 8/1 ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού που μετήχθη παράτυπα και εκδικητικά – και όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες για την υγεία του. Η αιφνίδια μεταγωγή του απο τις φυλακές Βόλου πραγματοποιήθηκε βάση του φωτογραφικού νόμου (νόμου κουφοντίνα) που ψηφίστηκε στην βουλή και αφαιρεί το δικαίωμα κρατούμενων για ‘τρομοκρατικές πράξεις’ να εκτίουν κομμάτι της ποινής τους σε αγροτικές φυλακές, όπως επίσης και διαφόρους άλλους περιορισμούς. Στο πλάι του απεργού στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυoι και οι πολιτικοί κρατούμενοι Β. Σταθόπουλος, Π. Γεωργιάδης, Ν. Μαζιώτης και Γ. Δημητράκης που πραγματοποιούν και αυτοί απεργία πείνας. Δεν είναι η πρώτη φόρα που η αστική δημοκρατία μεταχειρίζεται ιδιαίτερα και εκδικητικά τον συγκεκριμένο πολιτικό κρατούμενο, εφαρμόζοντας πάνω του ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης με σκοπό την εξόντωση του και την αποκήρυξη της επαναστατικής του ταυτότητας. Αντιθέτως, είναι πάγια επιλογή της κρατικής εξουσίας να αντιμετωπίζει χωρίς οίκτο όσους/ες επέλεξαν να αμφισβητήσουν έμπρακτα το μονοπώλιο της στην βία. Η ιστορία είναι γεμάτη απο παραδείγματα αμετανόητων και συνεπών αγωνιστών που δώσανε τα πάντα για την καταστροφή αυτού του σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης για την οικοδόμηση ενός κόσμου πραγματικά ελεύθερου. Αγωνιστές που όπως ο Δημήτρης Κουφοντινας ξεπληρώνουν με μακροχρόνιες φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξευτελισμούς ακόμα και θάνατο την συνέπεια τους στην επαναστατική υπόθεση. Είναι αυτοί που ξεπληρώνουν την αδράνεια και την απάθεια αυτού του κομματιού της κοινωνίας που υπομένει καρτερικά και μοιρολατρικά το μαστίγιο των αφενταδων της.

Μέσα απο τις δυστοπικές συνθήκες που δημιούργησε ο κορονοιος και της διαχείρισης που έχει προχωρήσει το κράτος γίνεται ξεκάθαρο οτι αυτό που ενδιαφέρει τους εξουσιαστές δεν είναι η δημόσια υγεία, αλλά το τσάκισμα κάθε φωνής αντίστασης και κάθε ανατρεπτικής απόπειρας. Οι χουντικές διατάξεις περί απαγόρευσης των συναθροίσεων, η περιστολή δικαιωμάτων,η ευθεία επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα, η περαιτέρω περιθωριοποίηση των απόκληρων και όσων περισσεύουν, κάνουν σαφές και στον πιο αδαή ποίες είναι οι προτεραιότητες του εξουσιαστικού συμπλέγματος. Όποιος κάνει πως δεν βλέπει, σιωπά και παραμένει αδρανής, είναι εξίσου συμμέτοχος στα χειρότερα που έρχονται. Η συγκεκριμένη κρίση επιταχύνει διαδικασίες αναδιάρθρωσης του καπιταλιστικού συστήματος και της βίαιης αναδιακατανομης του κοινωνικού πλούτου. Το μέγεθός της δε, προμηνύει μία περίοδο οικονομικών & γεωπολιτικών αλλαγών και ενδεχομένως πολεμικών καταστάσεων, καθώς ανέκαθεν σε τέτοιες περιόδους, οι ενδοεξουσιαστικοί ανταγωνισμοί χρειάζονταν κρέας για τα κανόνια τους.

Απο την πλευρά μας, ο μόνος πόλεμος που αναγνωρίζουμε είναι ο κοινωνικός ταξικός πόλεμος που μαίνεται αδιάκοπα εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι αποτελούν αιχμαλώτους αυτού του πολέμου και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους. Όποιος ξεχνάει άλλωστε τους αιχμαλώτους αυτού του πολέμου στο τέλος θα ξεχάσει και τον ίδιο τον πόλεμο.

Για αυτό και εμεις το βράδυ της Παρασκευής 29/1/21, ανταποκρινόμενοι στο δεύτερο πανελλαδικό κάλεσμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, επιτεθήκαμε με μπογιές και πετάξαμε τρικάκια στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο του Βόλου. Το συγκεκριμένο κόμμα των πολιτικών τζακιών(όπως της οικογενείας Μητσοτάκη που διακαώς επιζητά την εξόντωση του Κουφοντινα) και όσοι το ακολουθούν, αποτελούν τον απόπατο της ελληνικής κοινωνίας και μαζί με το αστυνομικό δικαστικό σύμπλεγμα και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ είναι οι μόνοι υπαίτιοι για το οτι γίνεται στον σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα. Μια πιθανή αρνητική εξέλιξη της υγείας του, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ

Αντιεξουσιαστικός Νυχτερινός Πυρήνας

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License