Κομοτηνή-Παρέμβαση στην ΔΕΗ

Στη 1/12 προχωρήσαμε σε παρέμβαση στη ΔΕΗ Κομοτηνής πετώντας εκατοντάδες τρικάκια στον προαύλιο χώρο της με σκοπό την ανάδειξη του συγκεκριμένου περιστατικού καθώς και τη μη ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές.

post image

Εν καιρώ πανδημίας, βιώνουμε μία τεράστια υγειονομική και οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση επιλέγει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση προς όφελος της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Αυτό το επιδιώκει, ευνοούμενη από τις συνθήκες εγκλεισμού, μέσω νομοσχεδίων, αντιεργατικών νόμων και γενικότερα με μέτρα εξαθλίωσης του λαού.

Υπό αυτές τις συνθήκες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Νομό Ροδόπης. Στις 26/11 κλιμάκιο της ΔΕΗ είχε εντολή να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος σε μία λαϊκή κατοικία καθώς η οικογένεια δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσει τους λογαριασμούς. Ο τεχνικός έγινε μάρτυρας ενός πρωτόγνωρου συμβάντος το οποίο και δημοσιοποίησε. Επειδή εκείνη την ώρα το παιδί της οικογένειας παρακολουθούσε μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά του, ο πατέρας ζήτησε να καθυστερήσει η διακοπή του ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί το μάθημα. Τελικά ο τεχνικός δεν προχώρησε στην διακοπή,ενώ ένα ποσό από τα χρέη αποπληρώθηκε από τους κατοίκους της περιοχής ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Η αστική τάξη εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά με σκοπό να διαφυλάξει και να ενισχύσει τα οφέλη αυτής και του Κεφαλαίου. Ο λαός έχοντας φτάσει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, γίνεται έρμαιο των επιχειρήσεων και των εταιριών στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους.

Για εμάς τα κοινωνικά αγαθά ανήκουν στο λαό και θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Για τον λόγο αυτό έχουμε ευθύνη να αγωνιστούμε μέσα από ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες για την οργάνωση της ταξικής μας αντεπίθεσης ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Στη 1/12 προχωρήσαμε σε παρέμβαση στη ΔΕΗ Κομοτηνής πετώντας εκατοντάδες τρικάκια στον προαύλιο χώρο της με σκοπό την ανάδειξη του συγκεκριμένου περιστατικού καθώς και τη μη ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

 

Αναρχικός Τομέας Κομοτηνής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License