ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ- ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ»

Σε μία δικογραφία που οι κατηγορίες είναι μοιρασμένες σε τέσσερα ίσα μέρη-καθώς όλοι κατηγορούμαστε για τα ίδια-, ο ένας σύντροφος είχε εξαρχής τον παραπάνω όρο της μετεγκατάστασης στην γενέτειρα του. Ο ίδιος εδώ και καιρό προσπάθησε μέσω αιτήσεων να ζητήσει το αυτονόητο. Να γίνει άρση του επιπλέον περιοριστικού όρου, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του αλλά και την κανονική ροή της ζωής του, αφού εδώ και επτά χρόνια είχε επιλέξει να ζει στην Αθήνα. Ωστόσο, η μανία της κρατικής με την υπόθεση αυτή δεν έχει τέλος.

post image

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΑΣ.

    Μεσημέρι Δευτέρας 9/3/20, γίνεται εισβολή της κρατικής ''ασφάλειας’’ με παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι μου. Αφού μου διαβεβαίωσαν ότι δεν κατηγορούμουν για κάτι, προσπάθησα να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί διεξαγόταν η εν λόγω έρευνα. Η μόνη διευκρίνηση που μου έγινε ήταν ότι αναζητούνται στοιχεία και πως είχε ήδη προσαχθεί ένας φίλος και σύντροφος για μια υπόθεση τρομοκρατικής οργάνωσης. Σε μελλοντικό χρόνο, διαπίστωσα ότι ο βασικός λόγος της εισβολής στα σπίτια (το δικό μου, του ενός συντρόφου και της συντρόφισσας) ήταν ώστε να βρεθεί ένα πρόσχημα που θα μας «τραβούσε» στην ΓΑΔΑ. Έτσι θα ξεκινούσε την επιχείρηση της η κρατική./…/ Λίγες ώρες μετά την μεταφορά μου στην ΓΑΔΑ, η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη. Εκεί βρέθηκα με τον έναν σύντροφο και την συντρόφισσα, όπου με ενημέρωσαν ότι με την ίδια τακτική συνελήφθησαν και οι ίδιοι. Ενώ ο τέταρτος, που είχε προσαχθεί από το προηγούμενο βράδυ καθώς έφευγε από το σπίτι μου, συλλαμβάνεται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Την επόμενη μέρα Τρίτη 10/3 οι τρεις περνάμε από εισαγγελέα για τα πλημμελήματα, ενώ ο τέταρτος μεταφέρεται στον ανακριτή οπού και παίρνει προθεσμία μέχρι το Σάββατο 14/3. Συγχρόνως η κατηγόρια για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με τον τρομονόμο 187Α , επεκτείνεται σε όλους μας./…/ Το Σάββατο 14/3 περνάμε και οι τέσσερεις από εισαγγελέα-ανακριτή όπου μας ανακοινώνονται οι περιοριστικοί οροί. Εμφάνιση σε Α.Τ τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, απαγόρευση κάθε είδους επικοινωνίας μεταξύ μας, απαγόρευση μετάβασης και παραμονής στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και απαγόρευση συμμέτοχης μας σε οποιαδήποτε πολυπληθή μάζωξη με πολιτικό πρόσημο.

    Σχεδόν εννέα μήνες μετά, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον μας, η κρατική ασφάλεια δεν τα παρατάει στην προσπάθεια της να εξαρθρώσει το ίδιο της το δημιούργημα. Την τρομερή αυτή τρομοκρατική οργάνωση ονόματι «Σύντροφοι- Συντρόφισσες». Ωστόσο, η κρατική, δεν χωνεύει ότι το κατασκεύασμα της απέτυχε. Δεν χωνεύει ότι τον περασμένο Μάρτιο εισέβαλε σε τέσσερα σπίτια και κατέληξε να ονομάζει τρομοκρατικά όπλα σουγιάδες και γάντζους αναρρίχησης. Ούτε ότι επιχείρησε να τσουβαλιάσει 54 επιθέσεις υπό το όνομα μιας υπογραφής-προσφώνησης που χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο κομμάτι του αριστερού-αναρχικού και γενικά αγωνιζόμενου χώρου εφευρίσκοντας μια νέα τρομοκρατική οργάνωση. Ούτε, όμως, ότι δήθεν ταυτοποίησε τον έναν σύντροφο με άτομο που επιτέθηκε στο ίδρυμα Μητσοτάκη, ενώ τα ίδια τους τα εργαστήρια δείχνουν ότι τα δυο αυτά άτομα συν των άλλων έχουν και τεράστια διαφορά ύψους. Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους διαπιστώνει κανείς γιατί αυτή η σκευωρία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.

    Σε μία δικογραφία που οι κατηγορίες είναι μοιρασμένες σε τέσσερα ίσα μέρη-καθώς όλοι κατηγορούμαστε για τα ίδια-, ο ένας σύντροφος είχε εξαρχής τον παραπάνω όρο της μετεγκατάστασης στην γενέτειρα του. Ο ίδιος εδώ και καιρό προσπάθησε μέσω αιτήσεων να ζητήσει το αυτονόητο. Να γίνει άρση του επιπλέον περιοριστικού όρου, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του αλλά και την κανονική ροή της ζωής του, αφού εδώ και επτά χρόνια είχε επιλέξει να ζει στην Αθήνα. Ωστόσο, η μανία της κρατικής με την υπόθεση αυτή δεν έχει τέλος. Σε αυτό το απόσπασμα από το ενημερωτικό κείμενο του συντρόφου γίνεται ξεκάθαρο ότι η υπηρεσία έχει μετατρέψει αυτή την δίωξη σε προσωπική βεντέτα. «Η απόρριψη της αίτησης άρσης του όρου που με εγκαθιστά μόνιμα στην γενέτειρα πόλη μου, οδήγησε σε αυστηροποίηση των ήδη «σκληρών» περιοριστικών όρων. καθώς θεωρείται ότι τους παραβίασα. Το τρομερό ''έγκλημα'' που διέπραξα είναι πως ήρθα στην Αθήνα κάποιες φορές για να επισκεφτώ την σύντροφό μου (κάτι το οποίο δεν απαγορεύεται από τον περιοριστικό όρο, ο οποίος δεν αναφέρει απαγόρευση εξόδου από την γενέτειρά μου) και επειδή έκανα λίγα περιστασιακά μεροκάματα στο μαγαζί που μου προσφέρθηκε εργασία. Συνέπεια της υποτιθέμενης παραβίασης, 3 επιπλέον όροι: απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής, απαγόρευση εξόδου από την γενέτειρά μου και απαγόρευση χρήσης οποιασδήποτε μοτοσικλέτας, καθώς και επιβίβαση μου ως συνοδηγός(!!!).»

    Έτσι λοιπόν, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη διαπραγμάτευση των ελευθεριών μας, αναμένοντας την ολοκλήρωση της ανάκρισης και ουσιαστικά τη δίκη μας. Σε αυτό το ήδη ασφυκτικό πλαίσιο, μας έχει επιβληθεί σωρεία βαρύτατων περιοριστικών όρων, που αφορούν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας. Ο κάθε ένας σχετίζεται με συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας και ανάλογα συνδράμουν στην αποδυνάμωση τους. Τα παρόν και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα υπάρχουν, ώστε οι μπάτσοι να γίνονται ''απουσιολόγοι’’ και επόπτες της καθημερινότητας μας. Η απαγόρευση κάθε είδους επικοινωνίας μεταξύ μας και η απαγόρευση εισόδου στα Εξάρχεια ενισχύει την ριζική αλλαγή της κοινωνικής μας ζωής. Εν ολίγοις, το κράτος θέλει να επιλέγει που και με ποιους θα υπάρχουμε. Το ''πάγωμα’’ των τραπεζικών μας λογαριασμών, με πρόσχημα ότι τα λεφτά μας υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τρομοκρατικές ενέργειες, στοχεύει στην άνευ όρων οικονομική μας εξόντωση. Ακόμη και στην περίπτωση που τα λεφτά αυτά είναι τα επιδόματα του ίδιου του κράτους. Τέλος, η απαγόρευση συμμέτοχης μας στην οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία αντιστοιχεί στην προσπάθεια του κράτους να διαλύσει την πολιτική μας δράση και ταυτότητα. Με άλλα λόγια, να κάνει την αδράνεια και την υποταγή τους μοναδικούς μας ‘’κανόνες’’. Οι τρείς επιπρόσθετοι όροι του συντρόφου δεν συνδέονται με απολύτως κανένα σημείο της δικογραφίας. Ουσιαστικά αποδεικνύεται ο πόθος της ΕΛ.ΑΣ για τον πλήρη έλεγχο, με σκοπό την εξασθένιση του συντρόφου σε ζωτικό πια βαθμό.

    Επιπλέον, σε μια συγκυρία που ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ δηλώνει το πόσο παράνομες είναι οι παρακολουθήσεις πολιτών ενώ ταυτόχρονα κάνει τα στραβά μάτια για τον καταζητούμενο Παππά -νούμερο δυο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης- ,είναι τουλάχιστον αστείο με πόση ευλάβεια παρακολουθείται το κάθε μας βήμα από ασφαλίτες της κρατικής. Αλλά και το πόσο αδίστακτοι είναι όταν επινοούν περιστατικά όπου κάποιος από εμάς δήθεν ''σπάει’’ τους όρους. Όπως δήλωσε και η συντρόφισσα για τις ψευδείς στοχοποιήσεις. «Αυτές οι ύπουλες πρακτικές της ασφάλειας έχουν ως αποτέλεσμα να καλούμαστε να απολογηθούμε για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μας όρων χωρίς αυτό να έχει συμβεί./.../» 

    Η υπόθεσή αυτή είναι ένα ακόμη κραυγαλέο παράδειγμα που επισημαίνει την λύσσα του κράτους για εμάς, τους ανθρώπους που ορθώνουμε ανάστημα στην μίζερη και άδικη ζωή που το ίδιο επιβάλει. Για εμένα, τρομοκράτες είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει την υποταγή σε κανονικότητα. Αυτοί που συλλαμβάνουν φοιτητές έξω από τα σπίτια τους με το «έτσι θέλω», αυτοί που εν καιρώ πανδημίας τα ρίχνουν όλο στην ατομική ευθύνη και μοιράζουν εκατομμύριά σε διαφημίσεις και αεροπλάνα, αυτοί που στέλνουν για δουλειά τον κόσμο τον έναν πάνω στον άλλον για να τσουλήσει όσο μπορεί η οικονομία αλλά παράλληλα τσακίζουν όποιον τολμήσει να βγει σε μια πλατεία. Αυτοί που δέρνουν μέχρι θανάτου ανθρώπους στα Α.Τ, που πνίγουν πρόσφυγες στα σύνορα και τους στοιβάζουν σαν τα ζώα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτοί λοιπόν είναι που εξοντώνουν με κάθε τρόπο όσους τάσσονται απέναντι τους, όσους είναι ανυπάκουοι. Εμείς σαν αναρχικοί, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτήν την θέση για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας, για μια ανάσα ζωής που λέει και ο σύντροφος.

 

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΕΡΑ!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 

-διωκόμενος αναρχικός-

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License