Παρέμβαση με μπογιές στα γραφεία του Μουζενίδη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στα συντρόφια στη λευκορωσία.

Στα πλαίσια της εβδομάδας αλληλεγγύης σε αναρχικούς και αντιφασίστες στη λευκορωσία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην λευκορωσία, τις διώξεις και για τη στήριξη-ενίσχυση των συντρόφων: https://abc-belarus.org/?lang=en

Το σάββατο 28/11 ρίξαμε μπογιές στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Μουζενίδη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς και αντιφασίστες στη λευκορωσία και στα πλαίσια της εβδομάδας αλληλεγγύης (23-30/11). Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου τουριστικού ομίλου, Μπόρις Μουζενίδης, είναι ο επίτιμος πρόξενος της λευκορωσσίας στην ελλάδα, αποτελεί επίσης ενα μεγαλοαφεντικό, σημαντικό παράγοντα της καπιταλιστικής-επιχειρηματικής-τουριστικής δραστηρτιότητας με βάση την β.ελλάδα.*

Αυτή την περίοδο στην λευκορωσία λαμβάνει χώρα μια γενικευμένη κοινωνική αναταραχή ενάντια στο καθεστώς του Λουκασένκο, ο οποιος κυβερνάει συναπτά απο το 1994. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη αναρχικοί και αναρχικές μάχονται και συμμετέχουν ενεργά με πολύμορφα μέσα. Ο κρατικός μηχανισμός της λευκορωσίας απαντάει με σκληρή καταστολή και ήδη υπάρχουν δεκάδες τραυματίες αλλά και νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ αντίστοιχα, εκαντοντάδες είναι αυτοί που διώκονται ή και φυλακίζονται λόγω της συμμετοχής τους στις αντι-κυβερνητικές διαμαρτυρίες. Μέχρι στιγμής, 10 αναρχικοί και αντιφασίστες έχουν συλληφθεί και άλλοι 14 αναμένουν το δικαστήριο τους, αντιμετωπίζοντας πολυετείς ποινές φυλάκισης. Ανάμεσα στα πολλά περιστατικά καταστολής, παραθέτουμε 2 στιγμιότυπα-περιπτώσεις αναρχικών συντρόφων:

Στις 28/10 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Ihar Olinevich, Dmitry Dubovsky, Dmitry Rezanovich, Sergey Romanov και κατηγορούνται για την επίθεση σε διοικητικό κτήριο της κρατικής επιτροπής ιατροδικαστών, για τον εμπρησμό αμαξιών έξω απο γραφεία εισαγγελέων και για τον εμπρησμό κτηρίου της αστυνομίας, συγκεκριμένα την πτέρυγα διαχείρησης κίνησης. Επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε βίαιες διαμαρτυρίες, επίθεση κατά αστυνομικών, χουλιγκανισμού κλπ. Οι ίδιοι δήλωσαν αναρχικοί και ότι συμμετείχαν σε σαμποταριστικές ενέργειες με σκοπό την υλική καταστροφή.

Στις 12/11 ειδικό κλιμάκειο της αστυνομίας εισβάλλει στο σπίτι του αναρχικού Mikola Dziadok όπου τον βασσανίζουν και τον συλλαμβάνουν.

Εμείς απο τη μεριά μας, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους σύντροφους και τις συντρόφισσες στη Λευκορωσία που αγωνίζονται και βιώνουν την (ακραία) καταστολή επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε την παρέμβαση στο κέντρο μιας μπατσοκρατούμενης πόλης και εν μέσω μιας ασφυκτικής κοινωνικής συνθήκης. Η διεθνιστική αλληλεγγυή παραμένει το όπλο μας.

 

Δύναμη στους Ihar Olinevich, Dzmitry Rezanovich και Sergei Romanov.

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στη Λευκορωσία.

Σύντροφοι/Συντρόφισσες

 

*Επίσης έχει συμβάλλει καθοριστικά και στη βιομηχανία της γούνας φαίρνοντας χιλιάδες πελάτες-καταναλωτές απο τη Ρωσσία και τις γειτονικές χώρες, διαφημίζοντας περιοχές όπως η Καστοριά, ως ο ιδανικός τουριστικός προορισμός για την αγορά γούνας. Ενώ αυτή την περιόδο τα μη-ανθρώπινα ζώα που εκτρέφονται και δολοφονούνται γι’αυτό τον λόγο, με αφορμή οτι αποτελούν υγειονομική απειλή λόγω κορωνοιού για τους κατοίκους και πιο άμεσα για τους εκτροφείς-σφαγείς τους, τα θανατώνουν κατα χιλιάδες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License