Μήνυμα από το PKK για την 42η επέτειο του

«Το 43ο έτος του PKK θα είναι έτος μεγάλης πάλης και επιτεύξεων κατά το οποίο θα καταστραφεί ο φασισμός του AKP-MHP, θα ξεριζωθεί το σύστημα βασανιστηρίων και απομόνωσης στη νήσο Ιμραλί και η κατοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας θα σταματήσει», δήλωσε το PKK. Πηγή:https://anfenglishmobile.com/features/42nd-anniversary-message-from-the-pkk-48239

post image

Μήνυμα από το PKK για την 42η επέτειο του

«Το 43ο έτος του PKK θα είναι έτος μεγάλης πάλης και επιτεύξεων κατά το οποίο θα καταστραφεί ο φασισμός του AKP-MHP, θα ξεριζωθεί το σύστημα βασανιστηρίων και απομόνωσης στη νήσο Ιμραλί και η κατοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας θα σταματήσει», δήλωσε το PKK.

ANF ​​NEWS DESK Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 13:46

Σε γραπτή δήλωση για την 42η επέτειο ίδρυσης, η Κεντρική Επιτροπή του PKK (Κόμα Εργατών του Κουρδιστάν) εξέδωσε έκκληση σε όλους να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην εκστρατεία αντίστασης «Ώρα για Ελευθερία», να διαδώσουν την αντιφασιστική αντίσταση σε κάθε πεδίο και να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Η δήλωση του PKK έχει ως εξής:

"Ως κουρδικό κίνημα και λαός, γιορτάζουμε την 42η επέτειο από την επίσημη ίδρυση του PKK. Από τις 27 Νοεμβρίου, το κόμμα μας θα ολοκληρώσει το 42ο έτος του και θα εισέλθει στο 43ο έτος του. Την 27η Νοέμβρη, Ημέρα του Κόμματος, της Οργάνωσης και Εθνική Ημέρα Αντίστασης, συγχαίρουμε ιδιαίτερα τον Ηγέτη Apo και τους συντρόφους του κόμματος, τους λαούς μας που υπερασπίζονται την χώρα και τους επαναστάτες-δημοκράτες φίλους μας και τους ευχόμαστε επιτυχία στο 43ο έτος του κόμματος και του αγώνα. Στα πρόσωπα του μεγάλου μας μάρτυρα συντρόφου Haki Karer και των μαρτύρων που έπεσαν κατά το 42ο έτος Kasim Engin, Leyla Agiri, Agit Civyan, Amara Batman και Yılmaz Dersim, θυμόμαστε όλους τους μάρτυρες του αγώνα για την ελευθερία με σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη, και επαναλαμβάνουμε την υπόσχεσή μας να επιτύχουμε τους στόχους τους και να διατηρήσουμε την ανάμνηση τους ζωντανή.

Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς, ως κόμμα και λαός, ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα τον 42ο χρόνο και δώσαμε πολύτιμους μάρτυρες. Ένας από τους τελευταίους μάρτυρες μας είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του PKK και Διοικητής του HPG στην περιοχή Dersim, Yılmaz Dersim (Ismail Sürgeç), ο οποίος μαρτύρησε σε μια σύγκρουση με τον φασιστικό τουρκικό στρατό στο Dersim στις 10 Νοεμβρίου. Ο σύντροφος Yılmaz Dersim ήταν ένας Αποϊστής μαχητής που αγωνίστηκε γενναία στις αντάρτικες τάξεις για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν και την ελευθερία του κουρδικού λαού για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαναστατικής του ζωής με ανταρτοπόλεμο στα βουνά Dersim και έγινε το ζωντανό πνεύμα των Seyit Rıza και Alişêr. Πάλεψε σε έναν μεγάλο και επιτυχημένο πόλεμο για να εκδικηθεί τη γενοκτονία του Dersim. Σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα μιας φασιστικής-γενοκτονικής επίθεσης κατά την 83η επέτειο της εκτέλεσης των μαχητών της αντίστασης του Dersim, Seyit Rıza και των συντρόφων του. Με την ευκαιρία αυτή, τιμούμε τον σύντροφο Yılmaz Dersim που ήταν γενναίο τέκνο του Dersim, αξιότιμος μαθητής του Ηγέτη Apo και σύντροφος του Mazlum και της Sara με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, και δηλώνουμε ότι θα εκδικηθεί και θα επιτευχθούν οι στόχοι του.

Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε μια νέα 25η Νοεμβρίου, που είναι η «Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών». Στο Κουρδιστάν και σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες παλεύουν ενάντια στην νοοτροπία της ανδροκρατίας και την πολιτική που προκαλεί την παρενόχληση, τον βιασμό και τις γυναικοκτονίες. Ως κόμμα προικισμένο με την «Jineoloji» [Επιστήμη των Γυναικών] που ανέπτυξε ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, χαιρετίζουμε όλες αυτές τις αντιστάσεις για την ελευθερία και αγωνιζόμαστε για να τις φέρουμε σε επιτυχία ενοποιώντας τις με την απελευθερωτική επανάσταση των γυναικών. Βλέπουμε τον αγώνα ενάντια στην νοοτροπία και πολιτική της ανδροκρατίας ως τον πιο επαναστατικό και απελευθερωτικό αγώνα, και προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη να αναπτύξουμε έναν τέτοιο αγώνα που θα συνειδητοποιήσει την ελευθερία και την ισότητα με βάση τις διαφορικότητες στην κοινωνία, σε κάθε τομέα. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας ενάντια στην κυρίαρχη ανδρική και κρατική βία θα αναπτυχθεί περισσότερο στις 25 Νοεμβρίου και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις γυναίκες που διεξάγουν έναν αγώνα για την ελευθερία.

Είναι σαφές ότι εμείς, ο ηγέτης μας και το PKK, έχουμε υποβληθεί σε μια προγραμματισμένη καταστροφική και αφανιστική επίθεση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και βασίστηκε στη συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας-KDP στο 42ο έτος του κόμματος. Η εν λόγω επίθεση, που πραγματοποιήθηκε βάσει μιας εκσυχρονισμένης διεθνούς συνωμοσίας, με στόχο την καταστροφή του Μπακούρ και την εισβολή στο Ροζάβα και το Μπασούρ. Αυτή η φασιστική-γενοκτονική επίθεση επικεντρώθηκε στο σύστημα βασανιστηρίων και απομόνωσης στη νήσο Imrali, επιδιώκει να εκμηδενίσει την πραγματικότητα του Ηγέτη Apo και του PKK. Σε αυτή τη βάση, έχει εισαχθεί ένα εκατοντάχρονο σχέδιο για τη γενοκτονία του κουρδικού λαού μέσω της εξάλειψης της ελευθερίας της κουρδικότητας. Για το σκοπό αυτό, έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα είδη των επιθέσεων, έχουν γίνει οι ευρύτερες συμμαχίες και εισήχθησαν κάθε είδους βάναυσες μέθοδοι επίθεσης, καταπίεσης, σκληρότητας και σφαγής.

Ωστόσο, το κόμμα μας, ειδικά ο Ηγέτης Apo, οι αντάρτικες δυνάμεις μας, τα κινήματα των γυναικών και των νέων μας, όλοι οι λαοί μας και οι φίλοι μας αντιστάθηκαν ηρωικά ενάντια σε όλες αυτές τις φασιστικές-γενοκτονικές επιθέσεις με βάση μια συνολική επαναστατική πολεμική στρατηγική του λαού, ματαίωσαν τις φασιστικές γενοκτονικές επιθέσεις και διέσπασαν τα σχέδια εξόντωσης και εξάλειψης. Αναπτύχθηκε από τις ηρωικές μας αντάρτικες δυνάμεις, η «Επαναστατική Εκστρατεία του Cenga Heftanin», που έπαιξε πρωτοποριακό ρόλο στην επίτευξη των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων προκαλώντας βαριά χτυπήματα στην φασιστική-γενοκτονική επιθετικότητα. Ξεκινώντας με τη διακήρυξη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK της 12ης Σεπτέμβρη, την εκστρατεία της αντίστασης μας «Τέλος στην κατοχή, τον φασισμό και την απομόνωση! Ώρα για ελευθερία!», έχει ως στόχο να καταστρέψει τον φασισμό του AKP-MHP, του οποίου τα σχέδια διακόπηκαν από την αντίσταση του Cenga Haftanin του ηρωικού αντάρτικου μας, για να καταστρέψουν το σύστημα βασανηστιρίων και απομόνωσης της νήσου Imrali και να σώσουν την ανθρωπότητα από τον φασιστικό τρόμο. Αγκαλιασμένο και υιοθετημένο από τον κουρδικό λαό στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και στο εξωτερικό και από όλες τις επαναστατικές-δημοκρατικές δυνάμεις, η εκστρατεία «Ώρα για Ελευθερία» στοχεύει στη διασφάλιση της φυσικής ελευθερίας του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν με επιτυχία και να κάνει το Κουρδιστάν ελεύθερο, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή δημοκρατικές.

Ως κίνημα και άνθρωποι, μπαίνουμε στον 43ο χρόνο του αγώνα του ΡΚΚ με βάση μια τόσο μεγάλη εκστρατεία αντίστασης. Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη και η επιτυχία της εν λόγω εκστρατείας, η συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας-KDP φέρνει την επίθεση που ονομάζεται «Σύμφωνο Shengal» και την άμεση κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων του KDP εναντίον του αντάρτικου μας. Με μια τέτοια πρόκληση και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του KDP, αποσκοπεί στην αποτροπή της εκστρατείας μας «Ώρα για Ελευθερία», να σώσει το φασισμό του AKP-MHP από την κατάρρευση και να παρατείνει τη ζωή του. Ωστόσο, είναι σαφές ότι όλες οι προκλήσεις και οι προσπάθειες είναι μάταιες και δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα, επειδή η εκστρατεία μας έχει υιοθετηθεί από όλους τους λαούς που υπερασπίζονται τη χώρα και τις επαναστατικές-δημοκρατικές δυνάμεις μας, τις οργανώσεις των γυναικών και των νέων, όλους τους λαούς και τους φίλους μας, και ειδικότερα από τις δράσεις των ηρωικών μας αντάρτικων δυνάμεων στα βουνά και στις πόλεις που έχουν συμβάλει σε μια συλλογική δράση προκειμένου να καταστεί νικηφόρα η εκστρατεία.

Είναι βέβαιο ότι ο φασισμός του AKP-MHP θα καταστραφεί και θα πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας με αυτήν την επαναστατική-δημοκρατική εκστρατεία αντίστασης που θα αναπτύξουμε στην 43η επέτειο από το επίσημη ίδρυση του PKK. Στην πραγματικότητα, βλέπουν όλοι ότι η φασιστική δικτατορία του AKP-MHP, η οποία είναι απομονωμένη από την κοινωνία μέσα και ακόμη και από τους συμμάχους της στο εξωτερικό, καταρρέει εκ των έσω και τώρα καταρρέει με τον πολιτικό σεισμό που προκλήθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ. Αυτή η κατάρρευση θα εμβαθύνει και θα επιταχυνθεί με τις καθημερινές ενέργειες του λαού μας και των επαναστατικών-δημοκρατικών φίλων μας υπό την ηγεσία του κόμματός μας, και η 43η επέτειος του PKK θα είναι έτος μεγάλης πάλης και επιτευγμάτων κατά τη διάρκεια της οποίας ο φασισμός του AKP-MHP θα καταστραφεί, το σύστημα βασανιστηρίων και απομόνωσης της νήσου Imrali θα ξεριζωθεί και η τουρκική κατοχή σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν θα σταματήσει.

Σε αυτή τη βάση, γιορτάζουμε για άλλη μια φορά τον Ηγέτη Apo και όλους τους συντρόφους του κόμματος, τους λαούς μας και τους φίλους μας με την ευκαιρία της Ημέρας του Κόμματος. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην εκστρατεία αντίστασης "Ώρα για Ελευθερία" και να διαδώσουν την αντιφασιστική αντίσταση σε κάθε πεδίο και να την αναπτύξουν ακόμη περισσότερο προκειμένου να μετατρέψουν την 43 επέτειο του PKK σε ένα έτος κατά το οποίο ο φασιμός των AKP-MHP θα καταστραφεί, το σύστημα των βασανιστηρίων και της απομόνωσης της νήσου Imrali θα καταργηθούν, η φυσική ελευθερία του Ηγέτη Apo θα πραγματοποιηθεί, το Κουρδιστάν θα απελευθερωθεί και η Τουρκία και η Μέση Ανατολή θα εκδημοκρατιστούν! "

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License