Περικοπή του επιδόματος ανεργείας

Ετοιμάζεται επίθεση στο επίδομα ανεργείας και δημόσια χρηματοδότηση ιδιωτικών ιδρυμάτων, με πρόφαση την κατάρτιση των ανέργων.

Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης επιχειρούν να βάλουν χέρι και στο επίδομα ανεργείας.

Η επιτροπή Πισσαρίδη, παράλληλα με τα σχέδια για κατάργηση των εισφορών των αφεντικών, την επιπλέον μείωση της υπερωρίας, την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση των απολύσεων προτείνει:

1. Tη μείωση του επιδόματος ανεργείας στους 6 μήνες, απο 12 μήνες που είναι τώρα.

2. Την αποσύνδεση του επιδόματος από τον κατώτατο μισθό.

3. Την κατάργηση του σταθερού επιδόματος.

4. Το επίδομα θα υπολογίζεται στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα 3 έτη.

Επίσης, σχεδιάζει την δημόσια χρηματοδότηση ιδιωτικών κέντρων κατάρτισης ανέργων. Αφαιρούν δημόσιο χρήμα που διατίθεται για την ανακούφιση των ανέργων και το δίνουν στο κεφάλαιο. Μια κραυγαλαία αφορμή για την καταλήστευση της εργατικής ταξής και την, μέσω του κράτους, επιχορήγηση ιδιωτικών ιδρυμάτων, με δημόσιο χρήμα.

Φαίνεται ότι τίποτα δε μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο πλέον. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κοινωνικές ομάδες πετιούνται στα αζήτητα από την αγορά εργασίας. Με την μείωση και κατάργηση των επιδομάτων ανεργείας και κοινωνικών επιδομάτων, πιέζονται ακόμα πιο αφόρητα οι εργαζόμενοι-ες να υποκύπτουν να δουλέυουν με χείριστους όρους και αφόρητες συνθήκες.

Ο ευτελισμός και η εξαθλίωσή μας είναι προϋπόθεση για την έλευση των επενδυτών, ώστε να βρουν έτοιμο κρέας προς ισοπεδωτική εκμετάλλευση, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License