Τοποθέτηση της συντρόφισσας σχετικά με εξελίξεις της υπόθεσης «Σύντροφοι – συντρόφισσες».

Ένας απ’ τους σύντροφους και συγκατηγορούμενούς μου για την υπόθεση «Σύντροφοι-συντρόφισσες» βρίσκεται σε ένα νέο ιδιότυπο και δυσμενές καθεστώς ομηρίας από τις αρχές του μήνα.

Ένας απ’ τους σύντροφους και συγκατηγορούμενούς μου για την υπόθεση «Σύντροφοι/-ισσες» βρίσκεται σε ένα νέο ιδιότυπο και δυσμενές καθεστώς ομηρίας από τις αρχές του μήνα. Ο ίδιος μέσω αιτήσεων που είχε υποβάλλει στις αρμόδιες αρχές, έδω και πάρα πολύ καιρό, είχε ζητήσει την αποδέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού καθώς και την άρση του περιοριστικού όρου της μόνιμης εγκατάστασης στην πόλη που γεννήθηκε. Ο σύντροφος ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα εδώ και 7 χρόνια. Ταυτόχρονα σπουδάζει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι περιοριστικοί όροι που μας επιβλήθηκαν και ο επιπρόσθετος όρος για τον συγκεκριμένο σύντροφο, της μετεγκατάστασης του στη γενέτειρά πόλη του, δημιουργούν τόσο για αυτόν όσο και για όλους μας μια δύσκολη συνθήκη διαβίωσης. Ειδικότερα οι δύο αυτοί όροι του παγώματος των λογαριασμών και της μετεγκατάστασης του συντρόφου από τη πόλη στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις και δεσμούς, στη γενέτειρά του, οδηγούν στην απομωμόνωσή του από το φιλικό-συντροφικό του περιβάλλον και την οικονομική εξόντωση του. Έτσι ο σύντροφος εδώ και 7 μήνες βρίσκεται σε έναν ασφυκτικό κλοιό λόγω των περιοριστικών όρων αυτών. Χωρίς να έχει υπάρξει οποιοδήποτε νέο στοιχείο αναφορικά με την υπόθεσή μας και ενώ το ήδη υπάρχον βασικό στοιχείο των μπάτσων για το στήσιμο της συγκεκριμένης δικογραφίας (αναγνώριση του συγκεκριμένου συντρόφου σε βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη) έχει κριθεί ως αναξιόπιστο από την ίδια την ΕΛΑΣ, βάση της πραγματογνωμοσύνης που διεξήχθη από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αλλά και από συγκριτική μελέτη ανεξάρτητου τεχνικού πραγματογνώμονα, οι αιτήσεις του έχουν απορριφθεί.

Οι επιπλέον όροι

Το τελευταίο διάστημα ο σύντροφος μη μπορώντας να βρει εργασία στη γενέτειρά του και σε συνδυασμό με την αίτηση του για άρση του περιοριστικού όρου που αφορούσε τη μετεγκατάστασή του σε αυτή, ερχόταν στην Αθήνα ανά διαστήματα για λίγα περιστασιακά μεροκάματα στο μαγαζί που του προσφέρθηκε εργασία καθώς και για να επισκευθεί τη σύντροφό του. Να σημειωθεί πως βάση του ίδιου του περιοριστικού όρου δεν απαγορευόταν από αυτόν η έξοδος από την γενέτειρά του. Η μανία των μπάτσων της κρατικής ασφάλειας έρχεται να συμπληρώσει μια επιπλέον δίωξη για το σύντροφο αφού η περιστασιακή του εργασία στην Αθήνα θεωρήθηκε ως παραβίαση του περιοριστικού όρου της μετεγκατάστασης του στη γενέτειρά του από τον αρμόδιο ανακριτή. Αποτέλεσμα αυτού είναι η επιβολή τριών επιπλέον όρων. Αυτοί είναι απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής, απαγόρευση εξόδου από την γενέτειρά του και απαγόρευση χρήσης οποιασδήποτε μοτοσικλέτας, καθώς και επιβίβαση του ως συνοδηγός! Ειδικά ο τελευταίος εξ αυτών, αποτελεί έναν πρωτόγνωρο όρο, δημιούργημα του ανακριτή ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υποθεσή μας.

Επιπλέον, να αναφερθεί πως δύο από εμάς είχαμε πραγματοποιήσει αντίστοιχες αιτήσεις με αυτές του συντρόφου και μας τις έχουν κάνει μερικώς ή και εξ ολοκλήρου δεκτές. Συγκεκριμένα, όσον αφορά εμένα μου έγινε δεκτή η αίτηση που είχα κάνει το Σεπτέμβρη και αφορούσε την εργασία μου στη περιοχή των Εξαρχείων και εν μέρη δεκτή την αποδέσμευση ενός εκ των τριών λογαριασμών που διατηρούσα σε τράπεζα. Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα. Για πιο λόγο δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τις οποίες είχε υποβάλει ο σύντροφος ενώ στους δύο από εμάς έγιναν δεκτές; Υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο σχετικά με τη υπόθεση βάση του οποίου δε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις του συντρόφου; Και πάλι, αν υπήρχε κάτι τέτοιο γιατί δε στοιχειοθετείται;

Η 2η ανακριτική διαδικασία

Στις 11, 16 και 18 Νοεμβρίου καλεστήκαμε από τον αρμόδιο ανακριτή για δεύτερη συμπληρωματική ανάκριση. Ωστόσο σε αυτή δεν παρουσιάστηκε κανένα νέο στοιχείο το οποίο να συνδέει κάποιον από τους τέσσερις μας με τη επιπλέον πράξη για την οποία κατηγορούμαστε. Γιατί η δεύτερη αυτή συμπληρωματική ανακριτική διαδικασία αφορούσε μια νέα κατηγορία σε βάρος μας. Μια επιπλέον επίθεση το Σεπτέμβρη του 2019 έρχεται να προστεθεί στο παζλ των ήδη 54αρων επιθέσεων. Μια επίθεση η οποία υπογράφεται ως «Αναρχικοί – αναρχικές» και όχι ως «Σύντροφοι – συντρόφισσες». Τελικά η τρομοκρατική οργάνωση για την οποία κατηγορούμαστε τι ονομασία θα έχει; Μήπως αργότερα θα κατηγορηθούμε και για επιθέσεις και δράσεις που υπογράφονται ως «αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες» και πλήθος άλλων παρόμοιων υπογραφών; Το έναυσμα για την επιπλέον δίωξη αυτή αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια μέρα με αυτή της επίθεσης για την οποία κατηγορούμαστε, ένας σύντροφος εκ των τεσσάρων, βρέθηκε στο νοσοκομείο φέροντας θερμικά εγκαύματα τα οποία είχαν προκληθεί από ατύχημα το οποίο είχε λάβει χώρο στην οικία μου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τη στιγμή της σύλληψης μας μέχρι και σήμερα πλήθος ανθρώπων, φιλικών, συντροφικών και μη έχουν κληθεί από τον αρμόδιο ανακριτή για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση αυτή αλλά και συγκεκριμένα για τα γεγονότα εκείνων των ημερών του Σεπτεμβρίου του 2019 και του ατυχήματος, ενώ υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι θα κληθούν μελλοντικά.

Οι ρουφιάνοι της κρατικής

Μέσα σε όλα, υπάρχει και η διαρκής παρακολούθηση μας από τους μπάτσους της κρατικής ασφάλειας η οποία πολλές φορές δε διστάζει να κάνει την παρουσία της τόσο εμφανή σε σημείο που όπως αναφέρει ο σύντροφος «...ένα συγκεκριμένο βράδυ ασφαλίτης σε μηχανή προσπάθησε να προκαλέσει σύγκρουση του οχήματος μου με διερχόμενο αμάξι». Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές όπου ασφαλίτες της κρατικής σαν σωστοί ρουφιάνοι του συστήματος επιλέγουν να αναφέρουν στον αρμόδιο ανακριτή της υπόθεσης μας ψευδή περιστατικά που αφορούν παραβίαση των περιοριστικών μας όρων. Όπως για παράδειγμα το ότι ένας από μας δουλεύει σε γνωστό καφενείο στη περιοχή των Εξαρχείων, περιοχή στην οποία βάση των περιοριστικών μας όρων, δεν επιτρέπεται να εισερχόμαστε, πόσο μάλλον να εργαζόμαστε σε αυτή. Ένα δεύτερο περιστατικό αφορά την υποτιθέμενη παρουσία μου σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που είχε πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 25/09/2020 για τους δύο συντρόφους και τη μια συντρόφισσα που συνελήφθησαν τότε από την αντιτρομοκρατική. Την ίδια ώρα και μέρα βρισκόμουν στην Ευελπίδων έξω από το κτήριο 9 για λόγους που αφορούσαν την υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι, σε σημείο εντελώς διαφορετικό από αυτό της συγκέντρωσης. Παρόλα αυτά οι ασφαλίτες δε δίστασαν να τοποθετήσουν τη παρουσία μου ψευδός στο σημείο στο οποίο πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση και έτσι να μεταφέρουν αυτή τη ψευδή πληροφορία στον ανακριτή. Αυτές οι ύπουλες πρακτικές της ασφάλειας έχουν ως αποτέλεσμα να καλούμαστε να απολογηθούμε για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μας όρων χωρίς αυτό να έχει συμβεί.

Η διαρκής στοχοποίηση των αγωνιστών μέσω δόλιων τρόπων ήταν, είναι και θα είναι πάγια τακτική της εξουσίας. Η κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζουν δεν είναι άλλη απο αυτή της αποκοπής μας απο το ευρύτερο κοινωνικόπολιτικό μας περιβάλλον. Οι επιθυμίες μας και τα ονειρά μας πάντοτε θα δραπευτεύουν βρίσκοντας τους τρόπους και τους τόπους ώστε να γίνονται πράξεις! Με όπλα την αντίσταση και τη αληλεγγύη θα στεκόμαστε απέναντι σε όσους μας προσπαθούν να ορίσουν και καταπιέζουν τις ζωές μας. Δεν θα λυγίσουμε.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΝΑΡΧΙΑ

Η συντρόφισσα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License