Αναζητούμε μια ζωή με το κιάλι τους ΚΚΕ-μλδες

Απάντηση στην εμετική ανάρτηση / επίθεση προς τον αναρχικό χώρο από blog του ΚΚΕ μ-λ "Αντίσταση στις γειτονιές".

post image

Αν δούμε τις κινήσεις του ΚΚΕ μ-λ την τελευταία 10ετία, θα δούμε πώς οι πουθενάδες προσέγγιζαν τον αναρχικό χώρο ανάλογα τις συγκυρίες και φυσικά την καθόλου μαχητική στάση τους στο δρόμο.

Κατηγορούν τώρα τον αναρχικό χώρο ότι δεν είναι πουθενά, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια σήκωσε τον μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα γιατί οι υπόλοιποι ήταν ανίκανοι να το κάνουν, που κράτησε τα τελευταία προπύργια σε στέκια, καταλήψεις και συγκρούσεις και συνεχίζει να παλεύει μέσα σε όλο αυτό το μηχανισμό.

Εκτός αν θεωρεί συγκρούσεις με το κράτος, τα μιλημένα σπρωξίδια με τα ΜΑΤ και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους διμοιρίτες.

2011 - 2012 : Θυμόμαστε το ΚΚΕ μ-λ στα πρώτα χημικά να γίνεται καπνός. αφήνοντας "συντρόφους" τους πίσω.

Όπου για αυτούς όλες οι συγκρούσες στην Ελλάδα ήταν προβοκάτσια, εκτός από τις δικές τους που κυριολεκτικά δεν υπήρχαν.

Όπου μετά τα επεισόδια του 11', προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις με αναρτήσεις στο indymedia και έδειξε καθαρά πόσο απεγνωσμένα θέλει να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τα πράγματα. Όπως τότε, έτσι και τώρα.

2014 - με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και τις μεγαλειώδεις πορείες αλληλεγγύης,

το ΚΚΕ μ-λ, σε αντίθεση με την υπόλοιπη αριστερά που δήλωσε αλληλεγγύη, αυτοί προσεγγίζουν ανοιχτά τον αναρχικό χώρο προσπαθώντας να βρουν "παρέα" αλλά και να χτίσουν στάτους σε πλάτες κόσμου.

Έπειτα και για τα επόμενα χρόνια, η παρουσία του ΚΚΕ μλ σε καλέσματα του αναρχικού χώρου είναι συχνή, με περιπτώσεις να βγαίνει μια ΚΝΕ από μέσα τους και να προσεγγίζουν κόσμο εντός της πορεία "να τους μιλήσουν για το μλ".

Εκτός από την 6η Δεκέμβρη βέβαια, όπου το κλίμα είναι πάντα πιο εχθρικό. Όπως το Δεκέμβρη του 19' που είχαν αφήσει 100 μέτρα απόσταση από τον Α/Α χώρο στην πρωινή πορεία, για να γλιτώσουν το κορδόνι απ'τα ΜΑΤ.

Στο άρθρο, λίγο-πολύ λένε "οι αναρχικοί δε φάνηκαν στις 17 Νοέμβρη".

Αρχικά, δείχνει σαφώς ένα παράπονο επειδή συνήθιζαν να δείχνονται στις πλάτες του αναρχικού χώρου και δεν έγινε αυτή τη φορά όπως το ήθελαν.

Αλλά ας αφήσουμε και το παράπονο στην άκρη.Εκτός της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας (όπου Αθήνα γίνανε πολλές πορείες γειτονιάς), αναρχικά καλέσματα γίνανε σε Ξάνθη - Αγρίνιο - Κέρκυρα - Βόλο - Γιάννενα - Καρδίτσα - Ρέθυμνο - Χανιά - Ηράκλειο - Καβάλα - Κομοτηνή και πιθανόν να ξεχνάω κάποια.

Σε κάποιες από αυτές τις πορείες ήταν και το ΚΚΕ(μ-λ), το οποίο από την παρουσία του δεν είδαμε να έχει μαχητικό χαρακτήρα.Αντ'αυτού, ήταν από τους πρώτους που έβγαλε ανακοινώσεις για τη μπατσοκρατία που υπήρχε, λες και οι καταγγελίες θα είναι η απάντηση στην καταστολή.

Μια τακτική στην οποία είναι συνηθισμένοι από τις Σκουριές ακόμα, που φεύγανε από το βουνό στο πρώτο δακρυγόνο για να πάνε να γράψουν κείμενο.

Σκοπός δεν είναι να μετρήσουμε τι έχει κάνει ο καθένας, αλλά καλό είναι να μην κατηγορούμε ολόκληρους χώρους, για πράγματα που δεν έχουμε κάνει ποτέ.

Αν θεωρείτε ότι κάνετε πολιτική κριτική, έχετε πάει πολύ λάθος.

ΥΓ: Η ανακοίνωση θα μπορούσε να βγει αυτούσια από φιλομπατσικό site εκτός των τελευταίων παραγράφων που θυμίζει από πού το διαβάζουμε.

ΥΓ2: Η φώτο είναι από αναρχικούς στη Θεσσαλονίκη .... στις 17 Νοέμβρη!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License