Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στο κάτω πολυτεχνείο νίκησαν!

Την στιγμή που το κοινοβουλευτικό πολιτικό προσωπικό της χώρας κονταροχτυπιόταν στην βουλή για τις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, σε μια προσπάθεια μονοπώλησης των συμβολισμών της εξέγερσης από τα καθάρματα της αστικής δημοκρατίας, μια πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών εισχώρησε στο ίδρυμα του κάτω πολυτεχνείου και επιχείρησε την ματαίωση των απαγορεύσεων. Αυτή η αγωνιστική πρωτοβουλία αποτελεί μια σημαντική δράση αντίστασης. Όποια έκβαση κι αν είχε, ήταν καταδικασμένη να πετύχει: ηθικά, πολιτικά και αγωνιστικά. Για πολλές ώρες, η κρατική τρομοκρατία θάφτηκε κάτω από τις φωνές, τα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα, το μαχητικό πνεύμα των αγωνιστών/τριων. Τα αντικοινωνικά lock down για το ξέπλυμα των αστικών ευθυνών στην εξάπλωση του covid 19, η διάχυση του φόβου, το τσάκισμα του κόσμου της εργασίας μέσα σε αυτό το ολοκληρωτικό περιβάλλον κρατικής αυταρχικότητας και καπιταλιστικής λεηλασίας, συνάντησε για πολλές ώρες μια εστία αντίστασης.

Οι σύντροφοι/ισσες που κράτησαν ανοιχτό το “κάτω πολυτεχνείο” νίκησαν. Δεν είναι οι συλλήψεις που καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία, το δίκαιο ή το άδικο μιας δράσης αγώνα. Οι σύντροφοι/ισσες έσπασαν τον φόβο και κατέκλυσαν με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, θάρρος, το ελευθεριακό αγωνιστικό φρόνημα που σήμερα βάλλεται. Στάθηκαν με δυνατά συνθήματα, ψηλά τα κεφάλια και σφιχτά τα συντροφικά τους χέρια ο ένας δίπλα στην άλλη μέχρι το τέλος. Δεν παραδόθηκαν στον εχθρό, αντίθετα μεταβίβασαν το μήνυμα τους σε όλες/όλους μας, ενόψει του τριημέρου και της διαδήλωσης: ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Γι’ αυτό και είναι νικητές και νικήτριες στην μάχη που έδωσαν.

Σινιάλο Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/συλληφθείσες του κάτω πολυτεχνείου.

Εμπρός στους δρόμους – Εμπρός στα οδοφράγματα

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Ιστότοπος: protaanka.espivblogs.net

Επικοινωνία: protaanka@espiv.net & facebook

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License