Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς αλητείας ύστερα από πολύμηνο παραγκωνισμό και αδιαφορία για τη δημόσια υγεία, δείχνει ξεκάθαρα πως η εργαλειακή διαχείριση του Covid έχει ως μοναδικό σκοπό να πειθαρχήσει την κοινωνία στο δόγμα "σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι" και να σκλαβώσει ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και την νεολαία απονεκρώνοντας το ταξικό κίνημα.

Ενάντια στη χυδαία αστική προπαγάνδα που αποδίδει την ατομική ευθύνη στους καταπιεσμένους, οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος, οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές έχουμε χρέος και καθήκον να αποτρέψουν την υγειονομική ταφή του της ταξικής πάλης παραμένοντας στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στην συντηρητική ακροδεξιά επίθεση του κεφαλαίου.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ.

Η ΟΡΜΑ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Αποκεντρωμένες ενημερωτικές δράσεις ενάντια στο ακροδεξιό λοκντάουν

Για ένα ταξικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου `73

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στις πληβείες τάξεις μέσα από ένα γενικευμένο λοκντάουν επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα.Η οικονομική ύφεση που έχει διαλύσει την παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την «πανδημία». Οι πολιτικές του αστικού μπλοκ όχι μόνο δεν προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες από την επιδημία του Covid – 19 αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Η διάλυση των νοσοκομείων, οι λίγες ΜΕΘ «πετάνε» έξω από το σύστημα υγείας τους υπερήλικες αλλά και όλα τα οργανωμένα χειρουργεία που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, οι μαζικές απολύσεις, η διάλυση του 8αώρου και οι μειώσεις μισθών και υπερωριών φτωχοποιούν σε κορυφαίο βαθμό την εργατική τάξη καθιστώντας, έτσι, ακόμα πιο αδύναμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο υγειονομικό ζήτημα, Το πρόβλημα επιβίωσης θυμίζει τις χειρότερες μέρες του `10-`12.

Το κυνηγητό των συνδικάτων, των απεργιών, των διαδηλώσεων και των συναθροίσεων έρχεται να αντιμετωπίσει προκαταβολικά οργανωμένες αντιδράσεις του ταξικού κινήματος. Το κυνηγητό της νεολαίας από τις σχολές, τα γήπεδα, τις πλατείες και τα καφέ αποτελεί την επαναφορά του δεξιού συντηρητικού κυνηγητού περί «τεντιμπόη» της δεκαετίας του `50. Ο αστισμός θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τη νεολαία της Μεταπολίτευσης και του Γρηγορόπουλου, τους νέους που διατηρούν τις φοιτητικές συνελεύσεις.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα επιμέναμε στη διοργάνωση μικροφωνικής – συγκέντρωσης και ενημέρωσης αύριο στην πλατεία Βικτώριας. Πλέον, όμως, μετά την εξαγγελία της κρατικής καραντίνας, επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε ενημερωτικές εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και να συμμετέχουμε σε παράλληλες συσκέψεις φορέων ώστε να στηθεί ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Εξέγερση του 1973 δείχνει το δρόμο του αγώνα κόντρα σε κάθε κατασταλτική μπότα, κόντρα σε κάθε φωνή «περιορισμού σε φοιτητικά – συνδικαλιστικά αιτήματα», κόντρα στις λογικές «εθνικής ενότητας» και ρεαλιστικού συμβιβασμού με την ακροδεξιά αντεπανάσταση που επιχειρεί το αστικό μπλοκ.

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, Αθήνα 05/11/20

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License