Τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ πυροδότησαν ένα κλίμα γενικευμένης έντασης τόσο από την κοινή γνώμη (φοιτητές,νοικοκυραίοι) όσο και από το κράτος και τους μηχανισμούς του (κυβερνητικοί εκπρόσωποι, ακαδημαϊκοί , πρυτάνεις , ΜΜΕ). Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται μια ανεξήγητη κλιμάκωση του περιστατικού στο γραφείο του πρύτανη με αποκορύφωμα την επικήρυξη των δραστών με το ποσό των 100.000 ευρώ. Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση ανελέητου ανθρωποκηνυγητού και συσκέψεων εν όψη νέων μέτρων "προστασίας" των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων , που από καιρό εντάσσεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έρχεται να προστεθεί το προσωρινό κλείσιμο του πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ και η αναστολή των μαθημάτων.Ταυτόχρονα παρατηρούμε την στοχοποίηση του πολιτικού μας χώρου μέσω της συσχέτισης με την εν λόγω παρέμβαση χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.Τα ΜΜΕ άλλωστε όπως πάντα, κάνουν εξαιρετική δουλειά στην δημοσιοποίηση εικασιών,που στοχοποιούν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και ομάδες. Είναι προφανές ότι το κλείσιμο του πανεπιστημίου δεν αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά στοχεύει στην διευκόλυνση αστυνομικής επέμβασης εκκένωσης του "Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΑΣΟΕΕ" και στην εμπόδιση υπεράσπισης της κατάληψής μας. Ξέρουμε καλά πλέον με ποιόν τρόπο διαμαρτύρεται/προφυλάσσεται η πρυτανεία και η σύγκλητος μιας και πέρυσι την ημέρα της εκκένωσης του στεκιού μας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργείας του πανεπιστημίου.Όπως τότε έτσι και τώρα είμαστε έτοιμοι/ες να υπερασπιστούμε τους χώρους μας από τα χέρια των πρυτανικών αρχών και της αστυνομίας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License