Ενημέρωση από τριήμερο παρεμβάσεων αλληλεγγύης στουσ 4 αναρχικούς που διώκονται για την υπόθεση ''σύντροφοι-συντρόφισσες''

Αυτή την στιγμή λοιπόν, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ή ένδειξη ενοχής, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα εξοντώνονται σε κάθε τομέα της ζωής τους από το κράτος. Αυτό μόνο και μόνο επειδή όρθωσαν ανάστημα. Επειδή βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία, ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των εξαφανισμό μη-ανθρώπινων ζωών.

post image

29,30,31/10 έγιναν παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους 4 συντρόφους που διώκονται για την υπόθεση ''σύντροφοι-συντρόφισσες''. Την Πέμπτη 29/10 πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση από 20 συντρόφους/ισσες στην περιοχή των εξαρχείων, στην ΑΣΟΕΕ και στην πλατεία πρωτομαγιάς. Παρασκευή 30/10 πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση με κείμενα και τρικάκια από 30-35 συντρόφους/ισσες στην περιοχή των εξαρχείων. Σάββατο 31/10 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση από πλήθος συντρόφων/ισσων στον πεζόδρομο της μεσσολογγίου, ενώ παράλληλα λειτουργούσε μπαρ για την οικονομική ενίσχυση των 4 διωκόμενων συντρόφων.

Οι προσπάθειες των ομάδων δέλτα να ''πιέσουν'' τις παρεμβάσεις απέτυχαν και τελικά όλες οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Επόμενη συνέλευση την Δευτέρα 2/11 στις 19.00, στην ΑΣΟΕΕ.

Το κείμενο των παρεμβάσεων.

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2020, έπειτα από επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Μοναδικό στοιχείο η υποτιθέμενη οπτική ''αναγνώριση'' του πρώτου συλληφθέντα, σε βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη, από δυο ασφαλίτες. Λόγω των φιλικών και συντροφικών σχέσεων τους συλλαμβάνονται και οι υπόλοιποι τρεις. Βρίσκονται και οι τέσσερεις, διωκόμενοι για μία τεράστια δικογραφία που περιλαμβάνει 54 επιθέσεις. Και βάσει του νόμου 187Α, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Σύντροφοι-Συντρόφισσες».

Λίγα λόγια για το κατασκεύασμα της οργάνωσης «Σύντροφοι-Συντρόφισσες», από την τοποθέτηση της διωκόμενης συντρόφισσας, /…/Ιδού λοιπόν, το κράτος προσπαθώντας να πουλήσει το ιδεολόγημα του “πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία” κατασκευάζει οργανώσεις. Η τρομοκρατική οργάνωση που δημιούργησαν, με την επωνυμία “σύντροφοι – συντρόφισσες”, είναι όπως ισχυρίζονται, μια οργάνωση η οποία δρα από το 2016 μέχρι και σήμερα και πραγματοποιεί επιθέσεις στηνΑθήνα. Η λογική αυτή ξεπερνά τα όρια του κανονικού και του πραγματικού με έναν τρόπο που μόνο γελοίος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά το όνομα της περίφημης αυτής οργάνωσης, δεν είναι παρά μια υπογραφή που χρησιμοποιεί ο ευρύτερα α/α χώρος χρόνια τώρα. Τη χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, τη χρησιμοποιούν στο παρόν και θα τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ο καθένας άμα ψάξει θα βρει εκατοντάδες κείμενα με την ίδια υπογραφή σε όλη την Ελλάδα, πολύ πιθανόν και στο εξωτερικό. Η νέα αυτή μεθόδευση, η χρήση δηλαδή μιας ευρύτερης υπογραφής και η μετατροπή τηςσε ονομασία τρομοκρατικής οργάνωσης είναι κάτι το πρωτόγνωρο που μόνο σκοπό έχει το “τσουβάλιασμα” ενός μεγάλου, ετερόκλητου και πολύμορφου πεδίου δράσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς επίσης και τον εκφοβισμό όσων ανήκουν σε αυτό. Σειρά επόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι: “αλληλέγγυοι- αλληλέγγυες”, “αναρχικοί – αναρχικές”,“κομμουνιστές – κομμουνίστριες” και το τσουβάλι δεν έχει τελειωμό./…/.

Έπειτα από μια εβδομάδα κράτησης στην ΓΑΔΑ, οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι με σκληρούς περιοριστικούς όρους (παρών 3 φορές το μήνα σε ΑΤ, απαγόρευση επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ τους, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση ή πορεία, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων), ενώ στον σύντροφο που ''αναγνωρίστηκε'' στο βίντεο επιβάλλεται επιπλέον η μετεγκατάσταση του στην γενέτειρά του. Οι περιοριστικοί αυτοί όροι, έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στις ζωές των τεσσάρων κατηγορουμένων, καθώς σκοπός τους είναι η διάλυση της κοινωνικής τους ζωής και της πολιτικής τους δράσης αλλά και η άνευ όρων οικονομική τους εξόντωση. Επιπλέον, ο όρος της μόνιμης εγκατάστασης του πρώτου συλληφθέντα συντρόφου μακριά από την πόλη που ζούσε επί χρόνια, τον αποκόπτει πλήρως από τις βιοτικές σχέσεις και την εργασία του, κάνοντας προφανές πως ολόκληρη αυτή η δίωξη αποτελεί μια ‘’βεντέτα’’ από την κρατική ασφάλεια, εναντίων των συντρόφων και της συντρόφισσας.

Οι ίδιοι από την αρχή αυτής της τραγελαφικής σκευωρίας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως διώκονται αποκλειστικά για την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα. Στα πλαίσια της ανακριτικής διαδικασίας-βάσει των συνήθων ''τρόπων'' δίωξης αναρχικών-, και επτά μήνες μετά, δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα), που να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο καταρρέει και το μοναδικό στοιχείο της δικογραφίας, καθώς με επίσημη πραγματογνωμοσύνη των ίδιων των εργαστηρίων της αστυνομίας και ανεξάρτητου τεχνικού πραγματογνώμονα, αποκλείεται ρητά η ύπαρξη του συντρόφου στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη. Η ίδια λοιπόν η αστυνομία, παραδέχεται πως ο σύντροφος που συνελήφθη αρχικά και λόγω αυτού διώκονται οι υπόλοιποι, δεν ταυτοποιείται στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη.

Αυτή την στιγμή λοιπόν, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ή ένδειξη ενοχής, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα εξοντώνονται σε κάθε τομέα της ζωής τους από το κράτος. Αυτό μόνο και μόνο επειδή όρθωσαν ανάστημα. Επειδή βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία, ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των εξαφανισμό μη-ανθρώπινων ζωών.

Στις ημερομηνίες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και Δευτέρα 16 Νοεμβρίου οι σύντροφοι και η συντρόφισσα καλούνται στον ανακριτή για συμπληρωματική ''απολογία'', όσον αφορά μια επιπλέον επίθεση, αναμένοντας το '’κλείσιμο’’ της ανακριτικής διαδικασίας. Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.Είναι δεδομένο πως η δίωξη των συντρόφων από την αστυνομία αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης τεσσάρων αναρχικών. Οι διώξεις αυτές όμως, βρίσκουν απέναντι της τους ασταμάτητους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη θα νικήσει το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΗΝ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΑ

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους/ην 4 διωκόμενους συντρόφους/ισσα | Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License