post image

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

*31 Οκτώβρη μέρα πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Στα απόνερα της απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από την κυβέρνηση Σύριζα και την μετέπειτα άνοδο της ΝΔ στη διαχείριση της εξουσίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι, με μια νέα κατασταλτική εκστρατεία, σε βάρος όλων όσων αγωνίζονται και ειδικότερα στα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια τους. Ήδη, από τις πρώτες εξαγγελίες της νέας τότε κυβέρνησης, ήταν το «να τελειώσει» με τις καταλήψεις, γεγονός μάλιστα που κατά την ίδια, θα είχε πραγματοποιηθεί ήδη από πέρυσι. Όμως, ενώ το κράτος εξαπέλυσε τις πρώτες του επιθέσεις και συντονισμένα με τα ΜΜΕ διεξήγαγε έναν ιδεολογικό πόλεμο προπαγάνδας, σκοπεύοντας να αποσπαστεί κοινωνική νομιμοποίηση για την υπάρχουσα αλλά και την επερχόμενη καταστολή, ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατήθηκε από τις κρατικές απειλές και μεθοδεύσεις, αλλά αντίθετα, στάθηκε μαχητικά και με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και δράσεις αναχαίτισε τις κρατικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του ’19, στοχοποιούνται και χτυπιούνται καταλήψεις, αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και δομές προσφύγων και μεταναστών, ενώ παράλληλα ψηφίζονται μια σειρά από αντεργατικά μέτρα και τσακίζονται τα εργασιακά δικαιώματα, ψηφίζεται η απαγόρευση των διαδηλώσεων και η κατάργηση του ασύλου, κατατέθηκε το σχέδιο του «νέου πτωχευτικού κώδικα» συνεπικουρώντας στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο φυσικός κόσμος ρημάζεται, όσοι ορθώνουν καθημερινά ανάστημα απέναντι στη λεηλασία των ζωών τους χτυπιούνται βίαια, λασπολογούνται, διώκονται, ακόμη και βασανίζονται από τις δυνάμεις της αστυνομίας, επιχειρώντας έτσι το κράτος, να λειάνει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να καθυποτάξει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται.Ειδικότερα, από το καλοκαίρι του 2019, με το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκαν αρκετές εισβολές σε καταλήψεις πανελλαδικά, που χάριν όμως στις πλατιές αντιστάσεις, το κράτος βρήκε «τοίχο» και οι επιθέσεις ανακόπηκαν. Τον τελευταίο καιρό, με μια σειρά χτυπημάτων, όπως η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη, της Rosa Nerra στα Χανιά και της Φιλολάου 99 στην Αθήνα, καθώς και με εισβολές και διώξεις στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, κατά την περίοδο ανοικοδόμησής της, -έπειτα από την πυρπόλησή της το Γενάρη του ‘18 από παρακρατικούς-, το κράτος επιχειρεί ξανά, να επιτεθεί σε χώρους και δομές αγώνα, οι οποίες αποτελούν αγκάθι για το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα.

Η επίθεση αυτή, πραγματοποιείται σε συγκεκριμένους καιρούς. Σ’ αυτούς της βαθιάς συστημικής κρίσης, σε καιρούς πανδημίας, σε καιρούς που καταρρέει το χάρτινο, καπιταλιστικό προσωπείο και ξεγυμνώνεται η αντιανθρώπινη και εγκληματική φύση του υπάρχοντος συστήματος εξουσίας. Αυτή, του θανάτου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανέχειας και της συνεχούς υποτίμησης των ζωών μας. Κόντρα στην κατασταλτική επίθεση κράτους και κεφαλαίου, να αντιτάξουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και με όπλο μας την αλληλεγγύη, να σταθούμε πλάι πλάι, ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα, ο κόσμος της κοινωνικής και ταξικής βάσης, ο κόσμος της ζωής, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και να υπερασπιστούμε ανυποχώρητα τους χώρους και τις δομές μας. Τους τόπους, που δεν πρόκειται να παραδώσουμε στην κρατική μηχανή, τους τόπους που αποτελούν από την πλευρά τους, άλλο ένα πεδίο πολιτικής ζύμωσης και έκφρασης του λόγου μας, αυτούς, που αποτελούν σημείο αναφοράς για εμάς και τους αγώνες μας, ενάντια στο σάπιο κόσμο της καπιταλιστικής κυριαρχίας και της κρατικής εξουσίας και για την οικοδόμηση ενός άλλου, καινούριου κόσμου, απαλλαγμένου από την καταπίεση ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο, ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Του κόσμου, που κουβαλάμε στις καρδιές μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλημμένο Στέκι (ΤΕΙ Δασοπονίας)

email: autodiaxirizomenostekikarditsas@espiv.net

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License