post image

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ ΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Στους καιρούς που ζούμε, η επίθεση του κράτους καθημερινά, ολοένα και αυξάνεται θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμα περισσότερο στις ζωές μας. Από τη διαχείριση της πανδημίας με μπάτσους, προσλήψεις στο στρατό και αγορά πολεμικών εξοπλισμών, έως την καταλήστευση του περιβάλλοντος με τις ευλογίες της κυβέρνησης, την περιθωριοποίηση και των εγκλεισμό των μεταναστών/τριών στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κράτος συνεχίζει την πολεμική του απέναντι σε έναν ακόμη εσωτερικό εχθρό.

Από το προεκλογικό της πρόγραμμα κιόλας η νέα κυβέρνηση ανήγγειλε ανοιχτά πως θα πολεμήσει τον κόσμο του αγώνα και τις δομές του. Έτσι, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προηγούμενους διαχειριστές της εξουσίας (συριζα - ανελ) οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν ακροβολιστεί στις πόλεις και τις γειτονιές μας, παίζοντάς το σερίφηδες. Τα ματ, δέλτα επιβάλουν την τάξη τους στις μεγαλουπόλεις, οι οπκε, συνοριοφύλακες, φροντεξάδες επιβάλουν τη δική τους τάξη στα νησιά. Σα να μην έφτανε η επιτήρηση πάνω στις διαδρομές μας, τα σώματά μας, τα προσωπικά μας αντικείμενα, τα ένστολα καθίκια σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και τους πάντα πρόθυμους νοικοκυραίους, συνεχίζουν τις εκκενώσεις των καταλήψεων. Μπαίνουν στα σπίτια μας, αδειάζουν τις δομές του αγώνα μας, τσιμεντώνουν τις πόρτες και σφραγίζουν τα παράθυρα.

Δεν μπορούν να καταλάβουν όμως πως οι σχέσεις που χτίζονται από τις συνελεύσεις μας, τις δράσεις μας, τους τρόπους που αναζητούμε να ξεφύγουμε από τα μπλόκα που στήνουν με τους μπλε φάρους, η συνωμοτικότητα για να αράξουμε και να κουβεντιάσουμε στην πλατεία πέραν του “επιτρεπόμενου ωραρίου”, είναι κάτι παραπάνω από την εκκένωση τεσσάρων ντουβαριών, είναι κάτι περισσότερο από την με κάθε τρόπο παρεμπόδισή τους για το χτίσιμο της κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Ο αγώνας μας δε θα σταματήσει με κανέναν τρόπο, με καμία θεαματική για τα μμε και την κυβέρνηση εκκένωση, με καμία “νόμιμη” και “παράνομη” καταστολή.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συντροφισσών και των συντρόφων από την Terra Incognita για να κάνουμε τον Οκτώβρη μήνα υπεράσπισης και αλληλεγγύης της κατάληψης Terra Incognita αλλά και κάθε κατειλημμένου εδάφους που απειλείται από την καταστολή, παρεμβήκαμε στο Καρλόβασι Σάμου βάφοντας σε έρημα κτήρια που ρημάζουν ( για την ώρα ) και σπάζοντας λουκέτα και κλειδαριές, αφήνοντάς τα ανοιχτά να περιμένουν τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που θα τους δώσουμε πνοή και θα αποτελέσουν ανάχωμα στις επιθέσεις κράτους, αφεντικών και φασιστών.

Δύναμη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Terra Incognita, της Rosa Nera, της Δερβενίων, της Φιλολάου, της κοινότητας Κουκακίου και σε όλους και όλες που αντιστέκονται ενάντια στην επέλαση του κράτους και των μηχανισμών του.

Αλληλεγγύη στις/ους 51 αντιφασίστριες/στες της Θεσσαλονίκης.

Η ενέργειά μας αφιερώνεται και στον προφυλακισμένο σύντροφό μας Πολύκαρπο Γεωργιάδη, που το κράτος εκδικείται για τη συνεπή και αδιάλειπτη παρουσία του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

σύντροφοι/ίσσες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License