Συγκεντρωτικό καλεσμάτων στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις φυλακές της Λάρισας [Κυριακή 25/10, 15.00]

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Μ.Τ & ΤΗΝ Ε.Μ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ – ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ.

post image

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία (Αθήνα)

https://athens.indymedia.org/post/1607959/

σύντροφοι/ισσες ενάντια στην ομηρία του Β.Σταθόπουλου (Αθήνα)

https://athens.indymedia.org/post/1607969/

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

https://taksiki-antepithesi.gr

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων (ΑΠΟ-ΟΣ)

https://athens.indymedia.org/post/1607902/

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ] (Αθήνα)

https://athens.indymedia.org/post/1607942/

Αυτοδιαχειριζόμενο, Κατειλημμένο Στέκι Καρδίτσας (ΤΕΙ Δασοπονίας)

https://athens.indymedia.org/post/1607957/

πρωτοβουλία ατόμων από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα (Λάρισα)

https://athens.indymedia.org/event/83472/

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση (ΛΑΔ) (Αθήνα)

https://laikiantifadrasi.wordpress.com

 

[...] Ο Πολύκαρπος είναι ένας αγωνιστής με μακρά πορεία και συνέπεια. Από το μαθητικό, φοιτητικό κίνημα μέχρι τις ταξικές συγκρούσεις, τον αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Έχει φυλακιστεί δύο φορές στο παρελθόν, μα ποτέ δεν έπαψε να υπερασπίζεται την Επαναστατική Υπόθεση.

Ο Πολύκαρπος είναι ένας σύντροφος με ιδιαίτερα ιδεολογικοπολιτικά αντανακλαστικά και πολιτική επαγρύπνηση. Ικανός να προωθήσει την ιδέα της ταξικής συνείδησης και πάλης για την αταξική κοινωνία και τον κομμουνισμό, στο εσωτερικό των κινημάτων στην Ελλάδα. Με εργαλείο την ταπεινότητα και την αχαλιναγώγητη περιέργεια του για γνώση προωθεί την κουλτούρα της συνεχούς εκπαίδευσης και την ριζοσπαστική πολιτική ετοιμότητα που μπορεί να χτίσει το αύριο στους δρόμους των ταξικών κινημάτων.

Η εξέλιξη του μέσα στην πορεία του στο κίνημα αποτελεί παράδειγμα για πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες. Ο Πολύκαρπος είναι ένας αγωνιστής του λαού που ποτέ δεν κρύφτηκε και ποτέ δεν οπισθοχώρησε. Για αυτό και τα κρατικά σκυλιά προσπαθούν να τον απομονώσουν.

Παντού και πάντα ο ιμπεριαλισμός φροντίζει να κατασκευάζει προφίλ «τρομοκρατών», να αμαυρώνει τις αξίες και την ηθική των αγωνιστών μέσα από τα δελτία των ειδήσεων, να ξευτιλίζει την προσωπική τους ζωή και να «μαγειρεύει» την προσωπικότητα τους, με σκοπό την αποδόμηση της λαϊκής και αγωνιστικής τους υπόστασης. Ξέρει, πως οι επαναστάτες είναι παιδιά του λαού και της εργατικής τάξης και πως ο λαός τους γνωρίζει, τους εμπιστεύεται και ανά πάσα ώρα και στιγμή θα τους υπερασπιστεί. Για αυτό και χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια του για να τους επιτεθεί. Τις χειροπέδες, τις φυλακές, τα δελτία των ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Σε πολλές, όμως, περιπτώσεις, όπως και στην περίπτωση του Πολύκαρπου, η προσφορά και η φωνή των αγωνιστών στο δημόσιο πεδίο είναι τόσο ηχηρή που καθιστά ανίσχυρες τις τακτικές αποπολιτικοποίησης του αγώνα μας […]

 

απόσπασμα από κείμενο του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου – Τομέας Ελλάδας: Για τον πολιτικό κρατούμενο, αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License