[Νάπολη]Διαδήλωση-συγκρούσεις ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Διαδήλωση με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής χθες Παρασκευή 24/10 στη Νάπολη της Ιταλίας ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε χθες από τις 11 το βράδυ, αλλά και ενάντια στην ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη της Καμπανίας de Luca για lockdown την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάνω από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν από διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης ύστερα από κάλεσμα στα social media για να συγκεντρωθούν στο πανεπιστήμιο Orientale μισή ώρα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Από εκεί ξεκίνησε η πορεία με πανό και καπνογόνα και κεντρικό σύνθημα «Liberta, liberta» με κατεύθυνση τα γραφεία της περιφέρειας στην παραλιακή ζώνη Santa Lucia όπου ξεκίνησαν επεισόδια με τους μπάτσους. Ένα μέρος των διαδηλωτών κατάφερε να περάσει το μπλόκο που είχε στηθεί από την αστυνομία και άρχισε να πετάει πέτρες, βόμβες κρότου (bomba carta) και καπνογόνα προς τους μπάτσους ενώ στήθηκαν και οδοφράγματα με αναμμένους κάδους. Οι μεγάλης έκτασης -για τα δεδομένα της πόλης- συγκρούσεις διήρκησαν αρκετή ώρα με επιθέσεις ακόμη και σε οχήματα των μπάτσων. Οι μπάτσοι, οι οποίοι πιάστηκαν στον ύπνο, απάντησαν με δακρυγόνα.

Την ίδια ώρα, στο βόρειο προάστειο της Νάπολης Chiaiano διαδηλωτές έκλεισαν κεντρικό δρόμο, ενώ πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών έγινε και στο Σαλέρνο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καμπανίας φωνάζοντας «Liberta, liberta» ενάντια στην απόφαση του de Luca, ο οποίος επιδεικνύει μέρα με τη μέρα όλο και πιο αυταρχική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ήδη στο Μιλάνο (από 22/10) και τη Ρώμη (από 23/10) και συζητιέται να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ιταλία. Επιπλέον σε διάφορες πόλεις επιβάλλεται συσκότιση τις νυχτερινές ώρες για την αποφυγή συγκεντρώσεων του κόσμου σε δρόμους και πλατείες ενώ σε άλλες πόλεις (Τορίνο, Φλωρεντία, Κοζέντσα) γίνεται αποκλεισμός κεντρικών πλατειών και δρόμων ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες του Σαββατοκύριακου. Επίσης, σε άλλες πόλεις (Παλέρμο, Πράτο) απαγορεύεται τη νύχτα γενικά η παραμονή ατόμων έξω από μπαρ και χώρους εστίασης.

 

Βίντεο και φωτογραφίες από τις συγκρούσεις σε καθεστωτικά μέσα:

https://napoli.repubblica.it/cronaca/2020/10/23/news/napoli_protesta_coprifuoco-271649931/?ref=RHTP-BH-I271101191-P1-S2-T1

https://video.repubblica.it/edizione/napoli/coprifuoco-notte-di-guerriglia-a-napoli-bombe-carta-e-aggressioni-contro-la-polizia/369719/370302?ref=RHTP-BH-I271101191-P1-S2-T1

https://www.napolitoday.it/foto/foto-cronaca-napoli/proteste-contro-il-coprifuoco-all-orientale-foto-de-cristofaro/

https://youmedia.fanpage.it/video/aa/X5M_YeSwzjVfk_fT

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License