[Πύργος] Συγκέντωση αλληλεγγύης στους μετανάστες εργάτες γης.

Στις 18/10 στην περιοχή βαρθολομίο Ηλείας έλαβε χώρα περιστατικό εργοδοτικης τρομοκρατιας, καθώς ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλαλ Οντιν ξυλοκοπηθηκε αγρια απο τον γιο μεγαλοτσιφλικά της περιοχής οταν πηγε να ζητηση τα δεδουλευμενα υψους 5000 ευρω. το παραπάνω περιστατικό έρχεται να μας επιβεβαιώση πως η εργατικές συνθήκες οπως επικρατούν στα φραουλοχώραφα στην Ν. μανωλάδα αλλα και ευρύτερα στο κάμπο δεν έχουν τελειώσει. Με αφορμή αυτο καλούμε όλους και όλες στην μικρωφονική αλληλεγύης στην πλ. ιατρίδη στον πύργο και ώρα 19:00μμ.

post image

Το πρωί της Κυριακής 18/10 ο  μετανάστης εργάτης γης Μπιλαλ Οντιν χτυπήθηκε από γιο μεγαλοαφεντικού της περιοχής. Στο μυαλό του εν λόγω  “τσιφλικά” δεν χώρεσε ότι του ζητήθηκαν δεδουλευμένα ύψους  5000 ευρώ και απ’ το να μην τα δώσει προτίμησε να περάσει στον ξυλοδαρμό του μετανάστη αφού πρώτα τον απομονώσει απ’ το κατάστημά του σε κάποιο χωράφι.Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι συνθήκες εργασίας τύπου  Μανωλάδας  δεν  έχουν  τελειώσει αλλά  αποτελούν πραγματικότητα. Άνθρωποι που έφυγαν  από τον τόπο τους προς  τη δύση που φαντάζει ως γη της επαγγελίας   βρέθηκαν  αντιμέτωποι με τις χειρότερες  συνθήκες διαβίωσης,  με πενιχρά μεροκάματα  και τον  τραμπουκισμό του εκάστοτε αφεντικού.  Μιλάμε για φτηνό εργατικό δυναμικό  που μέσω  του φόβου και των  απειλών είναι εύκολα χειραγωγήσιμο  για το κέρδος μεγαλοϊδιοκτητών  γης. Αυτές οι συμπεριφορές ούτε τυχαίο γεγονός ούτε μεμονωμένο περιστατικό  αποτελούν. Είναι ο κανόνας που διασφαλίζει και συντηρεί τη σχέση εκμεταλλευτή –εκμεταλλευόμενου με τους χειρότερους όρους.Όλη η κατάσταση στην οποία βάλλονται οι μετανάστες/ριες αφορά όμως και την  κρατική πολιτική που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.  Η θέση του Σύριζα που ήρθε να παίξει τον διαχειριστή του ζητήματος μπαίνοντας μέσα στα κινήματα, ήταν κάθε άλλο παρά αλληλέγγυα προς τους μετανάστες. Εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστών/τριων και στοίβαγμα σε κέντρα κράτησης  στα νησιά είναι τα μέτρα που  έλαβε προκειμένου να συμβάλλει στην εξουθένωση των πληθυσμών αυτών και στη συνέχιση της ευρωπαϊκής αντιμεταναστευτικής πολιτικής.  Στο σήμερα ερχόμαστε  αντιμέτωποι με την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία βάζει στο στόχαστρο (ήδη πριν την εκλογήτης) τους/τις μετανάστες/τριες κόβοντάς τους το ΑΜΚΑ,  δηλαδή κόβει την ιατρική  περίθαλψη, στήνοντας φράχτες στον Έβρο και μετονομάζοντας την ‘‘ανθρωπιστικήκρίση’’ σε ‘‘εισβολή’’. Σαν αντιφασίστες/τριες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους/στις μετανάστες/τριες . Επιλέγουμε να στήσουμε ανάχωμα σε ρατσιστικές συμπεριφορές και να βάλουμε μπροστάτα συμφέροντα των από τα κάτω (ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας,σεξουαλικότητας). Για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License