Έκτακτη ενημέρωση από τις φυλακές της Κέρκυρας – κρούσματα, τραγικές ελλείψεις και κρατική αδιαφορία

Το κράτος αφήνει τους κρατούμενους εκτεθειμένους στην πανδημία

Πριν λίγες μέρες δύο κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας παρουσίασαν συμπτώματα Covid και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους πραγματοποιήθηκε τεστ. Σε αντίθεση με τα ψέματα της Σοφίας Νικολάου η κρατική μέριμνα για την διαχείριση της πανδημίας στις φυλακές φρόντισε ώστε να εκθέσει σε κίνδυνο και την υγεία των υπόλοιπων συγκρατούμενων τους. Έτσι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν πίσω στην πτέρυγα με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους τους χωρίς να έχει βγει το αποτέλεσμα του τεστ. Δύο μέρες μετά τα αποτελέσματα του τεστ για τους κρατούμενους βγήκαν θετικά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί και όλοι οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι τους που βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα. Η διοίκηση της φυλακής σε μια πρωτοφανή απόφαση, κλείδωσε όλους τους κρατούμενους στα κελιά τους απαγορεύοντας τους να βγουν και ενώ υπάρχουν ήδη κρατούμενοι που έχουν ανεβάσει πυρετό αρνείται να φέρει ιατρούς στις φυλακές.

Η επιλογή της κυβέρνησης και της γενικής γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου να μην προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών όπως έχει γίνει ήδη σε όλες τις άλλες χώρες που πλήττονται από την πανδημία είναι ένα κρατικό έγκλημα με την υπογραφή της.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Καλούμε συλλογικότητες, ομάδες, στέκια, άτομα κλπ σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 7μμ στην ΑΣΟΕΕ όπου θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσεων λόγω της ανυπαρξίας μέτρων για τον covid 19 στις φυλακές και την αντιμετώπιση των κρατούμενων που εντοπίζονται θετικοί στον ιο π.χ φυλακές Κέρκυρας.

Σε αυτή την περίοδο όπου τα κρούσματα του covid 19 παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση η ανυπαρξία μέτρων στις φυλακές, η μη αποσυμφόρηση τους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για εκατόμβες ανθρώπινων ζωών ανάμεσα στους κρατούμενους. Αυτό το κρατικό έγκλημα δεν πρέπει να το αφήσουμε να υλοποιηθεί. Αναλώσιμες ζωές δεν υπάρχουν.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License