Αντιφασιστικό κείμενο που μοιράζεται σε Νέα Ιωνία/Ηράκλειο

Αντιφασιστικό κείμενο που μοιράζεται στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου εν όψει της 1ης Νοεμβρίου, ημέρα εκτέλεσης των δύο φασιστών έξω από τα γραφεία της χρυσής αυγής στο Ηράκλειο.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ...

Ως φασισμό προφανώς δε νοούμε αποκλειστικά το καθεστώς του κορπορατισμού που επιβλήθηκε τον προηγούμενο αιώνα στην Ιταλία, αλλά οποιοδήποτε αυταρχικό και απολυταρχικό ιδεολόγημα που υποστηρίζεται ή και πραγματώνεται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο φασισμός συνδέεται άρρηκτα με τον πατριωτισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, βάσει των οποίων αιτιολογεί την ανάγκη ύπαρξης του ως εργαλείο "για το καλό της πατρίδος", καθαρίζοντας τον εθνικό κορμό από διάφορες "ζημιογόνες" μειονότητες που τον παρασιτούν (πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες, Ρομά, κουίρ κ.α.) αλλά και όλους όσους του αντιτίθενται. Επιπλέον, για να υπερασπιστεί τα "ενιαία για όλους" εθνικά συμφέροντα που πάντα απειλούνται από κάποιον εξωτερικό εχθρό, θα πρέπει να επέλθει στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας (μιλιταρισμός), καθώς και η άσκηση της εξουσίας από έναν ικανό ηγέτη ή μια ελίτ, με τρόπο άμεσο, απόλυτο και χωρίς δικαιωματικούς περιορισμούς. Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ιδεολογική τροφή του φασισμού με την οποία θρέφει τους υποστηρικτές του.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Φασίστες δεν είναι μόνο όσοι είναι ενταγμένοι σε οργανώσεις, κόμματα και λοιπές φασιστόγκρουπες εθνικιστικού χαρακτήρα όπως η Χρυσή Αυγή, η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, οι Α.Μ.Ε., το "Έλληνες για την πατρίδα" κ.ο.κ. Ούτε μόνο οι νεοναζί με τα εμφανή διακριτικά που κυνηγούν κατατρεγμένους μετανάστες (εκεί που τους παίρνει και εκ του ασφαλούς πάντα) ή ο χουντόγερος που αναπολεί τις "παλιές καλές εποχές" της δικτατορίας. Είναι η περαστική που δεν είναι ΑΛΛΑ "πρέπει να ξεβρωμίσει και λίγο ο τόπος", ο γείτονας που δηλώνει εθνικιστής ΑΛΛΑ "όχι και φασίστας" (μην είμαστε των άκρων!), ο καθηγητής του δόγματος τάξις και ηθική, οι θεσμοί αυτοί καθ' εαυτούς του στρατού και της αστυνομίας ως δυνάμεις επιβολής, καθώς και όλοι οι κρατικοί και κοινωνικοί φορείς που στηρίζουν και αναπαράγουν το τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια". Στην τελική, ακόμη και το "δημοκρατικό" κράτος, ο αδιαμφισβήτητος αυτός προστάτης και φύλακας των δικαιωμάτων μας, είναι εν δυνάμει φασιστικό, όταν δεν αρκούν οι εναλλακτικοί τρόποι συμμόρφωσης που διαθέτει. Σε αυτές τις "ειδικές" καταστάσεις, όπως πολύ συχνά βαπτίζονται, που χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης (εννοώντας βέβαια να τις καταστείλει), τα δημοκρατικά δικαιώματα ξαφνικά παύουν να ισχύουν. Ο φασισμός είναι διάχυτος σε κάθε έννοια αυτής της κοινωνίας διότι ακριβώς ο τρόπος δόμησης και λειτουργίας της είναι που τον δημιουργούν και τον θρέφουν.

ΟΥΤΕ ΑΘΩΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Την Τετάρτη 7/10 εκδικαζόταν η υπόθεση της χρυσής αυγής για εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε πάνω σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγυπτίους αλιεργάτες κ.α. Εκτός του ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που είτε ξεχάστηκαν ή συγκαλήφθηκαν, είτε πολύ απλά δε μαθεύτηκαν ποτέ (πογκρόμ σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες, επιθέσεις σε κουίρ άτομα, αντιφασίστ(ρι)ες, στέκια και καταλήψεις κ.α.), η εν λόγω δίκη και το αποτέλεσμα αυτής μας αφήνουν αδιάφορους. Οι φυλακίσεις γίνονται ίσα-ίσα για να εξευμενίσουν την ορμή του αντιφασιστικού κινήματος αλλά και για να επιστεγαστεί η μέχρι τώρα δράση του από την αστική δικαιοσύνη. Δεν θεωρούμε ότι αυτή επιτυγχάνεται μέσα σε αίθουσες κρατικών δικαστηρίων, θεσμούς κατασκευασμένους από την άρχουσα τάξη. Είναι το λιγότερο αφελές να πιστεύουμε ότι το σύστημα που γεννά τον φασισμό και τον χρησιμοποιεί εκεί που δε μπορεί να παρέμβει εμφανώς το ίδιο, πρόκειται να επιδιώξει την ολική καταστροφή του. Αυτό που κάνει είναι να τον καταστείλει προσωρινά όταν τείνει να ξεφεύγει και να τον επαναφέρει ως εφεδρεία όταν θα το χρειάζεται και θα το επιτρέπουν οι συγκυρίες. Δεν είναι λίγες οι φορές εξάλλου που η αστυνομία έχει έρθει σε αγαστή συνεργασία με τον εθνικιστικό/φασιστικό συρφετό. Για μας ο φασισμός δεν φυλακίζεται, τσακίζεται!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Ως πολιτικά υποκείμενα που εναντιώνονται σε οποιαδήποτε εξουσιαστική συμπεριφορά, τάση επιβολής, εξαναγκασμού και πειθάρχησης ή διαχωρισμό βάσει φυλής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν γίνεται παρά να βρισκόμαστε σε καθημερινή ρήξη και σύγκρουση με τον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, είτε φέρει σβάστικα, σημαία ή και τίποτα. Δε δεχόμαστε καμιά θεωρία περί των δύο άκρων, ίσα ίσα στηρίζουμε πως οποιοσδήποτε δεν τάσσεται υπέρ του φασισμού οφείλει να τον αντιμάχεται με λόγο και πράξη, τσακίζοντας τον όπου και αν εμφανίζεται, με κάθε τρόπο και μέσο.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Την 1η Νοεμβρίου του 2013, λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιείται ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο κατά την οποία εκτελούνται δύο από τους φασιστοφρουρούς της και ένας τρίτος τραυματίζεται σοβαρά. Από εκείνη την μέρα και μετά, η Χρυσή Αυγή και διάφορα άλλα εθνικιστικά μορφώματα, προσπαθούν να ηρωοποιήσουν τους δύο νεκρούς και να αντλήσουν πολιτική υπεραξία με κάθε τρόπο. Λες και είναι ιδιαίτερα τιμητικό να πεθαίνει κάποιος επειδή συμμετέχει σε μια νεοναζιστική οργάνωση. Το αποκορύφωμα της προσπάθειας είναι το μνημόσυνο-φιέστα που διοργανώνεται την συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο και όπου μαζεύεται όλος ο εθνικοπατριωτικός βούρκος, περιφρουρούμενος πάντα από την πολιτικά συγγενική σε αυτόν ελληνική αστυνομία.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Εμείς, όπως και κάθε άλλο άτομο που επιλέγει να εναντιώνεται έμπρακτα στον φασισμό, οφείλουμε να είμαστε εκεί και να απαντήσουμε μαχητικά. Να μην ανεχτούμε κανένα δημόσιο λόγο, κανένα πανηγυράκι, καμία φυσική τους παρουσία ποτέ και πουθενά.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου email: irakleio@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License