Γαλλόφωνη Αναρχική Ομοσπονδία: Δολοφονία δασκάλου από Ισλαμιστή

Στη Γαλλία, ο Samuel Paty πέθανε επειδή ήταν έπραξε σαν δάσκαλος, επειδή έκανε τη δουλειά του, επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κριτικό πνεύμα στα παιδιά που φρόντιζε. Εκφράζουμε την στήριξή μας στην οικογένεια του και εκείνους που τον γνώριζαν.

post image

Δελτίο τύπου της Γαλλόφωνης Αναρχικής Ομοσπονδίας

18 Οκτωβρίου, 2020

Στη Γαλλία, ο Samuel Paty πέθανε επειδή ήταν έπραξε σαν δάσκαλος, επειδή έκανε τη δουλειά του, επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κριτικό πνεύμα στα παιδιά που φρόντιζε. Εκφράζουμε την στήριξή μας στην οικογένεια του και εκείνους που τον γνώριζαν.

Ο δολοφόνος του τον αποκεφάλισε στο όνομα μιας ιδεολογίας που, σε πολλά μέρη του κόσμου, επιτίθεται σε οτιδήποτε εκθέτει τα ανθρώπινα όντα στην ελευθερία: στα σχολεία και σε όσους εργάζονται στο όνομα της γνώσης, σε ακτιβιστές που παλεύουν για την εκκοσμίκευση των θρησκειών, αγωνιστές για την ισότητα των φύλων κλπ.

Δεν ήταν ο πρώτος δάσκαλος στο κόσμο που έπεσε στο όνομα την ιδεολογίας του πολιτικού Ισλάμ. Τέτοιου είδους αντιδραστικοί προσπαθούν να επιβάλουν μέσω του φόβου, μέσω της λογοκρισίας, το όραμά τους για τον κόσμο με βάση την αυστηρή ανάγνωση ενός βιβλίου που θεωρούν ιερό. Όλοι οι υποστηρικτές αυτών των θανατηφόρων αντιδραστικών ιδεολογιών, από όπου και αν προέρχονται, γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να βρουν στρατιώτες-"εθελοντές" , μερικές φορές απλώς βασιζόμενοι στα στρώματα που είναι περισσότερο υποβαθμισμένα στην κοινωνία μας, ταίζοντάς τους μίσος και προσφέροντάς τους μια αίσθηση "ταυτότητας" για τους δικούς τους σκοπούς.

Δεν φτάνει απλώς να κυνηγήσουμε τις ιδέες τους. Ακόμα πιο αναποτελεσματικά θα ήταν να συγχωνεύσουμε, όπως κάποιοι ονειρεύονται, όλους τους πιστούς μιας θρησκείας σαν μια ενιαία οντότητα. Πρέπει να τους ξεγράψουμε!

Για εμάς τους αναρχικούς, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της εμφάνισης μιας πραγματικά ισότιμης και ελεύθερης κοινωνίας όπου ο καθένας θα έχει τη θέση του ως άτομο. Πρέπει επίσης, τουλάχιστον να στηρίξουμε τους αγώνες για την εκκοσμίκευση των θρησκειών σε όλο το κόσμο. Και εμείς, οι αναρχικοί, επιθυμούμε να αγωνιζόμαστε για την μελλοντική εξαφάνιση των θρησκειών και δεισιδαιμονιών, την κατάργηση των συνόρων και των κοινωνικών τάξεων καθώς και την επίτευξη του προτάγματος της αλληλοβοήθειας σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κράτη και οι πόλεμοι, οι θρησκείες και ο καπιταλισμός τροφοδοτούν το ένα το άλλο σε βάρος όλων των ελευθεριών.

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με μια απλή καταδίκη χωρίς να σκεφτόμαστε και να εφαρμόζουμε τις κοινωνικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για την άρση των δεσμών μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι καθώς μετράμε νεκρούς, ακούγοντας καλέσματα για "εθνική ενότητα" και μετά επιστρέφουμε πάλι στη σιωπή.

Το χρωστάμε σε όλους εκείνους που εκφοβίζονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται στο όνομα της αντιδραστικότητας και στην επιθυμία να επιβληθεί ένα οπισθοδρομικό όραμα για την κοινωνία μας, από όπου και αν προέρχεται.

Ούτε θεοί, ούτε αφέντες, ούτε κράτη, ούτε αφεντικά!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License