Συνεχής ανταπόκριση από τον αγώνα ενάντια στην καταστολή στο Βερολίνο | 8-11/10

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο με τη συνεργασία συντρόφων και συντροφισσών από εκεί θα δημοσιεύουμε ενημερώσεις από τις στιγμές του αγώνα, όσο πιο συχνά γίνεται. Ο σύνδεσμος στο site (https://apatris.info/antapokrisi-apo-ton-agona-enantia-sti/) θα διατηρείται και οι νέες ενημερώσεις θα μπαίνουν πάνω, αμέσως μετά το εισαγωγικό τμήμα. Αντίστοιχα, θα δημοσιεύονται αυτούσιες σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις και στο Athens Indymedia. Ενάντια σε κράτη, σύνορα και κεφάλαιο, από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Βερολίνο

post image

11.10

Έχει προγραμματιστεί μικροφωνική γειτονιάς από τη Rigaer94, η οποία βρίσκεται 50 μέτρα από την εκκενωμένη πλέον Liebig34 σε ένδειξη αλληλεγγύης και συνέχισης του αγώνα.

10.10

Πραγματοποίηθηκε επίθεση με πέτρες και μπογιές σε νεόκτιστο κτίριο που θα προσέφερε στέγη σε startup εταιρείες και coworking εταιρείες στην περιοχή Hackescher Markt.

9.10

Πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία στην περιοχή του νότιου Friedrichshain. Τοποθετήθηκαν οδοφράγματα, κάηκαν κάδοι, σπάστηκαν τουλάχιστον 20 πολυτελή αυτοκίνητα και πραγματοποίηθηκε επίθεση σε κτίριο του Padovicz (ιδιοκτήτη της Liebig34).

Πραγματοποίηθηκε επίθεση σε δύο οχήματα real estate εταιρειών, όπου καταστράφηκαν τα λάστιχα και γράφτηκαν συνθήματα υπέρ της Liebig34.Πραγματοποίηθηκε επίθεση με πυροσβεστήρα σε σπίτι στενού συνεργάτη του Padovicz.

Τοποθετήθηκαν τρία φλεγόμενα οδοφράγματα, στους δρόμους Holzmarktstrasse, Kynaststrasse και Mühlendamm, κεντρικές οδικές αρτηρίες στην πόλη του Βερολίνου διαταράσσοντας έτσι στην κίνηση. Στην Kynaststrasse πραγματοποίηθηκε και επίθεση σε νεόκτιστο πολυτελές κτίριο.

Την ίδια μέρα στις 21.00 πραγματοποίηθηκε η πορεία αλληλεγγύης στην εκκενωμένη Liebig34, διοργανωμένη από την Interkiezionale. Η πορεία ξεκίνησε από το Monbijoupark και πέρασε από το κέντρο του Mitte, την πιο τουριστικοποιημένη περιοχή του Βερολίνου, με πανάκριβα μαγαζιά ρουχισμού, ακριβά εστιατόρια μπαρ και γκαλερί. Στόχος της πορείας ήταν η διατάραξη της κανονικότητας σε μια από τις πιο κυριλοποιημένες και τουριστικές γειτονιές. Η πορεία ξεκίνησε με 2.500 κόσμο και με συγκρουσιακές διαθέσεις.

Οι μπάτσοι από την αρχή της πορείας κατέστησαν σαφή την παρουσία τους με αμέτρητες δυνάμεις στη γύρω περιοχή και μικρό-εμπλοκές με το μπροστινό μπλοκ. Η πορεία κατάφερε να ξεκινήσει την προγραμματισμένη ώρα. Μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησαν και παρεμβάσεις, αμάξια και καταστήματα σπάστηκαν, στάσεις λεωφορείων θρυμματίστηκαν. Οι μπάτσοι με επιθετική παρέμβαση κατάφεραν να κόψουν την πορεία στη μέση. Αυτό όμως δεν αποδυνάμωσε τον κόσμο όπου μικρές ομάδες συνέχισαν το «έργο» τους. Η πορεία κατάφερε να συσπειρωθεί ξανά και να συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες σπασμένα καταστήματα, καμμένα αυτοκίνητα και κάδοι και μια δυναμική πορεία να καταφέρνει να ολοκληρώνει το δρομολόγιό της.

8.10

Τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός σε σωλήνες θέρμανσης στην περιοχή του SabotGarden (κατάληψη γης που εκκενώθηκε τον προηγούμενο χρόνο).

Πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην Charlottenburger strasse στο Weissensee.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License