Αφίσα: Φωτιά στην Ψηφιακή Φυλακή

Φωτιά στην Ψηφιακή Φυλακή - Ποτέ δεν είναι αργά για ν’ αντισταθούμε

post image

Αφίσα: Φωτιά στην Ψηφιακή Φυλακή

Φωτιά στην Ψηφιακή Φυλακή

Ποτέ δεν είναι αργά για ν’ αντισταθούμε

Τεχνητή Νοημοσύνη

Τα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία λαμβάνουν κυβερνητική επιχορήγηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, δουλεύουν ώστε να θέσουν τους αλγορίθμους “μηχανικής μάθησης” στην υπηρεσία μιας μακράς λίστας επιχειρήσεων. Φορώντας ένα “ηθικό” προσωπείο, κάποιες εφαρμογές θα δώσουν απλώς τη δυνατότητα στους καπιταλιστές που βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις να πλουτίσουν περαιτέρω. Άλλες αποσκοπούν να ενισχύσουν την καταστολή, είτε όσον αφορά τον εντοπισμό κλεφτών μέσω αυτόματης βιντεο-παρακολούθησης σε σούπερ-μάρκετ, αναπτύσσοντας εργαλεία αναγνώρισης προσώπου τα οποία πιάνουν ακόμα και σε μερικώς καλυμμένα πρόσωπα, είτε όσον αφορά την “πρόληψη” του εγκλήματος ή την πιθανότητα διάπραξης εγκλήματος από κάποιον φυλακισμένο.

Ασύρματο Δίκτυο 5G

Το πρωτοφανές εύρος ζώνης της τεχνολογίας 5G γεννά τη δυνατότητα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης σε κλίμακα μεγαλούπολης, σε πραγματικό χρόνο. Κάθε κίνηση καθίσταται ανιχνεύσιμη χάρη στις χιλιάδες κάμερες που είναι ενσωματωμένες σε έναν κεντρικό μηχανισμό παρακολούθησης. Το όραμα αυτό τίθεται ήδη σε εφαρμογή σε περισσότερες από μία ευρωπαϊκές “έξυπνες πόλεις”. Αμέτρητοι αισθητήρες στιγματίζουν τους δημόσιους χώρους, σε επιχειρήσεις, οχήματα και δημόσιες συγκοινωνίες, και σκανάρουν τα σώματά μας αποσκοπώντας να καταστήσουν κάθε μας κίνηση αντικείμενο προς μέτρηση, πρόβλεψη και έλεγχο · όλα αυτά υπό μια μαρκίζα “φιλική προς το περιβάλλον”. Χάρη στη διεισδυτικότητά του, ένα δίκτυο αλγορίθμων καθίσταται αόρατο και, κατ’ επέκταση, γίνεται αδύνατο να του αντισταθούμε.

Ρομποτική και Αυτοματοποίηση

Αυτοκινούμενα αμάξια. Ρομποτοποιημένες αποθήκες. Μαγαζιά χωρίς ταμίες. Ρομπότ-διανομείς που καλούν τους μπάτσους όταν δέχονται επίθεση. Αναπτύσσεται μια υποδομή που θα αλλάξει άπαξ δια παντός τον κόσμο της εργασίας και το πλαίσιο της διαβίωσής μας. Δεν πενθούμε για τον αφανισμό εξαντλητικών και βαρετών δουλειών. Αποκτηνωτικοί ρυθμοί επιβάλλονται στους εναπομείναντες εργάτες, οι οποίοι πρέπει να συμβαδίσουν με τα μηχανήματα και τα παραγωγικά προγράμματα, ειδάλλως θα πάρουν πόδι. Εν τω μεταξύ, τι μέτρα κοινωνικού ελέγχου και τι εκμεταλλευτικές μηχανορραφίες περιμένουν τις σύγχρονες αποκλεισμένες μάζες σε μια εποχή τεχνολογικής ανεργίας;

Ζωή μπροστά από μια Οθόνη

Οι πιθανότητες για αυθεντικές σχέσεις των ανθρώπων αναμεταξύ τους αλλά και με ό,τι τους περιβάλλει, σιγοσβήνουν όλο και περισσότερο μπρος στην ψηφιακή “υπερ-συνδεσιμότητα”. Η κατανόηση, η ανακάλυψη και η αναζήτηση νοήματος ξεπέφτουν σε απλή παραγωγή δεδομένων. Ελλειματική προσοχή, προβλήματα μνήμης, απώλεια συναισθηματικών ικανοτήτων και φαντασίας, διαταραγμένος ύπνος, μυο-σκελετικός πόνος, άγχος, μοναξιά, κατάθλιψη: Τα συμπτώματα του εθισμού στις online τεχνολογίες επιδεινώνονται καθώς αυξάνονται τα πληθυσμιακά ποσοστά που ξοδεύουν ολάκερη τη ζωή τους βυθισμένα σε οθόνες αφής.

Για μια ζωή ελεύθερη και πλήρη, ανοιχτή προς το άγνωστο

Ας γίνουμε η βλάβη στο δίκτυό τους!

PDF προς εκτύπωση

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License