Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου Ευελπίδων-Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου δικαστήρια Ευελπίδων-Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών.

post image

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου δικαστήρια Ευελπίδων-Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών

 

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 το πρωί στα Άνω Πετράλωνα, μπάτσοι και δικαστικός επιμελητής πραγματοποιήσανε έξωση σε ζευγάρι, το οποίο κατοικούσε σε σπίτι που έχει κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα και έπειτα από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αγοράστηκε από ένα «κοράκι», που κατοικεί στην περιοχή μας. Μπήκαν στην πολυκατοικία με τη βοήθεια γειτόνισσας από το διπλανό σπίτι που είχε πρόσβαση σε αυτήν, έσπασαν την εσωτερική πόρτα και εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος από τη γειτονιά έξω από το σπίτι και βρέθηκε αντιμέτωπος με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένες-οι γειτόνισσες-ες προσπάθησαν να εμποδίσουν για ακόμα μια φορά την έξωση και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους μπάτσους, οι οποίοι προσήγαγαν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα συνελήφθη με τις κατηγορίες της αντίστασης και της απείθειας. Ο συλληφθέντας γείτονάς μας δικάζεται τη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Είμαστε σε πόλεμο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πριν βρεθούμε σε ακόμα χειρότερη θέση. Οι κατασχέσεις αποτελούν κομμάτι της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων ανεξαρτήτως εθνικότητας. Πρέπει να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα και την περαιτέρω υποτίμηση της ζωής μας. Η στέγαση αποτελεί βασική ανάγκη για όλες και όλους μας και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τη στερήσουν. Το δικαίωμα στη στέγη πρέπει να το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας. Με ένα κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις και τις εξώσεις που θα οργανώσει συλλογικά τη βοήθεια σε όποιον/α χτυπιέται. Θα είναι παρόν στα δικαστήρια, αλλά κυρίως στις γειτονιές, στο πλευρό καθενός και καθεμίας που απειλείται να ξεσπιτωθεί. Θα μπλοκάρει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους, τραπεζών και πλούσιων. Θα προτάσσει τις καταλήψεις εγκαταλελειμμένων σπιτιών. Θα δίνει μάχες στους δρόμους ενάντια σε εκείνους τους μηχανισμούς που προστατεύουν τα συμφέροντα των ισχυρών. Ένα κίνημα που θα υπερασπίζεται το δίκιο και τις ανάγκες μας.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 9ΠΜ, ΚΤΗΡΙΟ 2

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License