KCK: Σταματήστε την Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα να επιτευχθεί η ελευθερία

Το KCK ξεκινάει μια επαναστατική δημοκρατική εκστρατεία στις 12 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «Σταματήστε την Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα να επιτευχθεί η ελευθερία / Μετάφραση από το δύκτιο ANF

post image

Το KCK ξεκινάει μια επαναστατική εκστρατεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Το KCK ξεκινάει μια επαναστατική δημοκρατική εκστρατεία στις 12 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «Σταματήστε την Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα να επιτευχθεί η ελευθερία ».

ANF ​​BEHDINAN Πέμπτη, 10 Σεπ 2020, 10:04

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια εκστρατεία στις 12 Σεπτεμβρίου για την εξάλειψη των υφιστάμενων κινδύνων, για την επίτευξη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής ζωής. Η εκστρατεία με το σύνθημα «Σταματήστε την Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα να επιτευχθεί η ελευθερία » θα περιλαμβάνει το Κουρδιστάν, το εξωτερικό και όλες τις χώρες όπου οι Κούρδοι ζουν σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες κάθε.

Η δήλωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος που εδράζει στη Μέση Ανατολή, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή του Σαντάμ στο Κουβέιτ και τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ με τους συμμάχους της, συνεχίζεται για 30 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ετών, εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν. Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται σήμερα με τη συμμετοχή πολλών δρώντων. Οι πολεμικές διαδικασίες πληθαίνουν καθώς οι καπιταλιστικές ιμπεριαλιστικές χώρες δεν συμμετέχουν άμεσα στη μάχη λόγω του χαρακτήρα του παγκόσμιου καπιταλισμού, όπως συνέβη στον πρώτο και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Στον εν εξελίξει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο συμμετέχουν έντονα οι τοπικές δυνάμεις.

Το τουρκικό κράτος που κυβερνάται από τη φασιστική συμμαχία AKP-MHP συγκαταλέγεται μεταξύ των διακεκριμένων δρώντων που συμμετέχουν - άμεσα ή έμμεσα - στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή. Το AKP τέθηκε στην εξουσία στην Τουρκία μετά τη διεθνή συνωμοσία που ανέπτυξαν οι ΗΠΑ εναντίον του ηγέτη Apo (Abdullah Öcalan) πριν από μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία, κυβερνώμενη από ένα πολιτικό ισλαμικό συνεργάσιμο κόμμα, στην παρέμβασή τους στη Μέση Ανατολή. Καθώς η γενοκτονική και αποικιοκρατική τουρκική κρατική δομή σχεδίαζε να εξαλείψει το PKK μέσω της αιχμαλωσίας του ηγέτη Apo, στο AKP με τον ισλαμιστικό χαρακτήρα δόθηκε ένας ρόλος για την επανένταξη των Κούρδων στο γενοκτονικό και αποικιακό σύστημα. Το σχέδιο του φασιστικού πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου για την ένταξη του πολιτικού Ισλάμ στο σύστημα και την ολοκλήρωση της γενοκτονίας εναντίον των Κούρδων, παραδόθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο στην κυβέρνηση του AKP. Όταν ρωτήθηκε για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος το 2003, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι δεν θα υπήρχε κουρδικό ερώτημα εάν δεν το σκεφτόμασταν, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση του AKP αντιμετωπίζουν το κουρδικό ζήτημα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΚΟΠΗΣ 2014

Μέχρι το 2014, η κυβέρνηση του AKP διεξήγαγε έναν ειδικό πόλεμο ενάντια στον κουρδικό αγώνα για την ελευθερία χρησιμοποιώντας ποικίλους τρόπους και μεθόδους. Ωστόσο, όταν έγινε κατανοητό ότι ο κουρδικός αγώνας για την ελευθερία δεν μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο και να εξαλειφθεί με ψυχολογικές και ειδικές πολεμικές μεθόδους, το λεγόμενο Σχέδιο Κατάρρευσης ετοιμάστηκε το καλοκαίρι του 2014 και ελήφθη απόφαση για να τεθεί σε εφαρμογή κατά τη Συνάντηση Εθνικής Ασφάλειας στις 31 Οκτωβρίου 2014. Σε απάντηση, ο Πρόεδρος Apo παρουσίασε ένα σχέδιο επίλυσης τριών σταδίων για την ματαίωση του εν λόγω σχεδίου. Στην συνέχεια, οι δημοκρατικές δυνάμεις σχημάτισαν μια συμμαχία και προσπάθησαν να την καταστήσουν λειτουργική στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Εκείνοι που ετοίμασαν το Σχέδιο Κατάρρευσης πρώτα σχημάτισαν συμμαχία με το ISIS ενάντια στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας. Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015, συμμάχησαν με το MHP (Κόμμα Εθνικιστικό Κίνημα) και την Ergenekon και ξεκίνησαν μια επίθεση για να καταρρίψουν το κουρδικό κίνημα ελευθερίας. Η κυβέρνηση του AKP, η οποία ήθελε να συμμαχήσει με τους φιλο-Fethullah κύκλους για την ανασυγκρότηση του κράτους με βάση την εξάλειψη του κουρδικού κινήματος ελευθερίας μέσω της συμπερίληψης του πολιτικού Ισλάμ που εμφανίστηκε με το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου, το 2014 έτεινε να διαμορφώσει το κράτος στη βάση του πολιτικού Ισλάμ μαζί με το MHP και την Ergenekon. Το σχέδιο ήταν να διεξαχθεί το Σχέδιο Κατάρρευσης με βάση μια τέτοιου είδους συμμαχία και να ολοκληρωθεί η γενοκτονία εναντίον των Κούρδων.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΠΕΡ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ

Δεν ήταν απλώς μια εκστρατεία εκμηδένισης του κουρδικού κινήματος ελευθερίας που ξεκίνησε με το Σχέδιο Κατάρρευσης του 2014. Ταυτόχρονα, τμήματα του Νότιου Κουρδιστάν και της Ροζάβα καταληφθήκαν με βάση προσπάθειες εξάλειψης του κουρδικού κινήματος ελευθερίας με απώτερο σκοπό την οικοδόμηση μιας νέας υπέρ-οθωμανικής ηγεμονίας στα εδάφη όπου οι Οθωμανοί είχαν κυριαρχήσει κάποτε. Το τουρκικό κράτος, το οποίο ακολουθούσε πολιτική εντός των υφιστάμενων πολιτικών του συνόρων μέχρι τότε, άλλαξε την εξωτερική του πολιτική με το Σχέδιο Κατάρρευσης. Ο βασικός παράγοντας που οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή πολιτικής από το τουρκικό κράτος, είναι το γεγονός ότι οι Κούρδοι έχουν εξελιχθεί σε δύναμη σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν και της Μέσης Ανατολής. Ο αγώνας των Κούρδων για να αποκτήσουν τις πολιτικές και κοινωνικές τους ελευθερίες χρησιμοποιώντας τη δύναμή τους εν μέσω του συστήματος της αποσύνθεσης που χτίστηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα ματαιώσει τη στρατηγική του τουρκικού κράτους να υποβάλει τους Κούρδους σε γενοκτονία και να κάνει το Κουρδιστάν περιοχή επέκτασης του σχηματισμού του τουρκικού έθνους. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κατάρρευση της γενοκτονικής πολιτικής τους, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξόντωσης εναντίον των Κούρδων. Ο στόχος ήταν να διαπράξει την κουρδική γενοκτονία εκμεταλλευόμενος τις διαμάχες των διαφόρων κρατών στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και η γενοκτονία που διαπράχθηκε εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Σύριων, των Χαλδαίων, των Πόντιων και των Ελλήνων στην Ανατολία κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλοι οι Κούρδοι πρέπει να γνωρίζουν αυτήν την αλήθεια για να ακολουθήσουν μια σωστή πολιτική και να διεξάγουν έναν σωστό αγώνα υπό τις συνθήκες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και οι περιφερειακές συγκρούσεις είχαν πάντα ισχυρή επιρροή στον καθορισμό της μοίρας των λαών και των εδαφών. Το Κουρδιστάν βρίσκεται στην καρδιά της Μέσης Ανατολής όπου πραγματοποιείται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο νέος πολιτικός σχηματισμός που θα αναλάβει η Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία θα κατευθύνει όλες τις πολιτικές, στρατιωτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Από αυτήν την άποψη, οι Κούρδοι πρέπει να ενεργήσουν με μεγάλη συνείδηση ​​για να μη γίνουν θύματα του γενοκτονικού και αποικιακού συστήματος, όπως συνέβη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάνοντας ορισμένα επιτεύγματα σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν, οι Κούρδοι έχουν αυξήσει την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωή. Ωστόσο, υπάρχει η πραγματικότητα ενός γενοκτονικού, αποικιακού τουρκικού κράτους που είναι πρωτοπόρος στις εχθροπραξίες εναντίον των Κούρδων και θέλει να εκμηδενίσει τους Κούρδους μέσω δημογραφικών αλλαγών και μεθόδων πολιτιστικής και φυσικής εξόντωσης. Ορίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης ως αποτυχία, το τουρκικό κράτος εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία και το σχέδιό του να κυβερνήσει στα πρώην οθωμανικά εδάφη, με το Κουρδιστάν να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Για το λόγο αυτό, το τουρκικό κράτος δεν στοχεύει μόνο ενάντια στον αγώνα για την ελευθερία του λαού μας στο Βόρειο Κουρδιστάν. Αυτή η αλήθεια αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διεξάγει επίσης επιχειρήσεις κατοχής εναντίον της Ροζάβα, χτίζει δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο Νότιο Κουρδιστάν που εκτείνονται μέχρι την περιοχή της Μοσούλης, βομβαρδίζει συνεχώς τις ζώνες Άμυνας σε Medya, Shengal, Maxmur και Shehrezor και προσπαθεί να καταλάβει όλο και περισσότερες στρατηγικές ορεινές περιοχές στο Νότιο Κουρδιστάν. Υπό αυτήν την έννοια, η πολιτική και οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους αφορούν όλο τον κουρδικό λαό. Σε αυτό το στάδιο, οι λαοί και οι πολιτικές μας δυνάμεις σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν πρέπει να κατευθύνουν τη στάση και τον αγώνα τους ενάντια στο τουρκικό κράτος. Ούτε σωστή πολιτική μπορεί να ακολουθηθεί ούτε αγώνας για την καταπολέμηση της γενοκτονίας μπορεί να επιτευχθεί, όσο η πολιτική και οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους δεν θεωρούνται ζήτημα ύπαρξης και ανυπαρξίας από τον λαό του Κουρδιστάν. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα συνθήκες πολύ πιο επικίνδυνες από αυτές που δημιουργήθηκαν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΦΕΛΗ

Το τουρκικό κράτος, πρωτοπόρος στις εχθροπραξίες εναντίον των Κούρδων, ακολουθεί την κουλτούρα της γενοκτονίας και της αποικιοκρατίας που θα ζήλευε και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σε αντίθεση με την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο κουρδικός λαός, ωστόσο, έχει αποκτήσει εθνική συνείδηση, εθνική δημοκρατική πολιτική και οργανωμένη κοινωνία. Είναι η πρώτη φορά που η στρατιωτική οργάνωση των Κούρδων και η ικανότητα τους στην πάλη έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Ενώ μετά την κατάρρευση του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου τους επιβλήθηκε το σύστημα της γενοκτονίας, οι Κούρδοι απέκτησαν σημαντική εθνική, κοινωνική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη. Από την άλλη πλευρά, οι Κούρδοι, που περιγράφονται ως «άνθρωποι χωρίς συνήγορο» σήμερα είναι μεταξύ των λαών με τη μεγαλύτερη συμπάθεια σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας των Κούρδων ολοένα και μεγαλώνει με το γεγονός ότι ως λαός δίνει ιδιαίτερη και παραδειγματική προσοχή στη δημοκρατική κουλτούρα, στην προοπτική του Δημοκρατικού Έθνους, στην γυναικεία ισότητα, στην οικολογική κοινωνία και στην οικο-βιομηχανική προσέγγιση. Εάν οι Κούρδοι εδραιώσουν την ενότητά τους, γνωρίσουν καλά την πραγματικότητα του εχθρού, ακολουθήσουν μια σωστή πολιτική και δώσουν έναν αποτελεσματικό αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία, υπό τις σημερινές συνθήκες στη Μέση Ανατολή, να είναι οι λαοί που θα κατορθώσουν τα μέγιστα.

Η ιδεολογική-πολιτική γραμμή του Προέδρου Apo και η ηγετική του δύναμη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσει ο κουρδικός λαός ισχύ σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν και της Μέσης Ανατολής. Αναμφίβολα, κι' άλλες κουρδικές πολιτικές δυνάμεις και οι λαοί μας σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν έχουν δώσει τεράστιους αγώνες με βαρύ τίμημα. Ωστόσο, ο αγώνας του ΡΚΚ σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν και η οργάνωσή των Κούρδων σε όλον τον κόσμο, στον αγώνα, επέτρεψε στον κουρδικό λαό να γίνει μια ουσιαστική πολιτική, κοινωνική και στρατιωτική δύναμη στη Μέση Ανατολή. Το παράδειγμα του Ηγέτη Apo για τη γυναικεία απελευθέρωση, την οικολογική και δημοκρατική κοινωνία, βοήθησε τους Κούρδους να αποκτήσουν μια πιο σύγχρονη ιδεολογική και πολιτική δύναμη και να γίνουν ο ανερχόμενος λαός του 21ου αιώνα. Ο οργανωμένος και ανθεκτικός χαρακτήρας των Κούρδων, οι οποίοι κερδίζουν τη δύναμη τους από την κατευθυντήρια γραμμή του ηγέτη Apo, θα ματαιώσει τα σχέδια του τουρκικού κράτους και θα μετατρέψει τους Κούρδους σε μια αδάμαστη δύναμη. Εάν αυτή η διαδικασία ανάπτυξης δεν μπορέσει να αποτραπεί, όχι μόνο θα επιτρέψει την επίτευξη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής ζωής για τους Κούρδους, αλλά και τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής. Αντιμέτωπο με αυτήν την αλήθεια, το τουρκικό κράτος έλαβε δράση για την εξάλειψη της επαναστατικής και δημοκρατικής κατευθυντήριας γραμμής του Ηγέτη Apo χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο. Το KDP, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα με βάση τα στενά συμφέροντα του και ανίκανο να ανεχθεί το γεγονός ότι η γραμμή του ηγέτη Apo εξελίσσεται στην πιο αποτελεσματική δύναμη στο Κουρδιστάν, έχει δημιουργήσει σχέσεις με διάφορες δυνάμεις. Μία από αυτές τις δυνάμεις είναι το τουρκικό κράτος, που κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει αυτή την πρόοδο. Οι ΗΠΑ, που θέλουν να διαμορφώσουν τη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα στον τρέχοντα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θέλουν να αποδυναμώσουν και να απενεργοποιήσουν το ΡΚΚ. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και της Μέσης Ανατολής, γίνονται εταίροι στην εξάλειψη του PKK. Αυτή η αλήθεια αποκαλύπτει επίσης για ποιους λόγους ασκείται η επιδεινούμενη απομόνωση στον Πρόεδρο Apo.

Το τουρκικό κράτος χρησιμοποιείται επίσης από διάφορες δυνάμεις ως η κύρια δύναμη για την εξάλειψη του κουρδικού κινήματος ελευθερίας. Η αδυναμία του KDP να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του τουρκικού κράτους τον βασικό εχθρό εναντίον των Κούρδων γενικά, είναι τεράστια αμέλεια. Αυτή η υπόθεση έχει γίνει ένας παράγοντας που αποδυναμώνει τον αγώνα του κουρδικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία και τον εκθέτει σε απειλές στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν. Ωστόσο, οι πολιτικές του γενοκτονικού τουρκικού κράτους αποτελούν μεγάλο κίνδυνο όχι μόνο για το Βόρειο Κουρδιστάν και τη Ροζάβα, αλλά και για το Νότιο Κουρδιστάν, όπου απειλούνται όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Αν ολόκληρος ο κουρδικός λαός, δεν αντιμετωπίσει το τουρκικό κράτος με πνεύμα εθνικής ενότητας, το τουρκικό κράτος θα εκμεταλλευτεί αυτόν τον κατακερματισμό, θα επεκτείνει την κατοχή του στο Νότιο Κουρδιστάν και θα πραγματοποιήσει την πολιτική του να προσαρτήσει τη Μοσούλη και το Κιρκούκ με την πρώτη ευκαιρία. Αυτό δεν είναι μια υπόθεση, αλλά ένας στόχος που εκφράζεται ανοιχτά και επανειλημμένα από τις τουρκικές κρατικές αρχές.

Το γεγονός ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή, με το Κουρδιστάν να βρίσκεται στο επίκεντρο, αναδεικνύει την ύπαρξη του έντονου πολιτικού αγώνα που διεξάγεται στο Κουρδιστάν. Η επικράτεια του Κουρδιστάν βρίσκεται κάτω από έναν μεγάλο πόλεμο και έναν πολιτικό αγώνα. Αυτό αποδεικνύεται από τις γενοκτονικές επιθέσεις της Τουρκίας στο Βόρειο Κουρδιστάν, την κατοχή στην Rojava, τον έντονο αγώνα στη Βορειοανατολική Συρία, τον καθημερινό πολιτικό και στρατιωτικό αγώνα στο Νότιο Κουρδιστάν, την αποτυχία της ανεύρεσης λύσης στο κουρδικό ζήτημα στο Ανατολικό Κουρδιστάν και τις συνεχείς επιθέσεις του τουρκικού κράτους στις δυνάμεις ελευθερίας του Κουρδιστάν εκεί. Κατά τη διάρκεια του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, εντός του τεράστιου πολιτικού και κοινωνικού χάους, κάθε πολιτική δύναμη θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση της ώστε να επωφεληθεί από τις νέες ισορροπίες που θα σχηματιστούν. Αυτή η πραγματικότητα έγινε πιο διακριτή για τους Κούρδους οι οποίοι υπέστησαν γενοκτονία τον 20ο αιώνα αλλά έχουν μια μεγάλη ευκαιρία για χειραφέτηση τον 21ο αιώνα. Σε αυτό το περιβάλλον έντονου πολέμου, οι Κούρδοι θα χάσουν αυτήν την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά τους, εάν δεν ακολουθήσουν μια αποτελεσματική πολιτική, δεν ενισχύσουν την αυτοδυναμία τους και αν δεν δώσουν μια σημαντική πάλη. Από αυτήν την άποψη, οι Κούρδοι σήμερα πρέπει να προσεγγίσουν το ζήτημα σε όλες τις πτυχές του, και να ενισχύσουν τον αγώνα με την εθνική δημοκρατική τους ενότητα, στη βάση της ενδυνάμωσης του αγώνα τους για ελευθερία και δημοκρατία. Το να είσαι απλός θεατής στη σύγκρουση που περιλαμβάνει αρκετές δυνάμεις εντός του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου θα δημιουργήσει αναπόφευκτες απώλειες, Σε αντίθετη περίπτωση θα επιτρέψει περαιτέρω επιτεύγματα και θα προστατεύσει τα ήδη κεκτημένα.

Η ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Το γενοκτονικό αποικιακό τουρκικό κράτος έχει διαμορφώσει την εσωτερική και εξωτερική του πολιτική με βάση τον πόλεμο σε μια προσπάθεια να συντρίψει τον αγώνα για την ελευθερία του κουρδικού λαού. Θέλει να υποβάλει τους Κούρδους σε γενοκτονία και να πραγματοποιήσει το γονιδιακό του όνειρό να είναι μια μεγάλη χώρα υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται εντός του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Βασικά, ακολουθεί μια πολιτική πολέμου ενάντια στον κουρδικό λαό παντού. Το τουρκικό κράτος έχει γίνει ο κύριος εχθρός όχι μόνο του Βόρειου Κουρδιστάν αλλά και όλων των περιοχών του Κουρδιστάν. Αυτή η πραγματικότητα απαιτεί έναν αγώνα ενάντια στο τουρκικό κράτος σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Ωστόσο, οι επιθέσεις του αποικιοκρατικού τουρκικού κράτους έχουν γίνει μια κατάσταση ρουτίνας και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με αποσπασματικούς αγώνες. Εάν οι Κούρδοι στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και στο εξωτερικό διεξάγουν έναν κοινό και παράλληλο αγώνα, τότε οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους θα μπορούσαν να απωθηθούν. Αυτή η επιθετική γενοκτονική αποικιοκρατία θα μπορούσε να νικηθεί και η απειλή για τον κουρδικό λαό και τους λαούς της Μέσης Ανατολής θα μπορέσει να αποτραπεί.

Παρά το γεγονός ότι το τουρκικό κράτος υπό την κυριαρχία της φασιστικής συμμαχίας AKP-MHP βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς επίθεσης εναντίον των Κούρδων, των λαών και των δημοκρατικών δυνάμεων εντός της χώρας και εναντίον των άλλων περιοχών του Κουρδιστάν καθώς και άλλων χωρών και λαών στην περιοχή, δεν έχει τη δύναμη να επιτύχει κανένα αποτέλεσμα με αυτές τις επιθέσεις. Αντίθετα, η κυβέρνηση του AKP-MHP είναι αδύναμη στο εσωτερικό της χώρας και αντιμετωπίζει ένα ευρύ μέτωπο έξω. Διαδίδοντας τον ισχυρισμό «κανένα πρόβλημα με τους γείτονες, κανένα πρόβλημα στη Μέση Ανατολή», κατέληξε σε σύγκρουση με κάθε πολιτική εξουσία και κράτος. Το τουρκικό κράτος έχοντας από καιρό προσπαθήσει να διατηρήσει την κυριαρχία του μέσω του πολέμου τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ρισκάρει κινδύνους που επηρεάζουν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα συνολικά. Ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει τις εσωτερικές και εξωτερικές αδυναμίες του μέσω του πολέμου, αυτή η πολιτική έχει φτάσει στο σημείο να φέρει την κυβέρνηση του AKP-MHP στο τέλος της. Αν και καταφεύγει σε περαιτέρω εκβιασμούς και στην πολιτική των απειλών για να βγει από αυτήν την κατάσταση, αυτή η μέθοδος έφερε την κυβέρνηση σε ένα βαθύτερο αδιέξοδο.

Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΚΡ-MHP ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η κυβέρνηση AKP-MHP στέκεται σε ασταθές έδαφος τόσο εντός και όσο και εκτός της χώρας. Ωστόσο, χρησιμοποιεί και παζαρεύει όλες τις πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες της χώρας προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, θα αυξήσει την επιθετικότητά της ακόμη πιο κατάφωρα για να ενισχύσει τη δύναμη της, θα διαπράξει την κουρδική γενοκτονία και θα αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή.

Με την επιθετικότητά της, η κυβέρνηση AKP-MHP θέλει να αποφύγει τον εκδημοκρατισμό και τη χειραφέτηση στην Τουρκία, το Κουρδιστάν και τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, μόλις η τουρκική πολιτική κατά της δημοκρατίας και των ελευθεριών ηττηθεί, οι λαοί θα καταφέρουν να χειραφετηθούν όχι μόνο στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια της Μέσης Ανατολής. Από αυτήν την άποψη, ο αγώνας ενάντια στην Τουρκία αποτελεί έναν μεγάλο και εκτεταμένο αγώνα για εκδημοκρατισμό και χειραφέτηση. Οι Κούρδοι έχουν τεράστια ικανότητα αγώνα για να κερδίσουν αυτήν τη μάχη για δημοκρατία και ελευθερία. Με την ιδεολογική και πολιτική τους πορεία, τις στρατιωτικές και πολιτικές δυνάμεις τους, και με τους φίλους τους στη Μέση Ανατολή και σε όλον τον κόσμο, οι Κούρδοι έχουν τις ευκαιρίες να επιτύχουν σε αυτόν τον αγώνα. Οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή έχουν σοβαρό υπόβαθρο και λαϊκή υποστήριξη. Η επαναστατική και δημοκρατική δύναμη του κουρδικού λαού και οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή θα κερδίσουν οριστικά μόλις κατευθύνουν τον αγώνα τους ενάντια στο τουρκικό κράτος, πουν είναι πρωτοπόρο στις εχθροπραξίες εναντίον των Κούρδων και της δημοκρατίας. Αυτό το επίτευγμα θα επιτρέψει στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή να γίνουν παραδείγματα δημοκρατίας, ελευθερίας και αξιών.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία ενώπιον των Κούρδων και των δυνάμεων της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή. Οι Κούρδοι και οι δυνάμεις της δημοκρατίας θα βγουν με μεγάλο κέρδος σε αυτήν τη διαδικασία δημιουργίας της Μέσης Ανατολής, από το χάος που έχει περιπέσει. Το Εκτελεστικό μας Συμβούλιο και εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών και ιδρυμάτων έχουν συγκεντρωθεί σε μια τέτοια διαδικασία, αξιολόγησαν διεξοδικά τις ευκαιρίες νίκης και τους κινδύνους και έλαβαν σημαντικές αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε και να αποκτήσουμε μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωή στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, στο εξωτερικό και σε όλες τις χώρες όπου ζουν οι Κούρδοι, θα ξεκινήσουμε, στις 12 Σεπτεμβρίου, μια επαναστατική δημοκρατική πρωτοβουλία με το σύνθημα «Σταματήστε την Απομόνωση, τον Φασισμό, την Κατοχή. Ώρα να επιτευχθεί η ελευθερία ».

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση AKP-MHP-Ergenekon, η οποία μετέτρεψε τη μέθοδο των βασανιστηρίων που βασίζεται στην επιδεινωμένη απομόνωση στο Ιμραλί, σε μια συστηματική ειδική πολεμική και ψυχολογική εκστρατεία εναντίον του κουρδικού λαού, και επίσης έχει διασπείρει την κατοχή και εντείνει τις πιέσεις τους λαούς, ιδίως τον κουρδικό, εντός και εκτός της χώρας.

Η απομόνωση που επιβλήθηκε στον ηγέτη του κουρδικού λαού στο Imralı είναι η πολιτική που αποτελεί την πηγή και την ενσάρκωση των επιθέσεων κατά των δημοκρατικών δυνάμεων στην Τουρκία και του κουρδικού κινήματος ελευθερίας. Από αυτό το σημείο, ο αγώνας ενάντια στην απομόνωση και την απελευθέρωση του ηγέτη του κουρδικού λαού έχει γίνει ο πιο συγκροτημένος και άμεσος αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτή η εκστρατεία σημαίνει ενίσχυση του αγώνα για την απελευθέρωση του Προέδρου Apo και βελτίωση και ενίσχυση του αγώνα για την ελευθερία κατά της γενοκτονίας των Κούρδων.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ιδεολογική και πολιτική γραμμή του Προέδρου Apo είναι το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, καθίσταται προφανές ότι η απελευθέρωση του είναι απαραίτητη για την επίτευξη του εκδημοκρατισμού και της ελευθερίας στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και το σύνολο της Μέσης Ανατολής. Από αυτή την άποψη, η επίτευξη αποτελεσμάτων προς το σκοπό αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εκστρατείας που θα αναπτυχθεί σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν αναλόγως των περιστάσεων και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής.

Σε αυτή τη βάση

ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Βόρειο Κουρδιστάν (Μπακούρ) θα βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και της εκστρατείας ενάντια στο φασισμό του ΑΚΡ-ΜΗΡ, καθώς αντιμετωπίζει μια φασιστική κυβέρνηση που επιδεινώνει τα προβλήματα σε Μπακούρ και Τουρκία και ακολουθεί μια σκληρή γραμμή για τους λαούς και τις αλλόπιστες κοινωνικές ομάδες, ειδικά τους Αλεβίτες. Αυτή η κυβέρνηση αύξησε τις θηριωδίες της στους λαούς της Τουρκίας προκειμένου να εφαρμόσει μια πολιτική γενοκτονίας στο Κουρδιστάν. Δεν είναι μόνο εχθρική προς τη δημοκρατία, εφόσον οι Κούρδοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν, αλλά και ασκεί έντονη πίεση στις δημοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον αγώνα των Κούρδων για ελευθερία και δημοκρατία. Καθώς η φασιστική κυβέρνηση AKP-MHP έπρεπε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην κοινωνία για να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία, ποδοπάτησε όλα τα πρότυπα δικαιοσύνης που είχαν δημιουργηθεί καθ 'όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας και ενέτεινε μια άνευ προηγουμένου καταπίεση ώστε να σιγουρέψει ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση στον κανόνα της.

Οι δίκες δεν συμπορεύονται με κανένα μέτρο δικαιοσύνης ούτε καν τυπικά. Με πρωτοφανή τρόπο, έχουν μετατραπεί σε μέσο καταστολής κατά της αντιπολίτευσης. Το σπαθί που πέρασε πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων στην Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι τώρα οι ορκισμένοι δικαστές που δεν έχουν πια ζυγαριές στα χέρια τους, αλλά σπαθιά για να κόψουν τους λαιμούς της αντιπολίτευσης. Ακριβώς όπως η Διεύθυνση των Θρησκευτικών Υποθέσεων κρατάει το σπαθί ανά χείρας, το ίδιο κάνουν και οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία. Από αυτή την άποψη, η διασφάλιση της δικαιοσύνης υποτίθεται ότι είναι μία από τις κύριες διαστάσεις του αγώνα ενάντια στον φασισμό στην Τουρκία, γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί αγώνας σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο αγώνας πρέπει να αναπτυχθεί με το σύνθημα «να σταματήσει ο φασισμός, να οικοδομηθεί η δημοκρατία, να εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη».

Είναι πολύ σημαντικό να ενοποιηθούν οι αγώνες του κουρδικού λαού και των Αλεβιτών και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Τουρκία. Από αυτήν την άποψη, είναι ζωτικής σημασίας να διεκδικήσουμε τα αιτήματα του κουρδικού λαού και τα αιτήματα των λαών της Τουρκίας για ελευθερία και δημοκρατία. Χωρίς αμφιβολία, οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει επίσης να διαδραματίσουν το ρόλο τους σαν αντιπολίτευση κατά της φρικαλεότητας στο Κουρδιστάν και στη διασφάλιση της απελευθέρωσης του Προέδρου Apo. Σε τελική ανάλυση, δεν είναι δυνατόν να βελτιωθεί ο δημοκρατικός αγώνας στην Τουρκία ή να επιτευχθεί ο εκδημοκρατισμός της χώρας, χωρίς να υπερασπιστούμε την ελευθερία του κουρδικού λαού και του Ηγέτη Apo.

Κάθε μέρα που περνά, κάνει ακόμη πιο εμφανές ότι οι γυναίκες είναι η κύρια δύναμη και το πνεύμα ελευθερίας του δημοκρατικού αγώνα στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι γυναίκες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία τους έπληξαν την φασιστική κυβέρνηση AKP-MHP τα τελευταία χρόνια και έπαιξαν ιστορικό ρόλο στην αποδυνάμωση του φασισμού. Ενώ επεκτείνουν αυτήν την επαναστατική δημοκρατική εκστρατεία στο Μπακούρ και την Τουρκία, η οργάνωση και ο αγώνας των γυναικών θα διαδραματίσουν το ρόλο τους ως η πιο ισχυρή δύναμη αυτής της πρωτοβουλίας. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε αυτήν την πραγματικότητα και να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη της εκστρατείας με το γυναικείο κίνημα. Αυτή η εκστρατεία όχι μόνο θα τερματίσει τον φασισμό, αλλά και θα επιτρέψει ώστε η οικοδόμηση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στην Τουρκία να χρωματιστεί από τον χαρακτήρα και το πνεύμα της γυναικείας απελευθέρωσης.

ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ - IRAQ

Τα επιτεύγματα στο Νότιο Κουρδιστάν (Μπασούρ) βρίσκονται επίσης υπό σοβαρή απειλή. Τα επιτεύγματα του λαού στο Μπασούρ τέθηκαν υπό επίσχεση λόγω των στρατιωτικών βάσεων και των επιθέσεων κατοχής του τουρκικού κράτους που έχει ήδη επεκτείνει τις επιθέσεις του σε όλες τις περιοχές του Μπασούρ. Αυτές οι επιθέσεις έχουν ως στόχο να καταρρίψουν τη βούληση των κουρδικών πολιτικών δυνάμεων. Με τη δικαιολογία της παρουσίας του ΡΚΚ, οι κουρδικές πολιτικές δυνάμεις στην περιοχή, όπως συγκεκριμένα το KDP, αναγκάζονται να γίνουν κομμάτι στην εκστρατεία εξόντωσης κατά του ΡΚΚ. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η ενότητα των Κούρδων, να απενεργοποιηθεί το PKK, το οποίο είναι η πιο ισχυρή κουρδική πολιτική και στρατιωτική δύναμη, να καταληφθούν όλα τα μέρη του Κουρδιστάν και να μετατραπούν σε έδαφος του τουρκικού έθνους. Από αυτή την άποψη, η κύρια αποστολή τώρα είναι να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στο Μπασούρ για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν. Τα κεκτημένα στο Κουρδιστάν δεν μπορούν να διασφαλιστούν και το Κουρδιστάν δεν μπορεί να αμυνθεί και να απελευθερωθεί χωρίς να τερματιστεί η τουρκική κατοχή και να εξαλειφθούν οι τουρκικές στρατιωτικές βάσεις. Είναι ζωτικής σημασίας, να αναπτυχθεί τώρα αυτή η εκστρατεία στο Μπασούρ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή, να υπερασπιστεί και να απελευθερώσει εντελώς το Κουρδιστάν. Για το λόγο αυτό, η εκστρατεία «Σταματήστε την κατοχή, ώρα για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν», αποτελεί μια ιστορική αποστολή ενώπιον του λαού του Μπασούρ ώστε να ενωθεί με τα άλλα μέρη του Κουρδιστάν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Με αυτήν την εκστρατεία που θα διεξαχθεί σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν, πρέπει να σταματήσει η κατοχή του φασισμού AKP-MHP και πρέπει να επιτευχθεί η ελευθερία σε όλα τα μέρη. Ο αγώνας πρέπει να ενισχυθεί με αυτήν την εκστρατεία.

ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ - ΣΥΡΙΑ

Η εκστρατεία πρέπει να αναπτυχθεί στο Δυτικό Κουρδιστάν (Rojava) με το σύνθημα «Σταματήστε την κατοχή, ώρα για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν». Η εκστρατεία που θα ξεκινήσουμε στις 12 Σεπτεμβρίου έχει μεγάλη σημασία για το Δυτικό Κουρδιστάν και τη Βορειοανατολική Συρία, όπως και για ολόκληρο το Κουρδιστάν. Ενώ η Rojava έχει ήδη υποστεί τουρκική κατοχή, το τουρκικό κράτος απειλεί να εισβάλει σε ολόκληρη την επικράτεια της, εκφράζοντας συνεχώς την επιθυμία του να συντρίψει την επανάσταση της Rojava μέσω συνεχών επιθέσεων. Η Επανάσταση της Ροζάβα μπορεί να προστατευτεί μόνο μέσω αντίστασης ενάντια στην κατοχή και του αγώνα ενάντια στον φασισμό του ΑΚΡ-ΜΗΡ σε ολόκληρο το Κουρδιστάν. Η Επανάσταση της Ροζάβα δεν υποστηρίζεται μόνο από όλους τους λαούς του Κουρδιστάν αλλά και από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, τους λαούς, τις γυναίκες και τη νεολαία σε όλο τον κόσμο. Η Επανάσταση της Rojava αντλεί τη δύναμή της για πάλη ενάντια στην κατοχή τόσο από τον λαοφιλή δημοκρατικό της χαρακτήρα όσο και από την υποστήριξη όλης της ανθρωπότητας. Μόλις διασφαλίσει ισχυρή συμμετοχή σε αυτήν την εκστρατεία, ο λαός της Ροζάβα θα τερματίσει την κατοχή και θα αποκτήσει τη δύναμη να προστατεύσει την επανάσταση. Οι κατακτητές είναι αδύναμοι, ενώ οι επαναστάτες της Rojava είναι ισχυροί. Για αυτόν τον λόγο, καμία στρατιωτική ή πολιτική δύναμη δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψει το τέλος αυτής της κατοχής. Η κατοχή θα τερματιστεί και η Επανάσταση της Ροζάβα θα προστατευτεί. Σε αυτή τη βάση, η Επανάσταση της Rojava, η όαση της ελευθερίας στη Μέση Ανατολή, θα επιτρέψει τον εκδημοκρατισμό της Συρίας και θα είναι η κύρια έμπνευση στον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ - ΙΡΑΝ

Ο λαός μας στο Ανατολικό Κουρδιστάν (Rojhilat) θα αναπτύξει την εκστρατεία με το σύνθημα «Σταματήστε τις εκτελέσεις, ώρα για δημοκρατία». Ο αγώνας ενάντια στις εκτελέσεις είναι ένας αγώνας για την ανάπτυξη της δημοκρατίας βάσει της αδελφότητας των λαών στο Ιράν. Μόλις τερματιστεί η κουλτούρα της καταστολής των λαών μέσω των εκτελέσεων, θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για τον εκδημοκρατισμό στο Ιράν βάσει της αδελφότητας των λαών και ενός ελεύθερου Κουρδιστάν. Το τουρκικό κράτος είναι ο κύριος εχθρός του αγώνα ελευθερίας σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν σήμερα. Μόλις η γενοκτονική αποικιοκρατική φασιστική νοοτροπία του τουρκικού κράτους νικηθεί, θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για την ελευθερία όχι μόνο του Μπακούρ αλλά και όλων των περιοχών του Κουρδιστάν, και θα αρθούν όλα τα εμπόδια μπρος τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής.

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Οι άνθρωποι μας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, υπό την ηγεσία των γυναικών και των νέων, θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Ο λαός μας που ζει στην Ευρώπη και στο εξωτερικό είναι το πρωταρχικό συστατικό στοιχείο και ο υποστηρικτής του αγώνα μας σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν όπου συγκεκριμενοποιείται η εθνική δημοκρατική ενότητα. Είναι ο εκπρόσωπος και υποστηρικτής των ανθρώπων μας σε όλον τον κόσμο. Έχουν ήδη διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στο να κάνουν τους Κούρδους τον πιο υποστηριζόμενο λαό στον κόσμο σήμερα, ξεπερνώντας την πραγματικότητα των «ανθρώπων χωρίς συνήγορο» μέσω της οργάνωσης και του αγώνα τους. Με αυτόν τον τρόπο, έγιναν ένα σημαντικό μέρος του αγώνα για την ελευθερία μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας με το σύνθημα «Απελευθέρωση του Ηγέτη Apo, καιρός να βάλουμε ένα τέλος στη γενοκτονία και την κατοχή», οι λαοί μας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό που αγωνίζονται για την ελευθερία του Ηγέτη Apo και ενάντια στην κατοχή θα παίξουν αναμφίβολα τον ρόλο τους για την επίτευξη αυτής της ιστορικής εκστρατείας.

Το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ είναι η κύρια δύναμη της καμπάνιας

Χωρίς αμφιβολία, το αντάρτικο, η κύρια δύναμη και κινητήριος μοχλός του αγώνα ελευθερίας του Κουρδιστάν, θα συμμετάσχει στην εκστρατεία και θα διαδραματίσει το ρόλο τους προκαλώντας πλήγματα στις γενοκτονικές φασιστικές δυνάμεις παντού. Η μαρτυρική αντίσταση των ανταρτών μας ενάντια στην κατοχή στο Heftanin και τα χτυπήματα που κάνουν στους κατακτητές θα παγιωθούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Παίζοντας τον κύριο ρόλο τους για τον τερματισμό της κατοχής, θα αναπτύξουν αντίσταση στο πνεύμα των Αποϊστών και μέσω του αγώνα τους θα φέρουν την απελευθέρωση του Ηγέτη Apo πιο κοντά. Η αντάρτικη αντίσταση θα συνεχιστεί με έναν αδιάκοπο και αυτοθυσιαστικό τρόπο έως ότου απελευθερωθεί ο Ηγέτης Apo και όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Με την ύπαρξη και τον αγώνα του, το αντάρτικο δεν θα επιτρέψει στη γενοκτονική αποικιοκρατία να επιτύχει τους στόχους της και σε αυτή τη βάση θα διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο για την απελευθέρωση του Ηγέτη Apo και του Κουρδιστάν, καθώς και τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ

Οι γενναίες γυναίκες και νέοι του Κουρδιστάν

Οι γυναίκες και οι νέοι του Κουρδιστάν έχουν αποδειχθεί επανειλημμένα ως η ηγετική δύναμη του αγώνα για την ελευθερία. Ο μεγαλύτερος ρόλος σε αυτήν την καμπάνια βαραίνει εσάς. Στην επικράτεια του Κουρδιστάν όπου δημιουργήθηκε η κοινωνικότητα με τα χέρια των γυναικών, οι γυναίκες συμμετείχαν έντονα στον αγώνα για την ελευθερία και αναβίωσαν πνευματικά τον ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες για την ανθρωπότητα. Ως ηγετική δύναμη του κουρδικού αγώνα ελευθερίας, έχουν εξελιχθεί σε ένα υποδειγματικό πρότυπο στον αγώνα ελευθερίας για όλες τις γυναίκες του κόσμου. Οι κούρδισες δεν προκάλεσαν μόνο την οπισθοχώρηση της πατριαρχικής κουλτούρας, αλλά δίνουν επίσης μια μεγάλη πάλη ενάντια στις γυναικοκτονίες. Οι γυναίκες με το ελεύθερο πνεύμα τους, στον αγώνα για την ελευθερία στο Κουρδιστάν, αποτελούν τον κύκλο που θέλει να την ελευθερία του Ηγέτη Apo, τον τερματισμό της κατοχής και των γυναικοκτονιών και την απελευθέρωση του Κουρδιστάν. Με αυτόν τον χαρακτήρα, θα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις στη διαδικασία της απελευθέρωσης. Θα παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο στην εκστρατεία και θα συμμετάσχουν στον αγώνα στις πρώτες γραμμές.

Η κουρδική νεολαία, ως η πιο δυναμική και βασική δύναμη του αγώνα μας, θα λάβει ενεργό θέση σε όλα τα στάδια και τις δράσεις της εκστρατείας. Οι νέοι είναι ο θυμός του λαού μας εναντίον των γενοκτονικών επιθέσεων και της κατοχής. Είναι η επαναστατική εντυπωσιακή δύναμη που θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επέκταση της εκστρατείας σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Θα δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι ο Ηγέτης Apo δεν μπορεί να κρατηθεί σε αιχμαλωσία, ότι το Κουρδιστάν δεν μπορεί να καταληφθεί και ότι ο κουρδικός λαός δεν μπορεί να υποστεί γενοκτονία.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ο λαός του Κουρδιστάν που υπερασπίζεται τη γη του

Ακριβώς όπως το γενοκτονικό αποικιακό τουρκικό κράτος που είχε ως στόχο να συντρίψει τον αγώνα της ελευθερίας του κουρδικού λαού και να υποβάλει τον κουρδικό λαό σε γενοκτονία με το στρατιωτικό φασιστικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, η φασιστική κυβέρνηση της συμμαχίας AKP-MHP-Ergenekon στοχεύει σήμερα να καταλάβει όχι μόνο το Μπακούρ αλλά και ολόκληρο το Κουρδιστάν και να διαγράψει τους Κούρδους στο σύνολό τους από το ιστορικό τους πλαίσιο. Αυτή η νοοτροπία, η οποία διέπραξε μια γενοκτονία εναντίον Αρμενίων, Ασσυρίων, Σύριων, Χαλδαίων, Ελλήνων, Ποντίων και Κιρκάσιων κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ευκαιρία για την κουρδική γενοκτονία και έχει αυξήσει τις επιθέσεις του. Προς το παρόν αντιμετωπίζουμε μια ολοκαίνουργια επιθετικότητα γενοκτονίας και εκμηδενισμού. Είναι πλέον επείγουσα και ιστορική ευθύνη να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη γενοκτονία με μια επαναστατική και δημοκρατική εκστρατεία. Ακριβώς όπως οι Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz και Ali Çiçek αντιστάθηκαν ενάντια στις γενοκτονικές επιθέσεις μέσα στις φυλακές, μετά το στρατιωτικό φασιστικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, με την μέχρι θανάτου απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου, έτσι και σήμερα έχουμε μια ιστορική ευθύνη να σηκωθούμε στο πνεύμα της 14ης Ιουλίου, να αποκρούσουμε και να νικήσουμε αυτή τη γενοκτονική επιθετικότητα σε κάθε μέρος του Κουρδιστάν. Σε αυτήν τη βάση, είναι καιρός να διασφαλίσουμε την ισχυρότερη συμμετοχή στην εκστρατεία σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν και οπουδήποτε βρισκόμαστε με τελικό στόχο τον «Τερματισμό της Απομόνωσης, του Φασισμού, της Κατοχής. Για την εξασφάλιση της ελευθερίας ».

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ

Υπό τις συνθήκες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι παλαιές ισορροπίες πέφτουν και δημιουργούνται νέες, το γενοκτονικό και αποικιακό τουρκικό κράτος και όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις στην περιοχή διεξάγουν μια προγραμματισμένη και εκτεταμένη γενοκτονική εκστρατεία για να εμποδίσουν τους Κούρδους να αποκτήσουν ελεύθερη και δημοκρατική ζωή. Για το σκοπό αυτό, αυξήθηκαν οι πιέσεις και επεκτάθηκε η κατοχή. Για να προστατέψουμε τα κεκτημένα μας σε μια τόσο ιστορική διαδικασία, πρέπει να κάνουμε περαιτέρω επιτεύγματα και να κάνουμε τον 21ο αιώνα τον αιώνα των Κούρδων στη Μέση Ανατολή. Στεκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αποστολή όλων των ενσυνείδητων κουρδικών πολιτικών δυνάμεων για την εξασφάλιση μιας κουρδικής εθνικής ενότητας και τη διεξαγωγή ενός κοινού αγώνα ενάντια στους εχθρούς των Κούρδων. Διανύουμε μια εποχή που ο λαός μας αντιμετωπίζει επιθέσεις εναντίον της ύπαρξής του αλλά και ευκαιρίες για μεγάλα επιτεύγματα. Ενεργώντας με την αίσθηση και την ευθύνη της εθνικής ενότητας θα επιτρέψει σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν και σε όλους τους ανθρώπους μας συνολικά να επιτύχουν τα μέγιστα.

Σε αυτή τη βάση, ζητούμε μια δυνατή συμμετοχή στην επαναστατική δημοκρατική εκστρατεία που θα ξεκινήσει σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν μέσω της ανάπτυξης μιας κοινής στάσης και αγώνα κατά των κατακτητών και των γενοκτονικών αποικιοκρατών και επέκταση του αγώνα για την επίτευξη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής ζωής παντού.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

Ο αγώνας που βασίζεται στην εκστρατεία εναντίον της φασιστικής κυβέρνησης AKP-MHP, η οποία επιτίθεται στους λαούς και τις δημοκρατικές δυνάμεις, με στόχο το νέο-οθωμανισμό και είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο πριν από τον εκδημοκρατισμό στη Μέση Ανατολή, είναι ταυτόχρονα ο αγώνας των λαών όλης της Μέσης Ανατολής για δημοκρατία και ελευθερία.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την επαναστατική εκστρατεία του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων που στοχεύει να συντρίψει το φασισμό του AKP-MHP. Μόλις καταρρεύσει ο φασισμός του AKP-MHP, θα εξασφαλιστεί πιο γρήγορα η επίτευξη των στόχων της δημοκρατίας και της ελευθερίας σας στη χώρα σας και στη Μέση Ανατολή.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Όλοι οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι λαοί και οι δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό του AKP-MHP στην Τουρκία δεν είναι αγώνας μόνο για τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής. Μόλις η Μέση Ανατολή εκδημοκρατιστεί, ο παγκόσμιος αγώνας για τη δημοκρατία και τον αγώνα θα αυξηθεί και θα επιταχυνθεί. Σε αυτή τη βάση, σας καλούμε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την εκστρατεία «Τέλος στην Απομόνωση, τον Φασισμό και την Κατοχή. Ώρα να διασφαλιστεί η ελευθερία του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό του AKP-MHP.

πηγή: ANF

 Μεταφραστική πρωτοβουλία για την Επαναστατική Διεθνιστική Αλληλεγγύη ‘’Μάρτυρας Haukur Hilmarsson’’

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License