Κάλεσμα από τους συλληφθέντες για την εισβολή σε σπιτι στην Κυψέλη στις 16/9.

Αύριο Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 9πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων για τους 3 συντρόφους που κρατήθηκαν για οπλοκατοχή και άρνηση λήψης αποτυπυμάτων στo κτιριο 7, αίθουσα 2.

Tην Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής. Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg).

Η αιτιολογία της εισβολής που δόθηκε, ήταν ότι οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα και κατηγορούν ομάδα συντρόφων για σύνταξη εγκληματικής οργάνωσης το 2016, που σκοπό είχει να οργανώσει συγκρούσεις και επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία και άλλους στόχους. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για διάφορα περιστατικά, όπως την οργάνωση ποδηλατοπορείας το καλοκαίρι του 2017, την οργάνωση συγκρούσεων στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο G20, πριν 3 χρόνια, ή την κατάληψη ενός άδειου εργοστασίου στο Βερολίνο. Στην Αθήνα 5 σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά την εισβολή. Όλα τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα και η δίκη των 3 πήρε αναβολή για 23/9.

Η πρώτη τοποθέτηση των συντρόφων/φισσων https://athens.indymedia.org/post/1607302/. Θα ακολουθήσει μετάφραση στα ελληνικά και περαιτέρω ενημέρωση σύντομα.

Στηρίζουμε το κάλεσμα απο τους 2 συλληφθεντες για τα γεγονοτα που γινανε την Δευτερα 14/09/20 δικαστηρια ευελπιδων ωρα 8.30 https://athens.indymedia.org/event/83242/.

Αλληλεγγύη με τους/τις διωκόμενους/ές συντρόφους/ισσες.

Kανένας/καμία μόνος/η στα χέρια του κράτους!


Την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020, πραγματοποιήθηκε εισβολή σε διάφορα διαμερίσματα σε Βερολίνο και Αθήνα. Η κατηγορία του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο μιλάει για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” σύμφωνα με την §129 StGB. Στην Αθήνα, στις 7 π.μ. (στις 6 π.μ. ώρα Γερμανίας), μπάτσοι της ελληνικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με συνοδεία ενός μπάτσου της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής υπηρεσίας (BKA) εισέβαλαν σε δύο διαμερίσματα για την εκτέλεση των ενταλμάτων έρευνας τριών κατηγορούμενων και ενός ακόμα ατόμου. Οι κατηγορούμενοι, καθώς και οι υπόλοιποι διαμένοντες στα διαμερίσματα, οδηγήθηκαν από μπάτσους στη ΓΑΔΑ, στα δωμάτια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του 12ου ορόφου.

Μετά από δέκα ώρες αναμονής, 2 άτομα αφέθηκαν ελέυθερα και οι υπόλοιποι 3 συλληφθήκανε επίσημα με την κατηγορία της κατοχής ενός pepper spray που βρέθηκε στο διαμέρισμα, δύο μαχαιριών τσέπης και της άρνησης να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Μετά από άλλες έξι ώρες, τα άτομα μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του 7ου ορόφου. Το επόμενο πρωί, αφού τους ντύσανε με τα χολλυγουντιανού τύπου αλεξίσφαιρα γιλέκα (τυπική διαδικασία για περιπτώσεις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας), τους τοποθέτησαν χειροπέδες, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο υπό την επίβλεψη βαριών οπλισμένων αστυνομικών μονάδων. Στο τέλος της διαδικασίας, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκη και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σαν μέρος Καφκικού παιχνιδιού, τα γερμανικά και ελληνικά καθεστωτικά, αναμενόμενα, επιτέλεσαν τον ρόλο τους ως τσιράκια τους συστήματος. Η επίθεση του κράτους στο κίνημα πάντα συνοδευόταν από τα καθεστωτικά μέσα έτσι ώστε η κυριαρχία της πληροφορίας και ο ορισμός της κατάστησης να ακολουθεί τις προσταγές μπάτσων και κράτους. Στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα εδώ, οι λίγες πληροφορίες που διακίνησαν οι μπάτσοι εμπλουτίστηκαν σε λαϊκιστικά άρθρα από ψευδείς δηλώσεις και ισχυρισμούς με στόχο να καλύψουν την επιθυμητή εντύπωση του ευρύ κοινού.

Η συνεργασία μεταξύ γερμανικών και ελληνικών αρχών δεν αποτελεί κάποια είδηση. Χωρίς να μένουμε έκπληκτοι, αλλά άξιο σημείωσης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κοινή οργάνωση των δύο διαφορετικών αστυνομικών αρχών οι οποίες χρησιμοποίησαν μια κοινή διαδικασία για να εφαρμόσουν τα πολιτικά συμφέροντα κράτους και αστυνομικών αρχών των δύο χωρών.

Ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία ναζιστική οργάνωση στη Γερμανία που να μην περιέχει κάποιον μπάτσο, τα δεξιά (μαζικά) κινήματα αντιπροσωπεύουν το πνέυμα του καιρού, οι ακροδεξιές δυνάμεις φέρουν τη γραμμή των αφηγήσεων με το μέρος τους, και οι απόπειρες δολοφονιών μεταναστών έχουν γίνει καθημερινή πρακτική των φασιστών, η τωρινή ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ευθυγραμμίσει τις κοινωνικές προδιαγραφές της με αυτές των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το “πρόγραμμα εκμοντερνισμού” έχει εμπλουτιστεί με φασιστικά επιχειρήματα και μεθόδους. Ο γερμανός υπουργός εσωτερικού Seehofer μιλάει με την ίδια αρνητική στάση για την είσοδο μεταναστών από την Μόρια με τον έλληνα υπουργό δημόσιας τάξης Χρυσοχοϊδη και το αφεντικό του, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το CDU- σε ευρωπαϊκό επίπεδο το αδελφικό κόμμα του ελληνικού κυβερνητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας- φαίνεται να ανταγωνίζεται την αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Για αυτούς, η αναδυόμενη αντίσταση σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει κοπεί από την ρίζα της. Η εντατικοποίηση της συνεργασίας με την εξαγώμενη “γερμανική αστυνομία” δεν παρέχει μόνο πρακτικά προτερήματα. Και στις δύο χώρες, καταλήψεις και house projects αντιμετωπίζουν οξεία απειλή από κράτος και κεφάλαιο. Έτσι, τα μέτρα που παρθηκαν εναντίον μας προορίζονται απλώς να δημιουργήσουν μια εικόνα για όλους εκείνους που αντιτίθενται σε αυτήν τη λογική.

Επίσης στην ελλάδα, η εφαρμογή της παραγράφου 187(α) (η αντίστοιχη παράγραφος της γερμανικής 129) είναι ένα δημοφιλές εργαλείο που χρησιμοποιεί το κράτος για να καταστείλει το αντι-εξουσιαστικό κίνημα. Οι διαδικασίες είναι παρόμοιες σχεδόν παντού στην Ευρώπη και αλλού. Άτομα που ανήκουν στο κίνημα, στοχοποιούνται και ερευνώνται, με τις προσωπικές και πολιτικές τους σχέσεις να παρουσιάζονται στην κοινή γνώμη ως επικίνδυνες. Δεν είναι ασυνήθιστο για κόσμο να φυλακίζεται και να βασανίζεται. Η θέση του κράτους ως τιμωρός και την ίδια στιγμή ως προστάτης για τα συμβιβασμένα-ληθαργικά μέλη της κοινωνίας πρέπει να τονιστεί. Η πολιτική και προσωπική απομόνωση ως εργαλείο συντήρησης της καπιταλιστικής τάξης είναι άλλο ένα παράδειγμα του κρατικού δόγματος.

Έχουν το θράσος να διώκουν άτομα, κατηγορώντας τα για σύσταση εγκληματικών οργανώσεων ενώ οι ίδιοι προσπαθούν να επιβάλουν τα καπιταλιστικά και πατριαρχικά συμφέροντα τους με όλες τους τις δυνάμεις, οπλισμένοι, με δίκτυα και οργάνωση πέρα από τα σύνορα.Μόνο η αλληλεγγύη, η δικτύωση και η πολιτική σύγκρουση μπορεί να βοηθήσει ενάντια στην εξουσιαστική βία. Η υπέρβαση των κρατικών συνόρων προκειμένου να ενδυναμωθεί η οργάνωση και η αλληλεγγύη μας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση των μπάτσων, αποδεικνύει ότι οι εχθροί της ελευθερίας συνεργάζονται εδώ και καιρό πέρα από τα σύνορα που έχουν οι ίδιοι ορίσει. Διεθνείς κοινοπραξίες εταιριών, πολλές φορές προερχόμενες από τη Γερμανία, αγοράζουν φτηνά ακίνητα και εταιρίες σε χρεοκοπημένες οικονομικά πόλεις όπως η Αθήνα. Η εκκένωση κατειλημμένων χώρων έτσι ώστε το κεφάλαιο να αυξήσει έστω και ελάχιστα την κερδοφορία του, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από τη γκριμάτσα του καπιταλισμού.

Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η αεθνική αλληλεγγύη. Αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Όχι για να ενδώσουμε στην ψευδεπίγραφη πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της “κοιτίδας της δημοκρατίας” αλλά για να αναζητήσουμε των αγώνα ενάντια στις ρίζες και τις συνέπειες του καπιταλισμού, σε μέρη που η αλληλεγγύη κάνει δυνατούς τους κοινούς αγώνες.

Οι στρατηγικές των κατασταλτικών μηχανισμών στοχοποιούν συνήθως μόνο μερικά άτομα, αλλά πάντα έχουν στόχο ολόκληρο το κίνημα. Ας απαντήσουμε μαζί ενάντια στις επιθέσεις του κράτους.

Κάθε μήνυμα και δράση αλληλεγγύης μας δίνει δύναμη. Αλληλεγγύη σε όσες/όσους έρχονται αντιμέτωπες/οι με την καταστολή.

Κάθε κατασταλτική επιχείρηση δυναμώνει τη φωτιά του πάθος μας για τη λευτεριά.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Κάποιες/οι από τους διωκόμενες/ους στην Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2020.

μετάφραση απο: https://de.indymedia.org/node/104881

από (A) 23/09/2020 3:29 μμ.


H δίκη πήρε αναβολή για 08/06/2021 Ο αγώνας συνεχίζεται. Αλληλεγγύη με όλους/όλες τους/τις διωκόμενους/ές συντρόφους/ισσες!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License