Τα εργοστάσια της εταιρείας "Μυτιληναίος" τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια στον ήδη επιβαρυμένο από κάθε λογής ενεργειακή και οικονομική δραστηριότητα στον Κορινθιακό κόλπο. Πέρα από το εργοστάσιο παραγωγής Αλουμιινίου και τα δύο εργοστάσια παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω Φυσικού Αερίου, ως το 2021 θα λειτουργήσει και τρίτη μονάδα Φ.Α. Η αδειοδότηση δίνεται με άμεση προτεραιότητα από το κράτος και το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδήτησης εξασφαλίζεται  από την Ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων, παντα στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης" και της επίτευξης των ευρωπαϊκών στόχων για την κλιματική αλλαγή. Αυτού του είδους τα εργοστάσια είναι "απαραίτητα", από τη στιγμή που οι, κατ' όνομα μόνο, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κατ' ουσίαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις Α.Π.Ε, είναι εντελώς αναξιόπιστες, αφού αδυνατούν να τροφοδοτήσουν απρόσκοπτα το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Protergia που βρίσκεται στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας, Δημήτρης Παππάς. Κατά την διάρκεια εργασιών για το πλύσιμο των μονωτικών σε καλώδιο υψηλής τάσης, υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Δεκαεπτά μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματα του. Ένας ακόμη εργάτης θυσία στον βωμό του χρήματος..

Και αν οι σκοποί κράτους και κεφαλαίου είναι σε όλους μας γνωστοί και αν ξέρουμε πως το "εργατικό δυναμικό" το αντιλαμβάνονται ως αναλώσιμο (όπως το "ανανεώσιμο" των πηγών ενέργειας), αυτό που εξοργίζει στην συγκεκριμένη εργατική δολοφονία, είναι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και η χυδαία του ανακοίνωση που ξέπλυνει το μεγάλο αφεντικό:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Δημητρίου Παππά, που κατέληξε σήμερα το πρωί μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, 17 μέρες μετά το τραγικό ατύχημα, που του συνέβη στις 4/9/2020, καθώς εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου της Εταιρείας Μυτιληναίος.

(!!!)Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις ενός Ομίλου, που επανειλημμένα έχει βραβευτεί για τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία.(!!!) Όμως το συγκεκριμένο ατύχημα αποκαλύπτει κενό ασφαλείας που πρέπει άμεσα να καλυφθεί, για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Το ΕΚΛ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την Διεύθυνση της Protergia στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου, ώστε να ενημερωθεί για τα μέτρα ασφάλειας και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων στο εν λόγω εργοστάσιο. Ταυτόχρονα καλούμε τα αρμόδια Όργανα της πολιτείας να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης πορίσματος που θα αποκαλύπτει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και θα αποδίδει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Το ΔΣ του ΕΚΛ προκηρύσσει Δίωρη Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζομένους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, στις 22/9/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00΄ – 15:00΄."

 

ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License