Κάλεσμα αλληλεγγύης στη δίκη για την 1η εκκένωση της GARE

Η Ανοιχτή Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριών και αλληλέγγυων καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη της 1ης εκκένωσης της κατάληψης GARE. Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 12πμ Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1

Τον Νοέμβρη του '17, μόλις λίγες μέρες μετά το τριήμερο του Πολυτεχνείου και πριν την επέτειο της 6ης Δεκέμβρη, γίνεται αστυνομική εισβολή και εκκένωση της Κατάληψης GARE στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Συνελήφθησαν 4 σύντροφοι, στους οποίους το κράτος φόρτωσε κακουργήματα. Η εκκένωση συνοδεύτηκε από την προπαγανδα των κρατικών φερέφωνων, που δουλειά τους είναι να συνδράμουν στην ποινικοποίηση κάθε απόπειρας κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης.

Ωστόσο, το κρατικό αφήγημα για τη GARE που την ήθελε απομονωμένη, διαλύθηκε με την ανακατάληψή της από ενα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναγνώρισε στη GARE το σπίτι του. Ένα σπίτι αντίστασης, ανοιχτό στην κοινωνική βάση, και με σημαντική συμβολή στη γειτονιά των Εξαρχείων στον αντικατασταλτικό αγώνα. Με αυτό το πνεύμα κατάφερε το καταληψιακό κίνημα, το πνεύμα της μετωπικής και μαχητικής υπεράσπισης των εδαφών του αγώνα, να ανακαταλάβει τα σπίτια που εκκενώθηκαν το επόμενο διάστημα (Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου, Ζαίμη11, Μπουμπουλίνας).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της 1ης εκκένωσης ήταν και σύντροφοι από καταληψιακές κοινότητες αγώνα της Γερμανίας. Η συμμετοχική παρουσία τους στους αγώνες του ελλαδικού χώρου αποτελεί έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητη για την ταξική πάλη σε οποιδήποτε τόπο. Οι καταλήψεις αναφοράς των συντρόφων απο το Βερολίνο βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό απο την καταστολή όλο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωση την εντολή εκκένωσης της Liebig34 (https://www.athens.indymedia.org/post/1607171/) που έχει ανακοινωθεί για τις 9 οκτωβρη.

Επιπλεόν, οι αγωνιστές-ίστρες που αντιστέκονται στη σφορδή απόπειρα αφομοίωσης και αφοπλισμού, είτε στη Γερμανία, είτε εδώ, είτε παντού, δέχονται και την αναβαθμισμένη τρομοκρατία τους συστήματος και διώκονται με 'άντι-τρομοκρατικούς' νόμους. Ενδεικτικό της γενικευμένης επίθεσης που δέχονται οι αγωνιζόμενοι-ες, είναι ότι μια μέρα πριν τη δίκη της εκκένωσης της GARE οι αντιτρομοκρατικές αστυνομίες εισβάλουν στα σπίτια των συντρόφων, με συντονισμένη επιχείρηση, εδώ και στο Βερολίνο και φορτώνουν κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης. (https://www.athens.indymedia.org/post/1607182/)

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ GARE

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Κ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

Η Ανοιχτή Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριών και αλληλέγγυων καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη της 1ης εκκένωσης της κατάληψης GARE.

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 12πμ

Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License