Φέτος συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Δεν ξεχάσαμε, δεν συγχωρέσαμε, με σύνθημα μας το "Κρεμάλα στους φασίστες" αγωνιζόμαστε για την οριστική διάλυση των φασιστικών μηχανισμών και της ηγεσίας τους. Η κατηφόρα της συμμορίας του Μιχαλολιάκου ξεκίνησε από εκείνη τη μέρα καθώς αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα κινητοποιήσεις που στοχοποίησαν γραφεία και μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες αντιφασίστες εκείνες τις μέρες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα επιβάλλοντας στην κυβέρνηση του Σαμαρά να τρέξει διαδικασίες θεσμικής εκδίωξης τους. Η ΟΡ.Μ.Α. κατάφερε να εμπνευστεί από την πολιτική περίοδο, να διαβάσει τις συνθήκες και τους συσχετισμούς που δημιουργήθηκαν και τα επόμενα χρόνια με αιχμή τον Μαχητικό Αντιφασισμό να βάλει οριστική ταφόπλακα στα τάγματα εφόδου και στις διαθέσεις τους για ανασυγκρότηση.

Η πολιτική περίοδος άλλαξε, πέρυσι η Χρυσή Αυγή - ηττημένη πολιτικά - δεν κατάφερε να μπει στο κοινοβούλιο, στελέχη και μέλη πηδάνε το ένα μετά το άλλο το "καράβι" της εγκληματικής συμμορίας σαν αρουραίοι που σέβονται το ένστικτο της αυτό-επιβεβαίωσης και η φετινή επέτειος την συναντάει σε πολιτικά επίπεδα που άγγιζε πριν το 2008 και σε μία δίκη που θα ανακοινώσει στις 7 Οκτωβρίου το πόρισμά της.

Η πολιτική περίοδος άλλαξε, ο Μαχητικός Αντιφασισμός βγήκε νικητής, η εργατική τάξη βγήκε νικήτρια από αυτή την πολύ κρίσιμη και μεγάλη αντιφασιστική μάχη με τους λακέδες του κεφαλαίου.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται καθώς την πρωτοκαθεδρία στον ακροδεξιό χώρο την απέκτησε η Νέα Δημοκρατία με κυβερνητική πολιτική που έρχεται να δυσχεραίνει την πραγματικότητα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των μεταναστών και των προσφύγων.

Η κλιμάκωση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού με την ένταση της εθνικιστικής, πολεμοκάπηλης και αντικομμουνιστικής τρομοκρατίας έρχεται να στοχοποιήσει έναν εδώ και 11 χρόνια πληττόμενο λαό αυξάνοντας τους παλμους της ταξικής πάλης, γεννώντας ευκαιρίες και αναβαθμισμένες ανάγκες στο ταξικό μας στρατόπεδο.

Η Μόρια κάηκε, χιλιάδες πρόσφυγες κατέληξαν για μέρες στους δρόμους, οι ξυλοδαρμοί των ΜΑΤ αντί για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στέγαση, αλληλεγγύη είναι το καθημερινό φαινόμενο που συμβαίνει στη Μυτιλήνη με εντολές και ευλογίες του Μητσοτάκη. 18 πολεμικά αεροπλάνα και 4 φρεγάτες είναι η απάντηση της κυβέρνησης της ΝΔ στις πραγματικές ανάγκες του λαού για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, περισσότερους γιατρούς, για θέσεις εργασίες, για μεγαλύτερους μισθούς, για μία αξιοπρεπή ζωή στην πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας.

Η φετινή επέτειος δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μας συναντάει με μία πολιτική περίοδο που η ταξική πάλη θα οξυνθεί και με μία ακροδεξιά κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει μέχρι τέλους τα συμφέροντα της αστικής τάξης, με ό,τι προϋποθέτει αυτό.

Οι δεκάδες τραμπούκοι νεοναζί που στο παρελθόν τρομοκρατούσαν αγωνιστές και υπονόμευαν τα συμφέροντα των εργατών είναι αγνοούμενοι στα σπίτια τους. Όσο κι αν τους αναθαρρύνει η Νέα Δημοκρατία, είναι άστεγοι πολιτικά με τις οργανώσεις τους απομωνομένες και περιθωριοποιημένες προσφέροντας πολύτιμη, για το ταξικό εργατικό κίνημα, μοναξιά στην κυβέρνηση.

Να περιφρουρήσουμε αυτή τη συνθήκη, να εξαργυρώσουμε τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη και να κλιμακώσουμε την επίθεση στους Μητσοτάκηδες των μνημονίων, της καταστολής, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Η ΟΡ.Μ.Α. καλεί σε Αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή, 18/09, στο Κερατσίνι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στις 5μμ.

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License