Επίθεση στο Γενικό Προξενείο και στην Πρεσβεία της Λευκορωσίας

https://www.youtube.com/watch?v=wt-qOvbriwA

Το «ψωμί, αλάτι, γη και ελευθερία» ακούγονται σήμερα στους δρόμους της Λευκορωσίας. Παντού ο κόσμος και οι φίλοι μας έχουν πάρει τους δρόμους από τις 9 Αυγούστου. Ασυνήθιστο για μια χώρα όπου οι ακτιβιστές εξαφανίζονται, βασανίζονται και οι δρακόντειες ποινές φυλάκισης καταστέλλουν κάθε σκέψη ενός άλλου κόσμου. Αλλά ο πληθυσμός αναζητά εναλλακτικές λύσεις και οι σύντροφοί μας βρίσκονται ακριβώς στη μέση:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αναρχικοί αντιτίθενται όχι μόνο σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, αλλά ενάντια σε οποιονδήποτε πρόεδρο γενικά. Ο λαός της Λευκορωσίας γνωρίζει από καιρό ότι η εξουσία τους διαφθείρει όλους. Ο Λουκασένκο μπορεί να αντικατασταθεί από έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης, ο οποίος θα διατηρήσει την εξουσία στη χώρα και θα συνεχίσει την καταστολή εναντίον του πληθυσμού του. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όχι για να αποκτήσουμε νέο πρόεδρο, αλλά για να ζήσουμε χωρίς πρόεδρο. Η αποκέντρωση της εξουσίας πρέπει να είναι βασικός παράγοντας για τη μετάβαση από τη δικτατορία σε μια ελεύθερη κοινωνία. "Pramen

Ενώ ο τρελός από τη Λευκορωσία, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος, συγχαίρει τις δολοφονικές αστυνομικές μονάδες του και περπατά συμβολικά στο Μινσκ με ένα Καλάζνικοφ, οι απεργίες και οι επιθέσεις σε αυτές τις μονάδες συνεχίζονται. Ο φόβος πρέπει να ήταν βαθιά ριζωμένος από την απώλεια ισχύος, οπότε είχε απενεργοποιήσει το Διαδίκτυο, έστειλε τον στρατό για να πολεμήσει τις κινητοποιήσεις και ολόκληρη η οικογένειά του έτρεξε στους δρόμους με όπλα.

Και στο Βερολίνο, παρακολουθούμε τα γεγονότα και εμπνευστήκαμε από την επίθεση κατά της πρεσβείας της Λευκορωσίας στο Παρίσι. Στέλνουμε τους χαιρετισμούς και τη δύναμή μας στους αναρχικούς φίλους μας και σε όλους τους άλλους αντάρτες στους δρόμους, ακολουθώντας την έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη:

«Η υποστήριξη από το εξωτερικό εμπνέει όχι μόνο τις καρδιές των αναρχικών, αλλά και τις καρδιές όλων στο δρόμο».

Για αυτόν τον λόγο ρίξαμε πέτρες και μπογιές στη Λευκορωσική πρεσβεία κοντά στο Treptower Park τη νύχτα της 27ης Αυγούστου. Βάψαμε το αηδιαστικό έμβλημά τους στην πύλη με ένα Α σε κύκλο.

Για την ανατροπή των συνθηκών - μέχρι την αναρχία!

Ο φόβος μετατράπηκε σε οργή, η οργή σε νίκη!

Προς όλους τους συντρόφους/ισσες μας στην εξέγερση, θάρρος, κρατάτε!

Αρχική Πηγή:

Μεταφραστική πρωτοβουλία από την Κοιν.Κατα. Κουκακίου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License