[Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία] Λίγα λόγια για τον κοινωνικό χώρο Dunja

Μια νέα κοινωνία είναι δυνατή! Μικρό κείμενο αυτοπαρουσίασης του ελεύθερου κοινωνικού χώρου Dunja στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας που μεταφράστηκε από εδώ: https://en.squat.net/2020/09/08/skopje-macedonia-social-centre-dunja/

post image

Μια νέα κοινωνία είναι δυνατή! Μια κοινωνία ανθρώπων που όχι μόνο θα έχουν επίγνωση και θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους εαυτούς τους, αλλά επίσης θα ενεργούν υπεύθυνα ο ένας προς τον άλλο, προς την φύση, τα ζώα για την ευημερία όλων. Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τους περιορισμούς των επιβαλλόμενων διαφορών, αυτών της τάξης, της εθνικότητας, του φύλου, της φυλής, της σεξουαλικότητας κλπ - μια κοινωνία όποι οι άνθρωποι θα εργάζονται για το κοινό καλό, ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Αυτή η κοινωνία μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο μακρινό σημείο στο μέλλον. Ωστόσο, είναι το μόνο πράγμα που αξίζει την δέσμευση και τους αγώνες μας σήμερα. Εμείς, τα μέλη του αριστεριστικού κινήματος "Solidarnost" και η νεανική οργάνωση "Μούγκρα", ενώσαμε τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε ένα χώρο αλληλεγγύης ανοιχτό για όλες τις επίσημες και άτυπες ομάδες, αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες, διαφορετικά κινήματα, άτομα κλπ.

Είναι ένας ανοιχτός χώρος για συνάντηση, οργάνωση, δικτύωση αλλά και εκδηλώσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω της έκφρασης, της κοινωνικοποίησης και της ενίσχυσης των συντροφικών σχέσεων, φέρνοντας την κοινότητα πιο κοντά με αλληλεγγύη. Ο κοινωνικός χώρος "Dunja", είναι ένας χώρος όπου καλλιεργούμε μια νέα κουλτούρα αντίστασης στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες μέσω της οικονομικής ανισότητας, κυριαρχούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, που μεταφράζονται σε ένα αυταρχικό, καπιταλιστικό σύστημα. Είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσουμε τις πολιτικές αξίες της οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής βιωσιμότητας μεταξύ μας, που πρέπει να επιτευχθούν μέσω της δέσμευσής μας για αλληλεγγύη, ισότητα, συντροφικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση και συλλογική συνειδητοποίηση. Οι δραστηριότητες που οργανώνονται στον χώρο είναι μη κερδοσκοπικές και μη εμπορικές. Μια τεράστια σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών οργανώνεται τακτικά, συμπεριλαμβανομενων εκθέσεων, προβολών ταινιών, συζητήσεων, εργαστηρίων, συναυλιών, διαλέξεων, θεατρικών παραστάσεων, συνελεύσεων κλπ. Όλοι όσοι μοιράζονται τις αξίες μας είναι ευπρόσδεκτοι να οργανώσουν μια δραστηριότητα και να συμμετέχουν στη φροντίδα του συλλογικού μας χώρου.

Κοινωνικός Χώρος Dunja

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License