post image

Ως ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις Terra Incognita και Libertatia στη Θεσσαλονίκη,

αναρτήσαμε πανό σε διάφορα σημεία στην πόλη της Πάτρας

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου μπάτσοι εισβάλλουν στην κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη και προβαίνουν σε επιχείρηση εκκένωσης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιούν πολλαπλές έρευνες και κατασχέσεις, ενώ τα ΜΜΕ στήνουν ακόμα ένα επικοινωνιακό πανηγύρι γύρω από την εκκένωση με φωτογραφίες των ευρημάτων και αναλυτική περιγραφή των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της κατάληψης. Παράλληλα την Κυριακή 23 Αυγούστου μπάτσοι εισβάλλουν στην κατάληψη Libertatia την ώρα που σύντροφοι/ισσες επισκεύαζαν τη σκεπή του κτηρίου. Πραγματοποιούνται 12 συλλήψεις με κατηγορίες για “βεβήλωση μνημείου”, “παράνομη δόμηση” και “απείθεια”, ενώ 2 συντρόφισσες που βρίσκονταν έξω από το χώρο προσαγάγονται. Από το εσωτερικό της κατάληψης, με φορτηγό που έφεραν, αρπάζουν εργαλεία και υλικά απαραίτητα για την ανοικοδόμηση της σκεπής (όπως είχαν κάνει και μερικούς μήνες νωρίτερα).

Οι καταλήψεις ανέκαθεν αποτελούσαν “αγκάθια” ενάντια στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, το φασισμό, την πατριαρχία που δομούσαν και δομούν τη καπιταλιστική πραγματικότητα. H κατάληψη Terra Incognita από το 2004 βρίσκεται στους δρόμους του ταξικού-κοινωνικού πολέμου. Με συνεχή παρουσία ως τόπος αναφοράς, ζύμωσης, επικοινωνίας των αγωνιζόμενων “από τα κάτω” οριζόντια και αδιαμεσολάβητα υποκειμένων καθώς και με τη πολύμορφη δράση της ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας, η κατάληψη Terra Incognita αποτέλεσε και αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο του κινήματος για τη διάχυση των αναρχικών προταγμάτων και του αναρχικού αγώνα στην πληττόμενη από την καπιταλιστική επέλαση κοινωνική βάση.

Αυτή τη πολυμορφία στοχεύει το κράτος με την εκκένωση, προσπαθώντας να στερήσει από το κίνημα αλλά και γενικότερα από τους “από τα κάτω” άλλον έναν χώρο συνεύρεσης-επικοινωνίας και μαχητικής αντίστασης ενάντια στη σύγχρονη καπιταλιστική επέλαση στις ζωές μας. Ειδικότερα στην περίοδο όπου η πανδημία του κορωνοϊού και η οικονομική εξαθλίωση που θα επιφέρει, πληθώρες δομών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στεγάστηκαν στις καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα(ανάμεσα τους και η Terra και η κατάληψη Δερβενίων 56 που εκκενώθηκε τον Ιούνιο στα Εξάρχεια) ευθέως μαχόμενες το ιδεολόγημα της “ατομικής ευθύνης” που το κράτος επιχείρησε να επισυνάψει για να πειθαρχήσει το κοινωνικό σώμα και να διαχειριστεί την παρούσα συγκυρία. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος πέρα από τη γνωστή πλέον επικοινωνιακή του προπαγάνδα περί “εσωτερικού εχθρού” και “ανομίας” χτυπά έμπρακτα και τα εγχειρήματα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται ως προτάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης εν μέσω πανδημίας.

Εμείς ως αναρχικοί/ές και γενικότερα ως αγωνιζόμενα “από τα κάτω” υποκείμενα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους/ισσες από την κατάληψη Terra Incognita και ξεκαθαρίζουμε στο κράτος και τους μηχανισμούς του πως τους χώρους όπου συνυπάρχουμε και δομούμε σχέσεις μακριά από τα κυρίαρχα κανιβαλικά πρότυπα της εξουσίας, καθώς και τα μέσα αγώνα που χρησιμοποιούμε τόσο για να τους υπερασπιστούμε όσο και για να εναντιωθούμε έμπρακτα στην καπιταλιστική δυστοπία, δεν θα αφήσουμε να νοηματοδοτηθούν από τον εχθρό μας. Γιατί ακριβώς μέσω αυτών διαμορφώνεται η κουλτούρα του αγώνα μας και συνάμα δημιουργείται η εικόνα του κόσμου που ονειρευόμαστε, ενός κόσμου αλληλεγγύης , ισότητας, ελευθερίας.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ TERRA INCOGNITA & LIBERTATIA ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Αναρχικοί/ές από την Κατάληψη Παραρτήματος

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License