Εμπρησμός αυτοκινήτου της εταιρίας security My Services στην Πανεπιστημιούπολη [ Αθήνα ]

Το βράδυ της Δευτέρας 24/8 επιτεθήκαμε σε όχημα της εταιρίας security My Services που έχει αναλάβει την φύλαξη του ΕΚΠΑ, σπάζοντας το και βάζοντας του φωτιά ,γεγονός που το κατέστρεψε.

Το βράδυ της Δευτέρας 24/8 επιτεθήκαμε σε όχημα της εταιρίας security My Services που έχει αναλάβει την φύλαξη του ΕΚΠΑ, σπάζοντας το και βάζοντας του φωτιά ,γεγονός που το κατέστρεψε. Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του είδους της και ήταν ιδιοκτησίας του δολοφονημένου μαφιόζου Μακρή, κάτι που ήταν ιδιαίτερα γνωστό και είχε αναδειχθεί με πολλά δημοσιεύματα στον τύπο. Αυτό όμως δεν απέτρεψε το πανεπιστήμιο από το να συνεργάζεται για πολλά συνεχόμενα χρόνια μαζί της και να της χαρίζει ιδιαίτερα υψηλά ποσά : η προηγούμενη σύμβαση ( 2018-2020) απέδωσε στην εταιρία πάνω από 2.000.000 ευρώ τον χρόνο , ενώ η καινούρια προβλέπει καθαρά πάνω από 6.000.0000 για τα επόμενα 2,5 χρόνια (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9B%CE%9A%CE%9746%CE%A8%CE%962%CE%9D-6%CE%A9%CE%98?inline=true).Οξύμωρο είναι το γεγόνος πως παρά τα υπέρογκα αυτά ποσά , ο χώρος του πανεπιστημίου στερείται βασικές υλικές υποδομές και υπολειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υποτίθεται πως ενδιαφέρονται για την φύλαξη, αλλά δεν ανάβουν εδώ και χρόνια ούτε καν τα φώτα στον δρόμο που διασχίζει την πανεπιστημιούπολη.

Όλα αυτά που μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς αφενός με μια ολιγόλεπτη επίσκεψη στους χώρους του πανεπιστημίου και αφετέρου διαβάζοντας τις συμβάσεις όπου σε κάποια φαίνεται πχ πως το πανεπιστήμιο ανέλαβε να πληρώσει την αύξηση στους μισθούς των σεκιουριτάδων για να μέινει ακέραιο το κέρδος της εταιρίας (https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%96%CE%99446%CE%A8%CE%962%CE%9D-%CE%A3%CE%988?inline=true) - υποδεικνύουν ότι δεν μπορει παρά να υπάρχει τουλάχιστον ανοχή - αν όχι και συνεργασία με καθηγητές, μέλη συμβουλίων, πρυτάνεις/αντιπρυτάνεις.

Και όπως συνήθως, μαζί με τις 2 μαφίες των κρατικών και ιδιωτικών μπάτσων, υπάρχει και η τρίτη, αυτή του ναρκεμπορίου με την οποία έχουν άψογη συνεργασία και οι σεκιουριτάδες του πανεπιστημίου , καθώς επιτρέπεται στους ναρκέμπορους να εισέρχονται στο χώρο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να δρουν ανενόχλητοι , ενώ εμποδίζεται η πρόσβαση για τον υπολόιπο κόσμο .

Με βάση τις τελευταίες διαρροές, αλλά και ανακοινώσεις του Χρυσοχοϊδη, προβλέπεται αναβάθμιση του ρόλου των εταιριών φύλαξης με επέκταση της χρησιμοποίησης τους σε περισσότερους χώρους,την αύξηση του προσωπικόυ, την εκπαίδευση τους από την ΕΛΑΣ και ειδικά τον εξοπλισμο τους, καθώς ο ίδιος προανήγγειλε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισιού, ώστε να τους επιτρέπεται να οπλοφορούν. Ειδικά στο πανεπιστήμιο , στόχος είναι η εγκατάσταση συστήματος εισόδου με κάρτες,ώστε να ελέγχονται και να ταυτοποιόυνται όσα άτομα εισέρχονται στους παραπάνω χώρους με σκοπό την πλήρη πειθάρχιση τους καθώς και η καταστολή όποιας εξεγερσιακής δομής υπάρχει.

Για το συγκεκριμένο γεγονός δεν διαβάσατε πουθενά - ούτε πρόκειται να ακούσετε για τις επόμενες- διότι χαλάει την εικόνα ευνομίας που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση και τα τσιράκια της αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και πολύ μεγάλη οικονομική μπίζνα που αποτελέι ρίσκο να χαλάσει. Εμεις δεν επαναπαυόμαστε ούτε αρκούμαστε σε μία τέτοια πράξη - θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάθε λογής μαφία, στεκόμενοι σαν εμπόδιο στα κατασταλτικά τους σχέδια, μέχρι την ολοκληρωτική πάταξη της εξουσίας και του κράτους .

Αναρχικοί , αναρχικές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License