ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ İDİL ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/8, 19.00 με 19.30

Στις 5 Αυγούστου η αστυνομία του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στο πολιτιστικό κέντρο, İdil, των GRUP YORUM συλλαμβάνοντας και βασανίζοντας τους συντρόφους/σες, μέλη του συγκροτήματος Dilan Poyraz, Bahar Kurt, Betül Varan , Eren Erdem , Barış Yüksel και Sercan Toptancı, που προετοίμαζαν τη συναυλία της 9 Αυγούστου στο Yenikapi. Με βίαιο τρόπο επίσης συνελήφθησαν άλλοι 6 σύντροφοι και συντρόφισσες , οι Ezgi Kul, Yasemin Karadağ, Ozan Karadağ, Nuriye Gülmen, Rıdvan Akbaş, Fırat Kaya.

Τα μέλη του Grup Yorum απελευθερώθηκαν το απόγευμα. Όμως τα βασανιστήρια που υπέστησαν από την αστυνομία του ΑΚΡ ήταν ολοφάνερα. Η Bahar Kurt βρέθηκε με σπασμένη μύτη και όλοι έχουν εμφανή βασανισμού. Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο την ακύρωση της συναυλίας, δηλαδή την απαγόρευσή της. Αυτή η συναυλία είναι προς τιμήν της Helin Böleκ και του İbrahim Gökçek που έδωσαν τη ζωή τους για να γίνονται οι συναυλίες τους ελεύθερα. Μα και συνάμα είναι συναυλία του αγώνα για ανεξαρτησία του λαού μας από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα μας με επιδρομές, κρατήσεις και επιχειρήσεις. Είναι μια αντίσταση που ακούγεται και υποστηρίζεται σε όλο τον κόσμο. Θα δώσουμε τη συναυλία μας για τους ανθρώπους μας. Αυτός ο ήχος δε θα σιωπήσει ποτέ μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Τουρκίας από τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό την εκμετάλλευση και την αδικία.

Το Grup Yorum δεν μπορεί να φιμωθεί γιατί πηγάζει από το λαό, τον υπηρετεί, το διαπαιδαγωγεί και τον παροτρύνει στον αγώνα. Γιατί οι φωνές των μαρτύρων μας, της Helin, του Ibrahim και του Mustafa, των αγωνιστών της δικαιοσύνης, φτάσανε σε όλα τα μέρη της γης. Το καθεστώς του Ερντογάν φοβάται τη δύναμη του αγώνα μας, της μεγάλης αντίστασης της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου και της επαναστατικής τέχνης που εδώ και 37 χρόνια υπηρετεί το Grup Yorum, γι΄ αυτό και επιτίθεται με λύσσα στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ GRUP YORUM

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ IDIL ΚΑΙ ΣΤΟ GRUP YORUM

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/8, 19.00 με 19.30

                                                                                  Λαϊκό Μέτωπο

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License